Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha az anyósom...

Mit csináljak, ha az anyósom nem tartja be, amit a babával kapcsolatban kérek tőle?

Figyelt kérdés

Pár hetes babánál pl. megkérem hogy ne ébressze fel, mert van egy napirendje. Elmegyek a boltba mire visszaérek ölben van a gyerek. Biztos, hogy felébresztette mert ismerem a gyerekem, és ilyen hamar nem ébred fel (nem fájt a hasa, semmi, csak ölben volt de nem sírt...).

Férjem megkért, hogy menjünk el egy órára, üljünk be egy teára/kávéra, mert anyósom csak most van itt pár napot /külföldön él/ és jól esne neki, ha rábíznánk a babát. Csak egy órára. Végül is az ő gyereke is, nehéz szívvel de igent mondtam, de tudtam hogy milyen. Úgy mentünk el, hogy fektetés előtt megetettem, tiszta pelus, buki minden megvolt, és otthagytuk, hogy fektesse le a KISÁGYBA (kihangsúlyoztam, mert a másik unokáját is állandóan a kanapéra tette maga mellé). Külön megkértem 3x is, mert nem jó a babának a puha girbegurba kanapén feküdni.

Erre hazaérünk egy óra múlva és hol alszik a gyerek? A kanapén. Azzal a felkiáltással hogy sokkal jobb neki ha vele lehet...

Nem merek beszólni neki, nehogy a férjem megsértődjön, de nekem vannak bizonyos dolgok, amik fontosak, és úgy gondolom, az én gyerekemnél én szabhatom meg a szabályokat.

Mit tegyek?

2013. jan. 31. 08:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
45%
A pár hetes babát ne hagyd ott senkire, még akkor sem, ha a férjed kéri.
2013. jan. 31. 08:22
 2/17 anonim ***** válasza:
45%
1-es vagyok. Mármint úgy értem, hogy ha Te nem akarod otthagyni, akkor ne hagyd ott. Én is lementem a boltba 5 percre ilyenkor, de én szívesen hagytam anyukámra, megbíztam benne.
2013. jan. 31. 08:26
 3/17 anonim ***** válasza:
65%
Van önfegyelmed az biztos, mert nem szólsz be neki! Én ha kellett és ha kell megmondom a véleményem az anyósomnak! Persze ez nem igazán tetszik, de a mi gyerekünk és én vagyok az anyukája! Úgy nevelem ahogy mi szeretnénk és nem úgy ahogy ő gondolja. Ő szült már és nevelt gyereket az az ő feladata volt ez most a miénk! Én megmondanám elöbb a férjemnek a véleményemet és utána vagy ő szól, ha nem teszi akkor én tudatom az anyóssal, hogy mégis mi a helyzet! De azt mondod pár nap, akkor ebben a pár napban már ne hagyd rá a babát és talán hamar túl lesztek rajta!
2013. jan. 31. 08:32
 4/17 anonim ***** válasza:
67%
most lehet csak en vagyok hulye de nekem ezek olyan kis problemanak tunnek. szegeny anyos biztos akart babazni egy kicsit, azert keltette fel (ha valoban igy volt) meg azert tette maga melle a kanapera. foleg ha kulfoldon el nem fogja latni egyhamar, biztos akarta kicsit nezegetni meg vele lenni. annyi ido alatt nem lesz a babanak se semmi baja a kanapen. en az anyost sajnaltam meg kicsit most, szerintem lehetnel kicsit megertobb vele... nem fog osszedolni a vilag ha borul a napirend. az csak nem fontosabb mint a parod anyukaja :)))
2013. jan. 31. 08:44
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad van abban, hogy az anyósodtól elvárható lenne, hogy azt csinálja, amit te mondasz. Tartok tőle, hogy ez később is így fog maradni: pl. ha neadjisten cukorbeteg lesz a gyerek, akkor is odaadja majd neki az édességet, mert "olyan szépen kérte". (Persze ez így durva, de kinézem belőle, az alapján, amit írtál. Bár lehet, hogy az orvosi utasítást ő is képes tisztelni.) Szóval erre nagyon figyelj. Persze azért ne cserélj anyóst, csak légy óvatos.

Most viszont - mivel csak pár napról van szó - én jobb a békesség alapon hagynám. Persze, továbbra is megkérném az anyóst, hogy így meg így tegye vagy ne tegye, és finoman hangot is adnék az elégedetlenségemnek, ha nem hallgat rám, azért patáliát nem csapnék. Szerintem, ha józan ésszel felméred, pár naptól nem lehet baja a gyereknek (nyilván jobb lenne, ha normális lenne az anyós, de tényleg csak ennyiről van szó). Tudom, hogy nem könnyű józanul gondolkodni, szóval az is érthető, ha ilyen anyósra nem akarod bízni a gyereket.

2013. jan. 31. 08:47
 6/17 anonim ***** válasza:
33%

Ne hagyd ott. Egy pár hetes babának a megszokottra van szüksége, az ad neki boztonságérzetet.

De ha meg is bízol anyósodban és ott hagyod vele, direkt azért, hogy örüljön, hogy babázhat, hát ébren hagyd ott, ne hosszú alvása előtt pár perccel.

Az én anyósom is ilyen, egyre rosszabb lesz. 6 éves a nagy fiam, most jutottunk el a férjemmel arra a pontra, hogy inkább ne vigyázzon rá...

2013. jan. 31. 08:48
 7/17 anonim ***** válasza:
46%

Megáll az eszem....

Hihetetlen hogy az embert már az anyósra sem bízhatja a gyermeket.

Nem értem hogy miért nem fogja fel amiket mondasz neki amik hozzá tenném még nem is hülyeség.

Én biztos nem tudnék higgadt maradni és biztos megmondtam volna neki hogy ha ennyire nem érti meg amire kérem nem fog rá vigyázzni és stb...

2013. jan. 31. 08:48
 8/17 anonim ***** válasza:
72%
Mint írod nem fogod gyakran látni, külföldön él, ezt a kis időt meg kibîrod!!
2013. jan. 31. 08:50
 9/17 anonim ***** válasza:
51%
8-44-gyel értek egyet. Ezek semmik, csak jó apropó, hogy kiírd, és a többi meny is anyósodat szidja. Baja lett a gyereknek? Nem, nem sodorta veszélybe, vigyázott rá.
2013. jan. 31. 09:30
 10/17 anonim ***** válasza:
77%
Ezek szerintem is apróságok, főleg a kanapés eset van túllihegve. Nem rendszeresen alszik ott, 1-2 alkalomtól semmi baja nem lesz tőle. Ha meg ritkán találkoztok, akkor érthető, hogy minél többet szeretne az unokájával lenni.
2013. jan. 31. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!