Mit csináljak, ha az anyósom nem tartja be, amit a babával kapcsolatban kérek tőle?
Pár hetes babánál pl. megkérem hogy ne ébressze fel, mert van egy napirendje. Elmegyek a boltba mire visszaérek ölben van a gyerek. Biztos, hogy felébresztette mert ismerem a gyerekem, és ilyen hamar nem ébred fel (nem fájt a hasa, semmi, csak ölben volt de nem sírt...).
Férjem megkért, hogy menjünk el egy órára, üljünk be egy teára/kávéra, mert anyósom csak most van itt pár napot /külföldön él/ és jól esne neki, ha rábíznánk a babát. Csak egy órára. Végül is az ő gyereke is, nehéz szívvel de igent mondtam, de tudtam hogy milyen. Úgy mentünk el, hogy fektetés előtt megetettem, tiszta pelus, buki minden megvolt, és otthagytuk, hogy fektesse le a KISÁGYBA (kihangsúlyoztam, mert a másik unokáját is állandóan a kanapéra tette maga mellé). Külön megkértem 3x is, mert nem jó a babának a puha girbegurba kanapén feküdni.
Erre hazaérünk egy óra múlva és hol alszik a gyerek? A kanapén. Azzal a felkiáltással hogy sokkal jobb neki ha vele lehet...
Nem merek beszólni neki, nehogy a férjem megsértődjön, de nekem vannak bizonyos dolgok, amik fontosak, és úgy gondolom, az én gyerekemnél én szabhatom meg a szabályokat.
Mit tegyek?
Teljesen igazad van abban, hogy az anyósodtól elvárható lenne, hogy azt csinálja, amit te mondasz. Tartok tőle, hogy ez később is így fog maradni: pl. ha neadjisten cukorbeteg lesz a gyerek, akkor is odaadja majd neki az édességet, mert "olyan szépen kérte". (Persze ez így durva, de kinézem belőle, az alapján, amit írtál. Bár lehet, hogy az orvosi utasítást ő is képes tisztelni.) Szóval erre nagyon figyelj. Persze azért ne cserélj anyóst, csak légy óvatos.
Most viszont - mivel csak pár napról van szó - én jobb a békesség alapon hagynám. Persze, továbbra is megkérném az anyóst, hogy így meg így tegye vagy ne tegye, és finoman hangot is adnék az elégedetlenségemnek, ha nem hallgat rám, azért patáliát nem csapnék. Szerintem, ha józan ésszel felméred, pár naptól nem lehet baja a gyereknek (nyilván jobb lenne, ha normális lenne az anyós, de tényleg csak ennyiről van szó). Tudom, hogy nem könnyű józanul gondolkodni, szóval az is érthető, ha ilyen anyósra nem akarod bízni a gyereket.
Ne hagyd ott. Egy pár hetes babának a megszokottra van szüksége, az ad neki boztonságérzetet.
De ha meg is bízol anyósodban és ott hagyod vele, direkt azért, hogy örüljön, hogy babázhat, hát ébren hagyd ott, ne hosszú alvása előtt pár perccel.
Az én anyósom is ilyen, egyre rosszabb lesz. 6 éves a nagy fiam, most jutottunk el a férjemmel arra a pontra, hogy inkább ne vigyázzon rá...
Megáll az eszem....
Hihetetlen hogy az embert már az anyósra sem bízhatja a gyermeket.
Nem értem hogy miért nem fogja fel amiket mondasz neki amik hozzá tenném még nem is hülyeség.
Én biztos nem tudnék higgadt maradni és biztos megmondtam volna neki hogy ha ennyire nem érti meg amire kérem nem fog rá vigyázzni és stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!