Téli babával kapcsolatban lenne pár kérdésem?
Januárban fog megszületni az első babánk és nem vagyok tisztában egy-két dologgal.
1. Milyen méretű overált vegyek? A 62-es méret az jó lesz? Nem szeretném,ha tél végére kinőné.
2. Van 2 ilyen gombolós meleg,vastag kis pulcsink. Szükség lesz erre? Vegyek még belőle?
3. Harisnya mennyi kell? Eddig egyet vettem.
+1. Gyes,családi igényléséhez szükség van az én adókártyámra?
Köszi a válaszokat.
25hkm
"1. Milyen méretű overált vegyek? A 62-es méret az jó lesz? Nem szeretném,ha tél végére kinőné."
Én olyat vennék, ami nincs a lába között bevarrva, hiszen úgysem kell se csizma, meg csak fekszik.... És akkor tuti kihúzza tél végéig. Én 68-ast vennék belőle.
"2. Van 2 ilyen gombolós meleg,vastag kis pulcsink. Szükség lesz erre? Vegyek még belőle?"
Én nem vennék, hiszen mivel fekszik, meg overállban lesz ha sétáltok, nem koszolódik úgy, meg még takarót is tehetsz rá.. Szerintem kettő elég....
". Harisnya mennyi kell? Eddig egyet vettem. "
Túl sokat nem vennék, kis sétákra a rugira csak ráhúztam egy kisgatyót, vagy beraktam a zsákba és rá a takarót...
Én decemberben szülök. Én egyenlőre vettem egy 56-os és egy 62-es overált.
Harisnyát nem vettem (macerás szerintem ráadni), viszont jó meleg rugikat igen. Abból mindkét méretből legalább 8-at.
Van még kb. 6 kisnadrágunk, ennek fele bélelt is és kb. ugyanennyi pulóver mindkét méretből.
1: A csajosomnak volt egy 62es
[link] ilyen fazonú overálja. Újszülöttként elveszett benne:)
2-3 Nálunk a rugi a pizsama, itthon már a 2.nap rendes ruhában volt, ezért van egy tucat kis pulóvere, kardigánja, harisnyája is van 4pár, téli ruhácskája is volt.
Utolsó emlékezetem szerint kérik a számodat, de nem vennék rá mérget, a csatolt dokomentumok miatt az egész tárcám scennelve lett így az adókártyám is. Az adóazonosítód ha tudod az is elég, max hiánypótlás miatt bekérik.
Szia, nekem két téli gyerekem van :)
Jó lesz a 62-es overáll, nem fogja kinőni tél végére a babád, emiatt ne aggódj. Pont jó lesz, nem is kell majd 68-as. Szerintem 56-ost ne vegyél, mert lehet, hogy eleve nagy babát fogsz szülni.
Én nem nagyon használtam újszülöttnek pulcsit, mert kényelmetlen volt ráadni. Kb 3 hónapos korig csak rugit hordtak, jó meleget, alatta bodyt.
Harisnyát egyáltalán nem adtam rájuk, amíg ilyen picik voltak.
Szerintem nem kell adókártya, de lehet, hogy rosszul emlékszem. Talán csak taj-kártya kell.
Üdv
Karácsonyi babám van. 62-es overál elég, én a helyedben bundazsákot vennék inkább, a mostaniakat már be lehet kötni hordozóba is. Nekem brendonos volt, az első 3 hétben akkora volt rá az 56-os méretű bundazsák, hogy kölcsönkér6tem egy kisebbet..szóval nekünk az 56-os méretű elég volt télen(ennek a hossza nyaktól a lába végéig 56 cm volt), volt egy 62-es átmenetink is arra az esetre ha autóztunk hosszan, és egy 68-as már tavaszra. Átlagos mérettel született a lányom, de nagyon gyorsan nyúlt.
pulcsit én sem adtam rá, csak rugit az első három hónapban, az volt neki is és nekem is a legkényelmesebb.
Egy harisnya bőven elég (a legtöbb harisnya akkora, hogy nagy is lesz rá..), tavaszi overál alá adtam bodyra húzva)
Én úgy emlékszem, hogy nem kellett az adókártya az igényléshez.
Nekem is januárban született a lányom. Szerintem is elég a 62-es overál. A 68asban úgy elveszne, hogy meg sem találnád, a 62es meg szerintem elég a tél végéig. Szerintem a legpraktikusabb az olyan overál, ami a lábfejéig kipatentolható-kicipzárolható, nem csak az ülepéig (eme utóbbiba úgy kell belepaszírozni szegényeket).
Két gombolós vastag pulcsi akár elég is lehet, esetleg levegőzéskor fogod ráadni, ha nagyon hideg lesz, az overál alá, tehát piszkolódni nem nagyon fog.
Harisnya: osztom azt a nézeted, hogy azokat a gyönge, fogpiszkáló lábakat alig lehet és kár is harinyába erőltetni, inkább rugi+rá még egy nadrág.
Google-ban azt találtam (utána kellett néznem, mert már nem emlékszem, pedig két év se telt még el..), hogy családihoz nem kell, gyeshez kell az adószám (ahhoz meg gondolom a fénymásolata az adókártyának).
A lányom februári. Kaptunk kölcsön egy 56-os overált, abban hoztuk haza. Utána már a 62-est adtam rá (az vékonyabb volt), fel sem tűnt, hogy hosszú, hiszen csak feküdt a kocsiban.
Pulcsiból most szerintem is elég a 2 db, az majd inkább tavasszal kell.
Harisnyából sem kell sok, a lányomnak 2 db volt, és talán egyszer volt rajta télen, de akkor ruhával. :) Utána tavasszal már adtam rá a nadrág alá.
januárban szültem az első babámat és nagyon sok ruhát vettem neki,a kórházba is sokat vittem be :)
Így utólag már tudom sok minden felesleges volt.
Amit vennék a helyedbe:bundazsák 62-es méretű.2-3db harisnya,plüss rugik,kocsikabát 1-2db,vékony/vastag sapi,puha takaró egy a baba alá egy pedig rá.
Az adókártyádra pedig szükség lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!