Mi volt a legfurcsább/legostobább tanács, amit gyerekneveléssel kapcsolatban kaptál?
Hazajöttünk az újszülött babával, csuklott, erre anyósom: adjak pár csepp citromlevet neki. Persze, én voltam a hülye szerinte, hogy nem fogadtam meg.
Más nem volt, mert elég egyértelműen elmondtam, hogy ha tanács kell kérek.
citromlé-dolog igaz!és szabad!
:)
utolsó vagyok:
persze egy kis csuklás miatt nem kell:)orvos vagyok
5 hónapos lehetett, mikortól többször ébredt újra. Az egyik nagynéni: adjak a gyereknek pálinkás kenyeret! Kínomban mondtam, hogy nem eszik még kenyeret. Mire a nagynéni döbbenten: Nem eszik még kenyeret?!
(A férjem azóta is azon szórakozik, hogy nyugodtan ajánlgatta a pálinkát, de megdöbbent a kenyéren.)
Az tényleg nagyon gyakori "jótanács", hogy éjjel nem szabad bemenni a síró gyerekhez, mert az csak hiszti, és tanulja meg, hogy éjjel aludni akar. Ezt nagyon sok gyermektelen ember hangoztatja. Régen ezt így is csinálták, de most már a szakemberek (is) tudják, hogy ez árt a gyereknek.
A másik, amivel itt is állandóan jönnek az anyukák, hogyha a gyereket 6 hónaposan nem szoktatod rá a kajára, akkor soha nem tanul meg enni, vitaminhiányos lesz, válogatós stb. Tehát ha nem fogadja el a főzeléket, hanem szopni akar, akkor inkább éheztesd, de semmiképp se szoptasd meg. Nézz utána, itt sokan ajánlgatják ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!