Elesesekkel kapcsolatban mik a tapasztalataitok, hogy oldottatok meg, mit csinaltatok?
7hos lanyom felallt. ulni meg nem tud.. ha nem lennek mogotte mar a fejet is szetverte volna sztem.. mit csinaljak? hagyjam elesni neha? vagy fogjam meg mindig? vagy mi? otletem sincs hogy ezt a helyzetet hogy oldjam meg:( azt sem akarom hogy baja legyen, de azt sem hogy kesobb minden huppanasra orditon...
meghat 7hosan nem korai allni??? egyszeruen tanacstalan vagyok:(
Hát, nem állhatsz ott mindig mellette. Tegyél el mindent, amiben megütheti magát, nagyon mást nem tudsz tenni. (Nálunk pl. a nappaliból kikerült a dohányzóasztal, elég fura, de ez van.)
Nálunk a lányom esett elég sokat, a fiam 16 hónaposan kezdett el járni, ő viszont alig-alig esett el. Szóval szerintem ha később kezd el járni, akkor kevesebbet esik. De nem tudsz mit csinálni, 7 hónaposan már előfordul, hogy feláll egy gyerek.
ha magától állt fel akkor nem korai. de ha az lenne lenyomnád a földre?
hagyd elesni.
én mikor a lányom elkezdett felülni nem segítettem neki, szépen naprol napra jobban ment neki, meddigre felült már tudta hogyan kell esni. ekkor jött a felállás, persze nagy nagy eséssekkel. minden egyes felállásnál már rohantam is oda de nem segítettem. amikor dölt akkor csak a fejéhez a padlóhoz tettem a kezemet, vagy is esni esett, de a feje nem koppant, ott volt a kezem.
ugyan ezt kezdtem el a felmászásnál is. egyszerüen nem segítek neki, mikor látom hogy elkezd leesni akkor a oda tartom a kezemet a fejéhez, így a feje nem sérül. legtöbbször maga kitartja a fejét nem is ütné meg.
dehogy nyomnam le a foldre... meg ha akarnam sem tudnam...
koszi a tanacsokat!
14:23 vagyok. Én is féltettem/féltem, és úgy voltam vele, inkább elkapom, mint hogy valami maradandó sérülést szenvedjen.
Nincs semmi baj a mozgásával, bátor, nyugodt kisfiú, bízik a világban, önmagában és bennem :) és sosem sír ok nélkül. Nem vagyok mindig a nyomában persze, de azokban az időszakokban, amikor egy-egy új mozgásforma (mászás, állás - szintén 7 hósan -, majd járás) még nem ment neki jól, inkább elkaptam. Aztán amikor már láttam rajta, hogy megügyesedett, szépen eltávolodtam. Most 14 hós, ha egyedül játszik, már csak a szemem sarkából figyelem munka közben, hogy ne csináljon tiltott dolgot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!