Milyen korkülönbséggel érkezett a tesó? És milyen tapasztalataitok vannak a korkülönbséggel kapcsolatban? Jól döntöttetek?
Mi nem így döntöttünk, hanem így sikerült.
22 hó a különbség. Nagyon nehéz, de szerintem ha nagyobb lett volna a korkülönbség, az rosszabb lett volna. A családban van egy testvérpár 11 év korkülönbséggel, egy másik 5 év kor különbséggel. És van három testvér ( 21, 15, 3 évesek). mindegyikük szülei azt mondják, jobb lett volna a kis korkülönbség. Legalábbis a gyerekeknek.
Az én gyermekeim immár 5 és 3 évesek. Nem mondom, h álom az életünk, nincs vita, nincs hiszti, nincsenek nehéz és szörnyű napok, de annyira összenőttek, egymással játszanak, fejlesztik egymást. Amiben egyik jobb, azt a másik ellesi, utánozza.
Nem bántam meg, h így sikerült.
Két példát tudnék hozni. Az egyik leányzó most áprilisban lesz öt, a húga októberben volt három. Rengeteget nyúzzák egymást, a nagyobbik segít, ha kérik, de mindig neki kell engednie, mert persze a kicsi erre nem nagyon hajlandó. Igazából az anyuka kora miatt lett ilyen "hamar" letudva a dolog, de nem nagyon vált be.
A másik példa, nagyobbik 8, kisebbik most lett egy éves. Teljesen jól működik, a nagy sokat segít, nagyon szereti a húgát, és ha valami gondja van érzelmileg, akkor azt már ki tudja fejezni gond nélkül, könnyebb vele megbeszélni a dolgokat.
Én becsúszott gyerek voltam, a bátyám 13 volt, a két nővérem meg 16-16, és nagyon jó a kapcsolatom az összes tesómmal, bár tény, hogy a bátyám kamaszként több figyelmet igényelt volna. De normális felnőtt lett, csak húzós volt az a néhány év. :)
15 éves a nagylányom, és van két kistestvére akik 18 és 4 hónaposak :-)
Szerintem ez így nagyon jó, bár nekem sok a segítségem
30.N
10 év van a 2 lány között,nem pont így akartuk,de így sikerült.A kicsi most 3 ,a nagy 13 éves.Előnyök és hátrányok is vannak.
Óriási előny,hogy a nagylány a pótmama,sokat segít,a kicsi imádja.
A hátrány,hogy valamennyire egyke mind a kettő.A nagy mert 10 évet egyedül volt,a kicsi azért mert a nagyot pótmamaként kezeli,és persze általa is el van kényeztetve.
Szerettem volna egy harmadikat,kicsi korkülönbséggel,de sajnos több gyerekem nem lehet.Nem a kor miatt,36 vagyok ágyban tudnám csak kihordani,a kicsi mellett lehetetlennek látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!