Fiús anyukák, mit mond a gyerekorvosotok, védőnőtök a kukival kapcsolatban és mit tesztek ti?
Nálunk a gyerekorvos azt mondja, hogy nem kell csinálni semmit a kukival. A védőnő azt mondja, hogy születéstől lehet picit finoman húzni. De a védőnő szerint az is jó, ha 6-12 hónaposan hirtelen felrántják és kész, el van intézve.
Nálatok mit mondanak?
OFF:
Egyébként az engem zavar, hogy miért kell lepontozni azokat az anyukákat, akik azt csinálják, amit a doki mond nekik?? Nyilván mindenki megbízik abban az orvosban, akihez a gyerekét hordja és nem fogja felülbírálni. Amúgy meg az orvosok sem tudják igazán melyik a jó megoldás.
Nekem mindegyik válasz hasznos volt és mindenkit felfele pontoztam!! Köszönöm szépen a válaszokat!
Én egyébként minden fürdésnél megmozgatom, húzkodásnak azért még nem nevezném, 4 hónapos. Ezt a felrántást szeretném elkerülni, mert egyáltalán nem tartom azt jónak, igaz én nem értek hozzá, nem vagyok orvos.
Itt nálunk egyik orvos békén hagyja a kukit, másik körzet gyerekorvosa felrántja, nincs megegyező vélemény.
Igen, ezzel az a legnagyobb gond h mindenki mast mond..
De talan erdemes lenne a kerdest feltenni a "kisgyerekek" kategoriaban, a nagyobb kisfiuk anyukai kozt. Ok mit tettek, es mi lett az eredmenye kesobb, 3-4eves korukra.
Egyebkent meg azt hallottam, h ha nincs kellokeppen tisztantartva a bor alatti resz, akkor konnyebben kapnak el a kisfiuk hugyuti fertozeseket is (hiaba van a vizeletnek fertotlenito hatasa).
Szia!
Hosszú leszek...
Nekünk végig azt mondták hozzá se nyúljak nővéremnek azt mondták húzgálja... Az én Fiamnak se volt gombostű fejnyi luk mikor dokihoz vittem a keresztfiamnak (nővérem fia) meg kb 3 méterre pisil olyan szűk a luk hiába húzgálja neki...
Első doki akinél voltunk azt mondta műtét mert sose tágul ki... Mondom az annyira nem szimpi hogy altatót nyomkodnak a Fiamba így elvittem egy másik dokihoz is!
Fiamnak most csinálta meg egy nagyon kedves doki akihez 1 éve járunk adott olyan krémet aminek a mellékhatása hogy elnyúlósítja a bőrt és tágul a luk... Nagyon szép fél centi átmérőjű lett de szeptember óta ez sehova nem tágult, most bekenték neki múlthéten vastagon lidocain krémmel hogy a beavatkozásból ne érezzen semmit 20 perc várakozás hogy hasson a szer és 2 perc alatt a doki meg is volt a fiam csak azért sírt mert lefogták... De jött a gebasz... elmúlt az érzéstelenítő vízbe ülve pisilt és visított a fájdalomtól megzuhanyoztatni nem hagyta mert kegyetlenül fájt neki, lefogva tudtuk megcsinálni... 3. nap úgy voltam vele hogy jó nem hagyja nem rugdostatom magam össze se a mellemet se több védekező pofont és harapást nem akarok így hagytuk neki 2 este hogy megnyugodjon egy kicsit, de elkezdett bepisilni és bekakilni (másfél évesen már éjjelre is szobatiszta volt)
Nem szólt... mint egy pici gyerek csak elvonult.. Vagy az asztalnál ülve egyszer csak elkezdett pisilni és felsírt hogy bibi...
Úgyhogy maradt a lefogás és betadin krém másnap már nem váladékozott és harmadnapra meg gond nélkül az engedélyével felhúzhattam játékból bevittünk kancsót magunknak és abba tettem neki betadin "gyógycseppet" és ő volt a doktorbácsi és ráönthette a gyógyvizet...
Most mivel ápolgatom a lelkét így az ovit elhalasztjuk (több traumának nem teszem ki az tuti!!!) Majd ha helyre jött lelkileg a sok játéktól és dicsérettől megyünk oviba de addig nem.
Bár most már 2 napja (kopp kopp) nem volt balesete a gatyába...
Ha most tartanék a választási lehetőségnél már megműttetném! Ez is fáj az is fáj... Itt folyamatosan "felsértem és felrántom" úgy meg lekapják a "felesleges" bőrt és nincs mit húzgálni csak kenni kell! Azt mostmár könnyebbnek gondolom, ha a következő baba is Fiú lesz mindenképp műtét lesz! Nem teszem ki ilyennek.... Én megnyugtatom a gyereket hogy ne sírjon utána nekem kell kimennem mert olyan fájdalmat okozok neki amiben egy pillanat alatt lezsibbad és utána úgy néz rám mintha a leggonoszabb ember lennék a világon (és most is sírok, holott már javul a helyzet!) de megtudnám ölni azt aki fájdalmat okoz a Fiamnak és én vagyok az aki minden este szétkínozta úgy hogy utána reszkető lábakkal állt fel és remegő kezei voltak még 20 percig!
Amikor vinni akartam fürdeni mutatott magára a Fiam hogy anya ne! Marci jó!! (Ő jól viselkedett nem csinált rosszat és ezt büntetésnek vette hiába mondtuk hogy csak így gyógyul és meg kell mosni hogy gyorsan meggyógyuljon!!)
Álmában felvisít hogy ne doktorbácsi ne!
Gondoltam ezt elmondom ha rémisztő is mert nekem is csak annyit mondtak hogy ááá csak felrántják és kész is... Csak azt persze később teszi mindenki hozzá, hogy ennek a gyógyulási folyamata 1-2 hét és az első 5 napban a doki azt mondta nem titkolja a gyereknek éles fájdalmai lesznek és a pisilésnél rosszabb érzése lesz mint egy felfázás... De természetesen a beavatkozás után mondta el ezeket!
Kétszer kell meggondolni! Húzgálod nem húzgálod... Valakinek bejön valakinek nem! Öcsémnek is Páromnak is fel kellett annó tépni a kissógoromnak műtötték is.. Pedig ott pisilésnél is amíg engedte a bőr fel lett húzva... Én annyira húztam fel fürdésnél, hogy kicsit a pisitől megmossuk de az minimális volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!