Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiús anyukák, mit mond a...

Fiús anyukák, mit mond a gyerekorvosotok, védőnőtök a kukival kapcsolatban és mit tesztek ti?

Figyelt kérdés

Nálunk a gyerekorvos azt mondja, hogy nem kell csinálni semmit a kukival. A védőnő azt mondja, hogy születéstől lehet picit finoman húzni. De a védőnő szerint az is jó, ha 6-12 hónaposan hirtelen felrántják és kész, el van intézve.

Nálatok mit mondanak?

2013. márc. 7. 08:59
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
82%
Azt mondta az orvos, hogy 1 éves korig a kukit nem bántjuk. Én teljesen megbízom benne, úgyhogy ahhoz tartom magam, amit mondott.
2013. márc. 7. 09:01
 2/33 anonim ***** válasza:
90%

Nekünk is azt mondta a doki,h 1 éves korig ne bántsuk. A védőnő meg azt,h fél év után,fürdésnél picit visszahúzni,de csak addig amíg engedi.

Dokira hallgatok.

2013. márc. 7. 09:27
 3/33 anonim ***** válasza:
92%

1 éves korig semmit.

Utána lehet próbálni finoman visszahúzni, fürdéskor, mert a meleg vízben könnyebb.

Ez hosszú és természetes folyamat, amíg feljön a bőr. Most két éves a fiam, már félig felvált, mindenféle erőltetés nélkül.

Hallottam már olyan orvosi véleményt, hogy addig, amíg pelenkás, egyáltalán nem kell macerálni.

Ha rendesen tud pisilni, nem piros, nincs gyulladás, kár fájdalmat okozni feleslegesen a babának.

2013. márc. 7. 09:39
 4/33 Golan Trevize ***** válasza:
82%

A dokinéni azt mondta, hogy amíg engedi, óvatosan vissza kell húzni, és ki kell tisztítani.

Mondjuk egyiknek sincs letapadva, születésüktől fogva majdnem teljesen vissza lehet húzni.

Erőltetni, rántani viszont mindig tilos, súlyos, akár maradandó sérüléseket okozhat!

2013. márc. 7. 09:44
 5/33 anonim ***** válasza:
79%
Nekem azt mondta a védőnő és a gyerekorvos is, hogy születésétől kezdve, minden fürdetésnél, picit (amíg enged) hátra kell húzni. Úgy csinálom, ahogy mondták.
2013. márc. 7. 09:54
 6/33 anonim ***** válasza:
75%
1 hónapos kora óta lehet,húzni fürdésnél amennyire engedi a bőr.Szépen alakul,remélem nem kerül sor majd a felrántásra.
2013. márc. 7. 09:55
 7/33 anonim ***** válasza:
72%
Nekünk is azt mondta a doktornő és a védőnő is, hogy 1 éves koráig ne piszkáljuk. Most 4 hónapos a kisfiúnk, még nem húztuk fel neki egyszer sem.
2013. márc. 7. 09:59
 8/33 frászkarikaborsó ***** válasza:
56%
4 hónapos, nekem nem mondtak semmit és nem is csinálok még vele semmit. Hozzáteszem hogy nem is mernék, mert úgy ficánkol, hogy félek attól hogy emiatt felrántódik és baja lesz belőle.
2013. márc. 7. 10:00
 9/33 porcukormókus ***** válasza:
70%
Azt ajanlottak mindketten, h szuletesetol kezdve amennyire lehet huzzuk hatra a bort furdeteskor es tisztitsuk ki alatta, de persze csak ovatosan.. En eleg batortalan voltam, szinte semennyire nem csuszott hatra az elso 1-2honapban. Aztan a ferjem jol kirohogott, amikor meglatta mit ertek en "ovatos" alatt, utana o furdette a fiunkat, kb. 2het alatt szepen hatrajott a bor, mar csak egy egeszen kis reszn van letapadva. Most lesz 6honapos egyebkent.
2013. márc. 7. 13:21
 10/33 anonim ***** válasza:
93%
Nekünk azt mondták hogy 1 éves korig ne piszkáljuk,de azért finoman mindig megmozgatom kb.6 hónapos kora óta de még nem jön fel a bőr pedig már 13 hónapos.Rákérdeztem újra és azt mondták hogy amíg pelenkás addig jobb is mert ez védi pl.a gyulladástól és hogy bejusson a kaki-pisi és hogy türelem 2 éves korára kell rendeződni.Hát én sem tudom igazából hogy mi a jó mert mindegyikben látok logikát.
2013. márc. 7. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!