Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállal még második,...

Miért vállal még második, harmadik. Babát is az, aki már az első mellett sem tud félretenni sem maguknak, sem a gyermek jövőjére?

Figyelt kérdés

Nem provokálásnak szánom, hanem tényleg érdekel. És ítélkezni sem szeretnék, csak számomra elképzelhetetlen hogy így be merném vállalni.

Nem arra gondolok hogy venni kell a gyereknek lakást ha felnő, csak hogy legyen legalább a családnak egy kis vésztartaléka...

Sok olyat olvasok hogy még 5000 Ft-ot sem tudnak hó végén félretenni, de több gyerek is van. Nem azt mondom hogy akinek szerény az anyagi háttere, az ne vállaljon gyereket, csak azt nem értem hogy akkor miért nem elég egy?

2013. febr. 28. 13:45
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

a földtúrásig úgy jutottunk el, h a saját példámat hoztam fel, h. én hogyan tudok félretenni a gyerekeimnek. de valójában nem a falusi lét fényezése volt a cél, hanem az, h. megtakarítani úgy tudunk, h. vissza veszünk az igényeinkből. és mi épp a falusi léttel tesszük ezt. de persze nem kell mindenkinek ekkora hajtűkanyart vennie. ha spórolni akar a gyerekének, elég ha lemondja a kiskegyed előfizetést pl. vagy nem pötyög itt havi 3000-ért. (kb. ennyi lehet egy havi internet )

szóval megtakarítani az tud a gyerekei számára, aki akar. mert az igényekből mindig lehet leadni, amíg nem barlangban lakunk világítás és fűtés nélkül.

2013. febr. 28. 22:32
 42/51 anonim ***** válasza:
nah a 40-es értette meg azt, amiről a mondandóm szólt! köszönöm! :)
2013. febr. 28. 22:34
 43/51 anonim ***** válasza:
Zsófi, a 41-es válaszoddal teljesen egyetértek, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a mai igények egészen mások, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. Ha pl nekem nem lenne most saját számítógépem internettel, akkor elég komoly pénztől esnék el, mert a munkám nagy része ezen van (nyelvoktatás skype-on). 20 évvel ezelőtt ilyesmiről szó nem volt, akkoriban nem kellett ilyesmire pénzt kiadni. TV az meg egy relatív dolog, én már nem tudom mikor kapcsoltam be utoljára, arra valóban nincs szükségem. Nekem. De valakinek az jelenti a kikapcsolódást, ha megnézhet egy X-faktort vagy akármit. Számomra az gyötrelem lenne, de attól vagyunk emberek, hogy nem vagyunk egyformák. Aztán ott az autó kérdése. Én faluról járok busszal be a városba, ami egyébként önmagában elég sok pénzt visz el, mert mondjuk nagyanyáink korában jóval kevesebben utazgattak napi szinten be, hogy tanulhassanak, de ugye ez manapság elég alap dolog. Viszont azért az autó egy olyan dolog, hogy nem árt ha van. Tény, hogy sokat lehet vele spórolni, pl én is járhatnék mindennap kocsival, de nem teszem, de azért így is sokkal megnyugtatóbb, hogy ott van, ha valami baj van, akkor nem kell a taxira várni, ha mégis sikerül lekésnem a buszt (vagy tél közepén kimarad, ami nem ritka), akkor így is be tudok menni a suliba. Tény, hogy ezekkel a dolgokkal is lehet spórolni, de lássuk be, azért egy 30-40 évvel ezelőtti élethez nincs értelme a mait hasonlítani, mert egészen más a mostani, mint az akkori. Mások az igények, mások a lehetőségek. Az mondjuk tény, hogy az ember tud spórolni, ha akar, de azért nem kell egy 40 évvel ezelőtt életszínvonalig visszamenni. Nekünk sem kellett, mégis tudtunk félretenni.
2013. febr. 28. 22:45
 44/51 anonim ***** válasza:
teljesen egyetértek azzal amit írsz. nem mondom, h. ne legyen internete, tv-je, autója senkinek és menjen vissza mindenki az őskorba! csak tudjuk felmérni a lehetőségeinket és igazítsuk ehhez az igényeinket.
2013. febr. 28. 22:59
 45/51 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem,hogy miért kellene sok gyereket vállalni és ezáltal szinte minden igényről lemondani, mind a gyereknek, mind nekem szülőnek!

Miért is kell,hogy az legyen az életcél a mai világban is, hogy minél több gyereket szülni!

Nem hiszem,hogy az a jó megoldás,hogy szüljünk, és vegyünk lejjebb az igényeket, földetműveljünk!

És egyetértek azzal a válaszolóval,aki írta,hogy hagyjuk már ezt a ahol jut hely kettőnek, ott még többnek is dumát. Sokan így gondolkodnak, aztán a különböző tv műsorokban kötnek ki panaszkodva,hogy nincs miből élni!

Engem az is megdöbbent, amikor írja valaki a teherbeesés témakörben,hogy nincs pénze most tesztre, de lehet-e terhes.

És ami még jobban megdöbbent,hogy lepontozzák azt, aki írja, hogy ha nincs pénz egy pár SZÁZ forintos tesztre, akkor mégis mire akar gyereket!

Sok gyerekes anyuka irigykedve kérdezte, amikor a fiamnak szétrepedt a cumisüvege,hogy mit fogok csinálni. Hogy-hogy mit, hazafelé beugrom a bababoltba és veszek egyet. Kérdezte,hogy mennyibe kerül! Mondtam,hogy kb. 2 ezer körül van! Mondta,hogy hú de jó nekem, mert hó végén ilyet én megtehetek! Hát mondtam,hogy ha megtehetem, ha nem, nincs otthon másik ilyen, a gyereknek meg inni kell valamiből. Kérdeztem,hogy ő mit csinálna, ha ilyen előfordulna. Idézem: "hát akkor az én gyerekem, még aznap megtanulna pohárból inni"! A baba két és fél hónapos egyébként!

Na, ez az, amiről a kérdező is beszélt! Hogy ilyennek nem szabadna előfordulnia!

2013. márc. 1. 04:30
 46/51 anonim ***** válasza:

még mindig teljesen egyetértek! ti viszont azt értsétek meg, h. nem nektek és nem azoknak kell vissza venni az igényeikből, akik hó végén még tudják venni a 2000 ft-os cumit, vagy autót fenntartani és mellette megtakarítani! hanem pl. annak az anyukának, aki nem tudná megvenni azt a cumit (itt megjegyezném, h. kétlem, h. nincs ettől olcsóbb üveg, avagy ha isten ne adj nem is tudnám megvenni ténylegesen, bármiféle törést vagy kárt szenvedne a gyerek, ha megtanul pohárból inni!)

értitek már? nem mindenkinek! csak annak, aki egyébként nem tehetné meg, h. full hd lcd tv-t lízingel, mégis megteszi, vagy nincs pénze hó végén a gyereknek gyógyszerre, de itt panaszkodik havi 3000-ért.

én tudom magamról, h. nem tudnék fenntartani egy panellakást, nem lennék meg a reggel az ólból beszerzett tojások, kertből kihúzott répa nélkül. épp elég kifizetni azt az egy szem csekket, pláne h. mikor teherbe estem elküldtek a munkahelyekeől, így most 100e ft ból élünk. de! még ebből is, most is havi 7000 ft megy takarékba, hó végén van gyógyszerre, mert van egészségkártya. persze ez az összeg minimális, de mikor ketten kerestünk, akkor 60-70e ft ment a matrac alá, és ez így lesz akkor is, ha kibújik a lurkó. szóval ne vegye mindenki magára! ha megteheti, h. luxus autóval jár, fodrászhoz megy, étteremben eszik, akkor tegye. de aki sír, h. milyen car az élet, nincs munka, nincs pénz, nincs mit enni, az nekem ne autóból szálljon ki, ne legyen rajta új adidas melegítő, ne újságolja, h. olyan white partyn volt, ahol igaz ingyenes volt a beugró, de 50e-et költött fehér ruhákra! vagy az olyan "anyuka",aki cigivel a szájában panaszkodik, h. drága a gyümölcs a gyereknek!

2013. márc. 1. 07:48
 47/51 anonim ***** válasza:

Egy biztos, ez a sokféle válaszból is látszik, régen egyszerűbb volt az élet, nem voltak nagy szélsőségek, mindenkinek akadt munkája, egy bizonyos szinten minden család megélt, nem volt olyan létbizonytalanság mint most.

Teljes káosz uralkodik, és nem lehet általánosítani, ítélkezni, családok élete dől be, hitel, válság, csőd, nem lehet, tudni, ha én ma jó anyagi körülmények között élek és éppen ezért(is) több gyermeket szeretnék vállalni, mi lesz 5 év múlva, lehet, fordul a kocka.

Az biztos, hogy sok felelőtlenül gondolkodó ember van a mai világban, ha csak a bevállalt hiteleket nézzük, hányan buktak már bele, és még hányan fognak!

A gyermekvállalás is ilyen, van aki jól méri fel a lehetőségeket, van aki fel sem méri!

Én az ország egy olyan hátrányos helyzetű régiójában élek, ahol bizony nagy a munkanélküliség, nagyon sok a roma család, akik 99%-a mélyszegénységben élő segélyeken tengődő nagycsalád, ahol minimum 3-4-5 gyermek él szinte embertelen körülmények között.Ők nem gondolkoznak előre, ill. valószínű, hogy tényleg a gyerekek után járó pénzből akarják magukat eltartani.

A másik oldal, ha valaki több gyermeket szeretne, és felmérve a lehetőségeit, úgy érzi tisztességesen fel tudja nevelni őket, akkor miért ne? Szíve joga, és ahogy írta valaki, amíg tisztességesn el tudja őket látni, senkinek semmi köze hozzá. De a több gyerek mégis borzolja a kedélyeket, és nem tudom miért. Nekünk 4 van, és úton-útfélen kapunk idegentől rosszindulatú megjegyzéseket, pedig az anyagiak megfelelőek, a gyerekeim szépen, jól öltözötten járnak, megvan mindenük, van kocsink, házunk, munkánk. Na megtakarításunk az nincs, nem is lesz. Mert amint összegyűlik egy kis összeg, veszünk valamit, amivel lépünk előre, most pl. legutóbb a gyerekeknek külön számítógépet. Ezután meg új tévére(Smart) gyűjtünk.

De mindezt hosszú évek kemény munkájával és spórolással tesszük.A férjem volt külföldön is dolgozni, most is egy közös családi mezőgazdasági vállalkozásban dolgoznak, na ő tudna róla mesélni, mi a munka!!!

Annak idején egy egyszobás albérletben kezdtük, és még mindig ott siránkozhatnánk, ha nem lépünk valamerre.Mindig az a cél van előttünk, hogy a költségek ésszerűsítése.A férjem külföldi keresetéből telket vettünk vidéken, apránként felépítkeztünk úgy, hogy sokmindent a saját két kezünkkel csináltunk meg. Mi is fával fűtünk, amin tudunk spórolunk, és nemcsak azért mert muszáj, hanem mindig az ésszerűséget nézzük.Az én gyerekeim nem visznek chipset meg kólát az iskolába, mint a többi, hanem általam főzött teát, szendvicset, gyümölcsöt. Olcsóbb, egészségesebb. És az a legbántóbb, amikor a mélyszegénységben élő cigánygyerek odaáll a fiam elé, hogy mi van, ti olyan szegények vagytok, hogy nincs pénzetek chipsre?!!!

Ez a lényeg, értitek mit akarok mondani. Sokan élhetnének jobban, ésszerűbben a mai világban, többet kihozhatnának a helyzetükből, ha felelősségteljesen gondolkodnának.És itt kanyarodnék vissza a gyermekvállalásra, tehát sokan felelőtlenül vállalnak be több gyermeket. Tisztelet a kivételnek, mert azért élnek nagycsaládosok, akik szeretetben, tisztességben, és megfelelő anyagi körülmények között nevelik gyermekeiket, remélem, mi is azok közé tartozunk!

Ja, és még annyit, hogy vésztartalékunk mindig van, kisebb összeget mindig elteszünk magunk elő, hogy ha hirtelen lenne valami váratlan dolog, legyen mihez nyúlni. Ez néha csak 5-10 ezer, néha több is.De sokan nem figyelnek ilyenekre!

Még egy utolsó példa: egy munkatársam panaszkodik, hogy nem jönnek ki a pénzből 2 gyerek mellett, nem telik szórakozásra, nyaralásra, mi meg minden hétvégén megyünk valahova a gyerekekkel, hát hogy csináljuk? Mondtam neki, mi nem cigizünk, ők meg a férjével napi 2 doboz( csak az 30ezer egy hónapban), a férje minden este a kocsmában ül, mert egy sör az jár neki, a gyerekeinek meg tonnaszámra veszi a bolti édességet, én ehelyett otthon sütök, na erre jól megsértődött!

Hát ennyi!

2013. márc. 1. 08:18
 48/51 anonim ***** válasza:

noh igen, végre nem érzem magam egyedül az álláspontommal! :) ezt próbálom én is elmogyorózni, csak lehet nem ilyen hatékonyan! :)

egyébként itt megköszönném lányok az értelmes vitát, nézőpont egyeztetést, örülök, h. vannak még itt olyan emberek, akikkel értelmesen lehet eszmecserét folytatni és nem csap át anyázásba, egymás lehülyézésébe! örülök, h. kulturáltan el tudjuk fogadni egymás álláspontját! ;)

2013. márc. 1. 08:38
 49/51 anonim ***** válasza:

Ennek én is örülök,még ha nem értünk egyet!:)

Egyébként a kérdező a kérdést azokra értette, akik ha hó végén beteg a gyerek, akkor már akasztanák magukat!

Nem pedig olyan esetekre, amit az utolsó előtti válaszoló is, hogy gyűjtögetnek tv-re, megy egyéb másra, de nincs tartalék. Azért gondolom ott nem jelent gondot, ha hó végén lebetegszik a gyerek!

A cumisüveg témához még annyit, hogy van olcsóbb üveg, csak a fiam másból nem issza meg!:)

De még mindig arról van szó, hogy ne azért kelljen megtanítani a fiam két és fél hónaposan pohárból inni, mert hó vége előtt tört el a cumisüveg!

2013. márc. 1. 09:18
 50/51 anonim ***** válasza:
A 47-es vagyok. Az a baj, hogy akinél hó végén nincs pénz cumisüvegre, ott másra sincs, és aki így él, annak még egy gyereket sem szabadna vállalnia, előbb tanuljon meg gazdálkodni, ésszerűen élni. Én ismerek olyanokat is, akik elviszik a beteg gyereket az orvoshoz, utána meg ott siránkoznak, hogy mennyi gyógyszert felírt ez a .... orvos, neki nincs pénze kiváltani! Még a végén az orvos a hibás! Azok az osztálytársak is, akik az én gyerekeimet az iskolában csúfolják, hogy nincs pénzetek chipsre meg kólára, azok minden nap ezzel jelennek meg az iskolában, de hó végén már nincs pénzük kenyérre sem, nemhogy gyógyszerre! Hát ez a szomorú!
2013. márc. 1. 09:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!