Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Értesítenétek az apukát a...

Értesítenétek az apukát a kislánya születéséről, ha nem akarja elismerni?

Figyelt kérdés

4 hónapos kapcsolat után lettem terhes, ő elvette volna, én viszont mindenképp megtartottam. Mióta mondtam neki, hogy gyerekünk lesz, azóta nem beszéltünk, elég csúnyán váltunk el (telefonon). :-( Írnátok neki, vagy felhívnátok a helyemben? Nem akarok töle semmit, gerektartás sem...

39+2 hetes kismami.

2009. szept. 10. 09:59
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Főleg a 18:44-esnek.

Teljesen mindegy, hogy 3 éves vagy 4 hónapos kapcsolat után esem így vagy úgy teherbe, akkor is megtartottam volna, mert pcos-ként lehet nem lett volna rá esélyem máskor. A másik, hogy 4 hónap alatt nem igazán tudtam megismerni, de sosem zsaroltam, csak közöltem vele, hogy létezünk, mert ehez joga van. Semmilyen perekedés nem lesz, nem kívánok lépéseket tenni ez ügyben. Flóra majd eldönti, hogy felelötlen, rossz anyja voltam-e amikor őt választottam. Másrészt, elég intenzív kapcsolatunk volt, és a mai napig sokat gondolok rá. Nem gondoltam, hogy így reagál, mert azt miondta régebben szeretne már gyereket. Az, hogy ki hogy védekezik teljesen midegy, mert mindig van rá esély. A baba akkor jön amikor akar.

Furának tartom, hogy pálcát mernek törni itt emberek mások felett.

További szép napot, Mindenkinek!

2009. szept. 27. 10:50
 42/51 anonim ***** válasza:
74%

14:37es:

Nem kell lemondani a gyerekről, akinek nem jön össze a párkapcsolat valóban, létezik pl olyan nő, aki egyedülállóként örökbefogadott, minden tiszteletem az övé...Nem vagyok boldogtalan ,soha nem is voltam ,de jobban örültem volna, ha apukám is van.

És sztem a kérdező nem egy 50 éves megkeseredett nő, akinek már soha nem jött volna össze párkapcsolat. Sztem simán összejöhetett volna neki később, és akkor teljes családja lehetett volna.

18 :44s voltam!

2009. szept. 27. 15:15
 43/51 anonim ***** válasza:
74%
De meghallgatnám az "apuka" álláspontját is. Úgy lenne kerek a történet.
2009. szept. 27. 16:52
 44/51 anonim ***** válasza:
74%

Gratulálok a babához!Nehéz,de néha jobb egyedül.Én képzelt apát írattam a szül.any.kivra.Így láttam jobbnak.Ha mégis vállalná a gyereket 180 ezer forint a DNS-teszt.

Ha bátorítás kell írj!

6 hónapos babával egyedül.

2009. szept. 27. 19:00
 45/51 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 18:44-es!

Sajna hangsúlyt nem vihettem a szövegbe, így támadónak tűnt. Nem az volt. De megkaptam a lepontozást (bár szerintem nem írtam olyan szörnyűt.....)

Igazad van, tényleg nem egy megkeseredett 50 éves, de mint írta pl.: " mert pcos-ként lehet nem lett volna rá esélyem máskor" -nem biztos, hogy lett volna több babája. Szerintem érthető, hogy megtartotta. :)

2009. szept. 28. 14:17
 46/51 anonim ***** válasza:
88%

18: 44 vagyok

Nem vettem támadásnak, és én nem pontozok le senkit ezen az oldalon.

Olvastam én is, hogy pcos.

És ha visszaolvasod a legelső válaszomat, én sehol nem azt írom, hogy az volt a hiba, hogy megtartotta a babát. Nem vagyok abortusz párti, nem azt írtam, hogy el kellett volna vetetnie.

Hanem azelőtt, hogy megfogant, kellett volna körültekintőbbnek és felelősségteljesebbnek lennie.

2009. szept. 28. 14:28
 47/51 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi mindenkinek! Sokat gondolkodtam a válaszaitokon, még sírtam is, mert nem vagyok lelketlen, önző ember. Tényleg úgy gondolom, hogy Flóra dönti el majd. Mi van, ha férjnél van az ember, jön a gyerek és akkor lép le az apa. Sok-sok ilyen történet van, és nem lehet előre tudni. Nem tudom mi játszódik le benne, szertettem volna beszélni vele, de egy hazugsággal lerázott. Tudom, hogy amikor együtt voltuk karácsonykor, még akarta. Én szerelmes is voltam, és boldog... Egyszer csak elszakadt valami, és ennyi.

Nem az a rossz, hogy nem akarja, hanem amit írt, hogy nem érdekli, sajnálja... És az is dühítő, hogy késöbb eszébe juthat, hogy neki van egy lánya, amikor már Flórának esetleg lesz szép családja.

Akkor, mit csináljak?

2009. szept. 28. 17:52
 48/51 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem fog eszébe jutni :(

Az a baj - a válaszokból is látszik - hogy sokan azt hiszik, később megbánja, majd egyszercsak eljön és hirtelen szeretni kezdi a gyerekét stb. Nem szabad ilyen "jövőképekbe" kapaszkodni, mert nagy valószínűséggel ez nem következik be. Nem érdekli a kislány és kész, később sem fogja érdekelni, soha nem fog rádöbbenni semmire és nem toppan be se sírva, se dünöngve 20 év múlva. Nem lesz az életetek része, ez van :( Ezt kell először is elfogadnod, aztán tudsz majd csak továbblépni.

Azt ugyan továbbra sem értem, hogy egy ilyen értelmes nő miért hiszi azt, hogy a pcos mellett majd pont nem akkor lesz terhes, amikor nem akarja, de most már ezen kár rágódni. Természetesen én is megtartottam volna, mint ahogy mindenki más is, aki itt válaszolt.

Remélem megtalálod a párod, párotok hamar :)

2009. szept. 28. 20:01
 49/51 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel nem szabad védekezni, hogy sosem lehet tudni, férj is leléphet 10 éves kapcsolat után is. Ez gyenge érv, ugye te is látod? Kicsit több esély van arra, hogy egy 4 hónapos kapcsolatból lép le a pasi, mint egy hosszú házasságból. Ez a "sosem lehet tudni" nem mentesít az alól, hogy mindent meg kell tenni, hogy ne kerülj se te, se a babád hasonló helyzetbe.

Valóban, ha vki férjnél van, akkor is leléphet az apa, meg 10 év ismeretség után is. De akkor is meg kell tenni MINDENT, hogy a te lelkiismereted tiszta lehessen.

Mert legyünk őszinték, azzal ,hogy 4 hónapos kapcsolatnál nem védekeztél, rosszabb helyzetbe hoztad magatokat, mint egy nő, aki házasságban él, hosszú kapcsolatban, mert ő joggal hiheti, hogy az apának kell majd a gyerek. Persze ilyen esetekben is beüthet a rossz, de a te esetedben sajnos több volt rá az esély. Úgyhogy igen, sosem lehet tudni, de néha igen, és neked most ha nem is tudnod, de sejtened kellett volna...

Én őszintén remélem, hogy összehoz a sors egy normális férfival ,aki apja lehet majd a kislányodnak.

Mert tény és való, ezt most nem a legjobban csináltad, de nem vagy egy lelketlen, gonosz ember, aki ne érdemelje meg, hogy a kislánya anya és apa mellett nőhessen fel.

2009. szept. 28. 20:38
 50/51 A kérdező kommentje:

Igazatok van, nem kergethetem magam reményekbe. Szerintem, sajnos 50% esély van mindenre. Tudhattam volna, hogy nem akarja, de annyira bolodg voltam, hogy kismama vagyok, azt hittem soha nem következik be a pco-m miatt. Nem akarok büntudatot érezni életem legjobb döntése miatt...

Joga van Flórának is a családhoz, úgy mint mindenkinek, de nem tudok mit tenni. Majd igyekszem elfogadni a helyzetet, tovább lépni, és várom a nagy Őt!

2009. szept. 29. 11:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!