Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Értesítenétek az apukát a...

Értesítenétek az apukát a kislánya születéséről, ha nem akarja elismerni?

Figyelt kérdés

4 hónapos kapcsolat után lettem terhes, ő elvette volna, én viszont mindenképp megtartottam. Mióta mondtam neki, hogy gyerekünk lesz, azóta nem beszéltünk, elég csúnyán váltunk el (telefonon). :-( Írnátok neki, vagy felhívnátok a helyemben? Nem akarok töle semmit, gerektartás sem...

39+2 hetes kismami.

2009. szept. 10. 09:59
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
100%

Én közölném, sms-ben, ahogy az első válaszoló is írta. Amúgy hasonló helyzetben vagyok/voltam. Én is egyedülállóként szültem, bár az apa nagyon kardoskodott a láthatásért, de egy petákot sem fizetett. Amúgy én utánajártam, a gyerektartás fizetése nem feltétlenül függvénye a láthatásnak, ez nem egy olyan kegy, amit meg lehet venni. Előfordulhat, hogy úgy is megítélnek láthatást, ha az apa nem fizet, és úgy is megvonhatják, hogy közben megmarad a fizetési kötelezettség. Pl. ha az apa nagyon szegény, nincs munkája, stb., viszont ettől függetlenül szeretné látni a gyerekét, és nincs rá káros hatással, a láthatás akkor is jár. Viszont pl. olyan is van, hogy az apa hanyag, felelőtlen, rossz hatással van a gyerekre, így nem ítélnek meg láthatást, de a gyerektartást van honnan vonni, és így vonják is. Amúgy a láthatást csak akkor ítélik meg, ha az apa kéri. Nálunk pl. volt tárgyalás, megítélték a gyerektartást, de láthatást nem, mivel az apa el se jött a tárgyalásra. Már egy éve nem látta a fiát (2 éves). Igaz, nem is fizet, mert teljesen eltűnt, nem tudni, hogy hol lakik ( a bejelentett címén nincs), a munkahelye ismeretlen, stb., így én maximum az államtól kaphatok gyerektartást, bár azon már két hónapja ülnek, remélem hamarosan lesz eredmény.

Én pl. tudattam az apával a születést, igaz, akkor még ő is úgy állt hozzá, hogy érdekelte, sőt, nagyon haricas kedvében volt, ami a láthatást illeti. Csak aztán fizetni elfelejtett, akkor közöltem neki, hogy hány havi gyerektartással tartozik, ezek után felszívódott. A tárgyalás eredményét viszont e-mailben közöltem vele, mert máshogy nem tudtam sem én sem a bíróság, de én akartam, hogy tudja, ne mondhassa nekem se ő, se senki X év után, hogy a háta mögött csináltam bármit is. Nem mintha reagált volna bármit is.

2009. szept. 10. 11:05
 12/51 anonim ***** válasza:
100%
Én is sms-t (vagy inkább MMS-t, ha tudsz) küldenék neki. Egy gyereknek szüksége van az apjára, mégha olyan, amilyen, akkor is... Talán, ha meglátja, megenyhül. A gyerektartást viszont ne hagyd szerintem, mert az igazából a gyereké. Ne szúrj ki vele! Később meg fogod bánni, sokba kerül ám egy baba! Fel a fejjel! Könnyű szülést kívánok!
2009. szept. 10. 11:18
 13/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat és a jó kívánságokat!

MMS-t küldök inkább, ha küldök, az lehet megérinti. Tudom, hogy a lányomnak, jár a gyerektartás, de elég jó körülményket teremtettem. Egyedül nem lesz könnyü, de ilyen apával csak nehezebb lehet, de egy utolsó esély jár neki... Nem gyerek ő már, 42 éves (15 év van köztünk) nincs még gyereke, és 2x elvált. Nem is értem, hogy szerethettem bele, de egy kiscsodát legalább összehoztunk együtt.

2009. szept. 10. 11:59
 14/51 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Egy szűkszavú, tárgyilagos smsben vagy emailben. Név, súly, ilyenek.

Tedd meg, és a Te lelkiismereted tiszta marad.

Ha akar lépni, erre léphet.

2009. szept. 10. 12:45
 15/51 anonim ***** válasza:
100%

jól döntöttél, hogy megtartottad a babát, mert pcos esetén nagyon nehéz teherbe esni. lehet, hoyg többé nem is sikerült volna.

én küldenék egy tárgyilagos sms-t: név (gondolom, a te vezetéknevedet kapja), súly, hossz.

ennyi

2009. szept. 10. 12:46
 16/51 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek írj, hogyan fogadta, nagyon szorítok, hogy felnőljön a feladathoz ez az idióta:-))Már bocs.

Na de addig koncentrálj az előtted álló nagy feladatra. Szorítok. Jó volna hallani egy Love Storyt....;-)

2009. szept. 10. 12:57
 17/51 anonim ***** válasza:
100%

6 hónapos a kislányom.3 éves kapcsolatból született.Nem vállalta.Én sem pereskedek.2 hetes volt,amikor felhívtam.Kétszer látta,de semmit nem hozott neki.

Remélem a kicsim soha nem akarja megismerni!

2009. szept. 10. 16:21
 18/51 anonim ***** válasza:
100%
Szia!1 éves kapcsolat után estem teherbe 8 hetes voltam amikor szakítottam vele.rá 3 hétre felhívott,hogy mi van velem.Közöltem ,hogy jól vagyok és a babát elvetettem.Akkor sóhajtott egy óriásit mintha megkönnyebbűlt volna és azóta nem keresett.Akkor tudtam,hogy nem érdemli meg,hogy a fiam Apának szólítsa őt.Mellesleg már máshol is van egy fia akivel szintén nem törödik.3 hónapos a kisfiam végig csináltam a terhességet és a szülést nélküle és nem értesítettem.Az iwiwen mindketten fent vagyunk igaz bejelölt,de én nem jelöltem vissza.Fentvan a kisfiam(unk)ról a kép amit persze Ő is lát(hat).Mondani sem kell semmi reakció.Akkor minek értesíteni?Ha nem érett meg valakiben az apaság érzése akkor nem szabad erőltetni.A végén úgyis csak a gyereknek fáj és neked.Mi a jobb ha ismeri és esetleg becsapja,nem látogatja és a gyereknek hiányzik és sérül lelkileg.Igaz kapsz havi X ezer ft-ot.Vagy nem látja illetve ha nagy lesz és látni akarja akkor nem tiltod,de nyugodt gyerekkora van.?Én választottam!!!2 gyerekkel vagyok egyedűl igaz az első Apukájávaljó a kapcsolatunnk Ő gondoskodik a nagyobbikról.Ez a Te döntésed,de mindenképp hosszútávon gondolkodj.Sok sikert a számotokra jó döntéshez!
2009. szept. 10. 17:15
 19/51 anonim ***** válasza:
100%

Én egy lemondó nyilatkozatot iratnék vele alá, hogyha telán egyszer ugy gondolja, hogy csak kiváncsi a kicsire, el tudd küldeni a pi*csába.

Megzavarja a gyerek lelki világát, és a tiedet is.

Ha nem kiváncsi a gyerekre most, és nem akar tőletek semmit, akkor én max. sms-ben értesíteném, és megvárnám hogy reagál. Aztán elintézném a lemondást.

2009. szept. 10. 19:22
 20/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Én is gondoltam már erre a lemondónyilatkozatra. Most kap egy esélyt az MMS-sel és ha semmi pozitív, aláíratom vele. Sajnálom, hogy más is jár hasonló cipőben, de nők sokkal több mindenre képesek.

Mindenkinek, sok boldogságot és kitartást kívánok! Majd jelentkezem, ha történik valami érdekes. :-)

2009. szept. 10. 20:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!