Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért szülnek a szegény...

Miért szülnek a szegény emberek gyereket?

Figyelt kérdés
Nem azokra gondolok, akik nem mindent tudnának megadni neki, hanem azokra, akiknél az alap dolgok is gondot okoznak, számlák, megélhetés, étkezés, lakhatás, stb...
2013. febr. 15. 13:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
61%
7es ,a kérdező mondjuk direkt leírta hogy arra vonatkozik a kérdés akiknél az ALAP DOLGOK is gondot okoznak, amit te írsz hogy van egy otthona meg mondjuk vmi kaja, fűtés stb az nem uaz a kategória.
2013. febr. 15. 13:54
 12/21 anonim ***** válasza:
58%
Hát, talán mert pont ugyanannyi késztetésük, igényük, vágyuk van az önreprodukcióra, mint a gazdag embereknek...
2013. febr. 15. 14:24
 13/21 anonim ***** válasza:
40%
Csak az elso sort olvastam! A mugy meg a kerdesedre nem talalod meg a megfelelo valaszt, mert ezt ok maguk sem tudjak! De gyest az nem kap akinek nincsen allando munkahelye, es akinek nincsen lakasa annak szerinte munkahelye sem1! Talan nincsen penz az abortuszra, vagy egyszeruen nem gondoljak, hogy teherbe esnek, hiszen hanyan es hanyan probalkoznak baba ugyben es nem jon ossze !
2013. febr. 15. 14:33
 14/21 anonim ***** válasza:

Talán mert ők is szeretnének kis babát ?!

Saját példámat említeném fiatal vagyok még nincs meg a sulim, a páromnak már sajnos a nappali nem is lesz meg mert 21 éves korig lehet nappali tagozatba járni.

Igyekszem elvégezni, de nehéz. De tudom muszály, itt nem a babáról van nálunk szó hanem arról hogy mi hogyan éljünk meg. A baba meg kapja a 13.500 Családi pótlékot és a Gyest ami 25.500 FT Kb havi 40.000 Ft Nem veszem meg neki a leg roszabb pelenkát mivel libeerot használunk ami 5 csilagos 2 és fél csomag megy el havonta ami 13.000 ra jön ki, a tápszere pedig 1500.- az üveges kajára 6000.- A ruhát kilora veszem gyönyörű angol rucik vannak itt szinte a 80% rajta van a cimke. 2000Ft kg. + Játék meg is vagyunk! 25.000Ft kb. Még marad is el rakni ha valami gond lenne a kicsivel, itt az a kérdés mi hogy élünk szinte ugyan ugy mint eddig csak egy hajszálnyival nehezebben.

2013. febr. 15. 15:06
 15/21 anonim ***** válasza:
Amúgy én kapok gyest de még 1 percet sem dolgoztam életemben úgy hogy valamit el írtál!
2013. febr. 15. 15:07
 16/21 A kérdező kommentje:
A lakhatást, étkezést, rezsit, megélhetést a párod gond nélkül ki tudja fizetni?
2013. febr. 15. 15:10
 17/21 anonim ***** válasza:

"De gyest az nem kap akinek nincsen allando munkahelye, "

Gyes alanyi jogon mindenkinek jár ha szül, a gyed.hez kell munkaviszony.

Gyermekgondolási segély=gyes, mindenkinek jár.

2013. febr. 15. 15:13
 18/21 anonim ***** válasza:
A lakás az első, a kaja az már nem tuti! De a lényeg a babócának mindene meg van.
2013. febr. 15. 15:20
 19/21 anonim ***** válasza:
64%

Ezt már annyian és annyiféleképpen forszírozták itt a gyk-n, hogy én most a kérdésedre két kérdéssel válaszolnék:

Mi van ha ez a nagyon szegény valaki valami ok folytán később "felcsövel", de akkor már nem képes gyermeket szülni/nemzeni?

Mi van - és ez talán napjaink realitása- ha az addig viszonylagos jólétben élő pár rövid időn belül lecsúszik a társadalmi/anyagi ranglétrán és már ott a gyerek(ek)?

AZ életben bármikor bárkivel bármi megtörténhet, garancia semmire nincs. Ezért nem szerencsés a gyerekvállalást kizárólag anyagi motivációk alapján meg- vagy elítélni. Szerintem.

2013. febr. 15. 19:24
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Előre leszögezem el/megítélni látatlanban senkit nem szeretnék, lévén mindenkinek magánügye. véleményem persze van. A kérdező SZERINTEM olyanokra gondolhatott, mint pl akik kb 2 hete voltak a Házon kívülben ("Mártonka és családja). Ez szerintem egy szélsőséges helyzet. Ők nem lecsúsztak, hanem a férfi már egy mélyszegénységben nőtt fel, éhezett, nélkülözött. Szó szerint. Azóta eltelt x év, és a férfi már a 3.gyermekét neveli. Azaz nevelné, ha volna miből. Történetesen a riportban szereplő kisbabának a lázas betegségére való antibiotikumos receptet nem tudta kiváltani....

Szóval ez az a kategória nálam, ahol már nem elég az, hogy valaki meg akarja élni az anyaságot (3.!gyerek!). Éheznek, fáznak, gyomorognak. Nem lecsúsztak. Ebbe születtek. Ebből nagyon nincs is kiút, hacsak valami csodatevő fel nem karolja őket. Vagy a lottó 5ös.

De itt most egy szélsőséget említettem, ami a mai világban sajnos nem egyedi. Az ilyeneket én sem értem, számomra fontosabb lenne azzal "óvni egy nem létező gyereket", hogy nem kényszerítem bele a saját nyomoromban.

Emberek vagyunk, és nem vagyunk egyformák. Ezált sajnos nem láthajuk, hogy az ő fejükben mi játszódik le.

2013. febr. 15. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!