Az RTL Klubon amikor a Minden gyermek lakjon jól alapítványnak gyűjtött, és össze is jött 220 millió, szándékosan csakis és kizárólag értelmesebb, sajnálatra méltó fehér szegény gyereket mutogattak, cigányt pedig egyetlen egyet sem? (tovább lent)
Nekem nagyon feltűnt, rendszeresen néztem ugye, és egyetlen egyszer sem mutattak cigány gyerekeket, csak fehéreket, és azok közül is olyanokat, akik értelmesen meg tudtak szólalni, mintha csak az emberek lelkére próbáltak volna minél inkább hatni.
Mert ne legyünk álszentek, ha cigány gyerekeket mutogattak volna, nyilvánvalóan nem jött volna össze 220 millió forint, ebben a - gondolhatta az RTL - rasszista országban (mely rasszizmusra a cigányok jó része nem mellesleg jócskán rászolgált persze). Ugyanakkor nem hiszem, hogy az összegyűlt pénz jelentős részével nem éppen cigányokat fognak támogatni.
Régi igazság, hogy a kövér, jól öltözött koldusnak szívesebben adunk pénzt...
De most gondold végig, egy ilyen véresszájúan rasszista országban mennyi jött volna össze, ha akár csak utalnak arra, hogy a nyomor bőrszínfüggetlen? Ez alatt azt értem, hogy ha szegény romát lát egy átlag magyar, akkor jön az ilyenkor szokásos szöveg, ha meg szegény fehért, akkor egyből előbújik a szociális érzékenysége.
Igazad lehet.
bár felőlem hiába mutattak volna csak fehér bőrű embereket ha simán arról szólt volna a nehéz sorsuk, hogy van pl. hat gyerek, a szülőknek nincs munkájuk, vagy csak az egyiknek... A bemutatott sorsok szereplői pedig lehettek volna egytől-egyig roma származásúak, akkor is adakoztam volna, az első esetben pedig nem. Én arra vagyok a leg allergiásabb, mikor egy sokgyerekes családot mutatnak be, hogy milyen nyomorban élnek, és sajnáljuk és segítsünk rajtuk. Könyörgöm! Miért kell sokkal több gyereket szülni mint amennyi eltartására valamikor is esélyük van. Mert legyünk őszinték. Ha valakinek nincs diplomája, akkor még munkahely mellett is nagyon nehéz felnevelni jó sorban három gyereket. Pláne így, hogy egyik napról a másikra elvesztheti bárki a melóját.
Jaja, ezt én is megfigyeltem, és igazad lehet.
DE szerintem ebben nem az ország a hibás, mint ahogy a liberális barátunk mondta, hanem a drágalátos kisebbség :P
"ez amit most írtál hülyeség, lemerném fogadni nem is te találtad ki csak halottad valakitől, aki szerint a tévébe direkt nem mutattak cigány kisgyerekeket mert a magyarok nem sajnálták volna meg őket..."
Már ne is haragudj, de ezzel a helyesírással inkább ne fogadj semmiben... Igenis feltűnt amit leírtam, szerintem nincs ebben semmi extra, ne sértegess, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!