Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, a ti párotok/férjetek...

Anyukák, a ti párotok/férjetek is "menekül" otthonról mióta baba van? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A férjem szinte soha nincs itthon. Sokat dolgozik (állandó éjszakás), de szabadidejében is mindig akad valami fontos elintéznivalója. Ha pedig tud elmegy valamelyik haverjához kikapcsolódni, mert "neki jár". Itthon meg persze fáradt és alszik. A gyermekünk már 8 hónapos és gyakorlatilag apa nélkül nő fel. Én pedig nagyon magányos vagyok.

2013. febr. 10. 01:22
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
5%

Persze, biztos van más oka is, nemcsak a szexhiány.

És nyilván nem közvetlenül a kielégítetlenség hiánya okozza azt, hogy elhagyja a családját a férfi, hanem az, hogy ezáltal is eltávolodnak egymástól. Ja, hogy később már próbálkozott? Már késő. Mindenkinél van egy határ.

A férfi pedig nem egyenlő a nővel. Egy nőnél elképzelhetetlen, hogy otthagyja a gyerekét, de a férfi nem ilyen. Náluk ez belefér. Mint ahogy fentebb is láthatod, és még sok más családnál, hogy egy férfi sokkal könnyebben otthagyja a gyerekét. Ez még az állatvilágból maradt fenn, hogy bennük nem olyan szoros a kötődés.

És nem is áldozati bárányok, hogy benne maradjanak egy rossz kapcsolatban, csak mert gyerek van.

Hovatovább, a legmodernebb felfogás szerint helyesen cselekszenek, hiszen minden pszichológus egybehangzóan állítja, hogy egy rossz kapcsolatban nem szabad bennemaradni a feleknek, akárhány gyerek is van, mert csak ő sínyli meg. Állítólag rosszabb az a gyereknek, ha a szülők utálják egymást. Na, meg a szülőknek is így a jobb.

2013. febr. 15. 11:40
 32/45 anonim ***** válasza:
0%

Mellesleg meg is lehet fordítani, a nőben is lehetne annyi tudatosság, hogy felméri, hogy a férje jobban igényli a nőt, mint a saját markát.

Neked is érdekes a felfogásod, hogy a nőt teljesen felmented, de a férfi bezzeg hibás.

2013. febr. 15. 11:42
 33/45 anonim ***** válasza:
Nem mentem fel teljesen, éppen ezért írtam, hogy más is lehetett a háttérben, mint a szex. És igen, feleljen meg a férfinak a saját marka, mert mint mondtam ez ÁTMENETI időszak, nem évekről van szó. Ha ennyi önmegtartóztatás és tudatosság nincs a férfiban, hogy ezt megértse és felfogja, akkor nem más mint egy ösztönlény. De ismétlem, nem hiszem-legalábbis remélem- hogy pusztán ez állt a háttérben.
2013. febr. 15. 15:04
 34/45 anonim ***** válasza:
66%
Jaj ugyan már, áldozati bárány??? Kilenc hónapnyi szexmentesség miatt? Ehhh...vicces vagy. Túl későn próbálkozott? Szegény pasi, elég szűkösek lehetnek a határai....És egyébként meg ha igaz lenne amit írsz, akkor minden második férfi elhagyná a családját mert az utolsó három hónapban nem hághatta meg az asszonykát. Még szerencse, hogy ez nem így működik. Gratulálok a felfogásodhoz...őszintén remélem, hogy még nincs családod- az ő érdekükben.
2013. febr. 15. 15:17
 35/45 anonim ***** válasza:

Nem kell általánosítani, nem minden férfi lép le, ha nem kapja meg a napi betevőt.

Nálunk pl elképzelhetetlen lett volna, hogy a terhesség alatt egyoldalúan kiszolgáljam a férjemet. Az ilyesmi nálunk a KÖLCSÖNÖS örömszerzésről szól, úgy egyikünknek sem jó, ha valamelyikünk csak kényszerből csinálja. A páromat teljesen lelombozná, ha látná, hogy én muszájból "kényeztetem" őt, és ez fordítva is működik, én sem tudnám élvezni, ha csak kötelességből lenne velem.

Így hát kibírtuk azt a 9 hónapot (na meg utána a 6 hetet), és egyikünk sem ment félre, nem ment tönkre a házasságunk, ellenkezőleg :)

2013. febr. 15. 20:35
 36/45 anonim ***** válasza:
Ennyi. Egyetértek.
2013. febr. 15. 21:14
 37/45 anonim ***** válasza:
Miért, ha a párod nem viszonozza a dolgot, akkor muszájból csinálod? Én meg ezt nem értem.
2013. febr. 15. 21:53
 38/45 anonim ***** válasza:
Pontosabban csinálnád. Én azért csinálom, mert szeretek örömet okozni, nem az jár a fejemben, hogy na most ezt viszonozza-e.
2013. febr. 15. 21:54
 39/45 anonim ***** válasza:

Nem erről van szó, hogy a viszonzás miatt csinálom.

Hanem arról van szó, hogy ha nekem amúgy nincs hozzá kedvem, vagy energiám, vagy nem érzem jól magam, stb, akkor a párom nem várja el tőlem, hogy kötelességből megtegyem, sőt, nem is esne jól neki úgy, hogy tudja, hogy nem szívből jön a dolog.

De nekem sem menne az az életmód, hogy azért szexelek a párommal, hogy nehogy elhagyjon, vagy megcsaljon.

Nekünk az ilyesmi akkor jó, ha mindketten akarjuk, mindkettőnknek jól esik.

Volt olyan barátom, aki kikelt magából, ha nekem nem volt kedvem a dologhoz, hogy hogy képzelem én ezt, neki igényei vannak, és ha én nem adom meg neki, akkor majd megy máshoz. Gyorsan véget vetettem a kapcsolatnak, ez nem az én műfajom, de tudom, hogy sok férfi ilyen. Én nem tudnék egy ilyen mellett élni.

2013. febr. 15. 23:10
 40/45 anonim ***** válasza:

"Amíg a párjának van keze, szája, és közérzete rendben, ideje is van rá, addig ez jogos elvárás. "

Jogos elvárás? Fizikailag képes rá, ideje van rá, hát akkor csinálja, nem számít, hogy nincs hozzá kedve, igaz? Hát szerintem ez elég egyértelmű definíciója a szex-rabszolgaságnak...

"gy nőnél elképzelhetetlen, hogy otthagyja a gyerekét, de a férfi nem ilyen. Náluk ez belefér. "

Ne általánosítsunk már, hálistennek nem minden férfi gondolkozik így, hogy belefér otthagyni a gyereket.

Léteznek az ilyen jelenségek, amikről írsz, de fogadd el, hogy szerencsére nem minden férfi ekkora lelki nyomorék.

2013. febr. 16. 04:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!