Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Néhány hetes baba felügyeletét...

Néhány hetes baba felügyeletét hogyan oldod meg, ha hosszabb időre el kell otthonról menned?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, ha 2-3 óránként szoptatod, ellátod... ekkor kire bízod a babát?

Hagysz otthon lefejt tejet vagy tápszer adását látod jónak, stb.

Orvoshoz kellene szaladgálnom, hol ezért, hol azért és bizony elmehet vele egész délelőtt, fél nap...

Esetleg, ha már lehet, viszed magaddal, pároddal stb.?

2011. márc. 27. 11:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Vagy a férjem, vagy anyukám vigyáz a gyerekekre (van egy 1 hónapos és egy másfél éves lányom).

A pici szopizik, így lefejt tejet hagyok otthon, és van tartalékban mindig tápszer ha netán kéne. De a mélyhűtőben is van 1-2 adag anyatej, ha nem érnék vissza. Szerencsére anyukám nyugdíjas, a férjem meg otthonról tud dolgozni sokszor, így a felügyelet megoldható.

Pár hetes babát biztos nem vinnék magammal sehová. Persze ha egyáltalán nincs más megoldás...

2011. márc. 27. 11:34
 2/6 anonim ***** válasza:

5 hetesen kellett először magára hagynom hosszabb időre, mert trombózisgyanús voltam. Még jó, hogy a kisgyerekeseket előre veszik, ezért ültem 2 óra hosszát az üres folyosón az UH előtt, miután a kedves doktornő közölte az asszisztenssel, hadd várjon, ha már nem nálunk szült!

Az apjával maradt otthon (szerencsére tudott szabadságot kivenni). Volt otthon tej és tápszer is.

Én nem szerettem magammal vinni olyan pici korában, mert igaz, hogy egy pici jobbára csak alszik, de még a saját kis fészkét is éppen csak most szokja, legalább egy biztos pontja legyen, ha már az anyja nem lehet mellette!

2011. márc. 27. 11:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Én elég makacs vagyok ilyen téren (én is tudom, nem vagyok követendő példa). Én 6 hónapos koráig nem voltam hajlandó másra bízni a gyerekeimet, inkább vittem magammal. A pár hetes csecsemőt is. Mondjuk olyan történt, hogy lementem a postára, addig Apa otthon volt velük, ez kb. fél órás művelet volt. Nehéz megmagyaráznom az okát, mert végül is tudom, hogy meg lehetett volna oldani máshogy is, de én így voltam nyugodt.
2011. márc. 27. 12:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Mindannyiotoknak igaza van, de gyanítom, hogy én is a 3. válaszolóhoz hasonlítok, bár be kell látnom, hogy muszáj ráhagyni v. mamára v. férjemre, de pld. a férjem kijelentette, "hogy jaj, de törékeny a baba úgy fél, h. valami baja lesz...", pedig szokott vele sétálni, büfiztetni...

Ebből kiindulva elbizonytalanodom...

2011. márc. 27. 14:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Én kb. 1 hónaposan otthon hagytam az apjára, mert sürgősen be kellett mennem a nőgyógyászomhoz vizsgálatra. Nem fejtem le tejet, úgy volt hogy csak max 2 óra lesz az utazással, előtte megszoptattam. 3,5 óra múlva értem haza. Szegény már nagyon éhes volt.

Én inkább vinnék magammal valakit, hogy amíg én vizsgálaton vagyok, tologassa a picit a kocsiban. Szoptatást meg bárhol meg tudod oldani.

2011. márc. 27. 17:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Azért köszönöm...
2011. márc. 27. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!