Ez most komoly? Feljelentették az 1 éves kisgyereket?
Most volt a híradóban a tv2-n, hogy egy bácsi feljelentette a felettük lakó 1 éves kisfiút, mert hangosan játszik. És még büszke is volt magára. Engem nagyon felháborított a dolog!
Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
Persze van házirend amit be kell tartani, de ebből a bácsiból csak úgy sütött a rosszindulat.
Egyébként is mi az, hogy felkopog? Ha valami gondom van, akkor szépen felmegyek és megbeszélem velük. Többre megy vele az ember. Biztos nem véletlenül nem köszönnek neki! Ja és senki mást nem zavart az egész házból, csak őt?
Szerintem meg egy társasházban mindenkinek tekintettel kell lennie a többi lakóra. A nyugdíjas bácsinak is, és a kisgyerekes családnak is, meg mindenki másnak. Nyilván egy egyévesnek nem lehet megtiltani, hogy a maga kis esetlen módján közlekedjen a lakásban, játsszon, néha leejtsen dolgokat, vagy sírjon. Viszont egy azt bármelyik lakó elvárhatja, hogy legalább éjjel a minimálisra korlátozzák a zajszintet. Na ná, hogy egy panelben soha nincs síri csend, de a padlón koppanó fakocka lentről hallgatva piszok zavaró, főleg éjjel. Mondjuk nappal sem valami nagy élmény.
Emlékszem, a régi lakásunkban fölöttünk is kisgyerekes család lakott, valami elképesztő volt, amit műveltek... Nem vártam volna el tőlük, hogy üljenek otthon és malmozzanak, de a kisebbiknek tényleg az volt a szórakozása, hogy a radiátort püfölte, sokszor este is. Szóltam az anyjának, először kedvesen, később már nem annyira kedvesen, de mindig az volt a válasza, hogy "még gyerek, nem lehet neki megtiltani". Bakker, akkor vidd el onnan, figyelj rá oda, ne engedd neki! Én is panelben nőttem fel, világosan emlékszem, hogy sem nekem, sem öcsémnek nem engedték a szüleink, hogy úgy játsszunk, ahogy az a szomszédoknak zavaró.
Teszem hozzá, a saját gyerekemnek sem engedem. Pici korában volt egy kis gumilasztija, tudjátok, az a tömör, pattogós fajta. Amikor még volt padlószőnyegünk, nem volt vele gond, de az új lakásban műanyag padló lett, hát nem véletlenül nem engedtem, hogy dobálja. Nekem nem erőfeszítés arra is gondolni, hogy laknak alattunk, történetesen négy egyetemista lány, vizsgáik vannak ilyenkor, meg minden, szorult belém annyi tapintat, hogy nem zavarom őket kopácsolással meg trappolással, mert nagyon jól tudom, hogy ez ilyenkor pláne nagyon idegesítő.
Nálunk a gyereknek megkésett a mozgásfejlődése, most is hordom tornászni, másfél évesen is még csak négykézláb tudott menni, jól odacsapta a térdét. Kicsinek hasfájós volt, sokat sírt. De éjjel szinte alig, mert jó alvó volt. Állandóan dörömböltek, éveken át, hogy hangos a gyerek, nem köszöntek utcán, ordítottak, hogy neveljem meg. Na, ilyen is van.
Meg olyan is, hogy kulturáltan elintézed, közös képviselővel, többi szomszéddal.
Sajnos az alattunk lakó is folyton reklamál mindenért. A fiam ovis, így korán indulunk, du. pedig 4 körül jövünk haza. Este 9 felé már alszik. Mégis mindig van valami amin kiakad az a szipirtyó, meg a családja. Mint ha neki nem lennének gyerekei. Csak alatta már nem lakik senki, így könnyen reklamál.
Azért is felordít, ha leejtek véletlenül valamit a konyhában kora du., meg amikor hétköznap de. 11 órakor megcsináltuk a küszöböket a szobákban. Teljesen mindegy mikor mit csinálunk, neki semmi sem tetszik.
Teljesen kész vagyok tőle.
Amúgy azt sem értem, hogy hogy lehet teljesen zajmentesíteni egy lakást. Mert ha jól tudom ezt kérték a szülőktől. Nálunk a szobákban szőnyeg van, a nappaliban nagyon vastag fajta, de hát azért az sem nyel el mindent.
Szegény gyerekemet meg folyton osztom, hogy lassan sétálj, csöndesen beszélj, stb. Ezt nagyon utálom.
Azt nem tudom mit szól majd ha megszületik a kistesó és esetleg lesznek sírós éjszakáink :(
Az öreg merő rosszindulat és gonoszság! Nem mellesleg süt róla az önelégültség! Förtelmes!
Én is laktam panelben, az én gyerekeim is ott nőttek fel, fölöttünk is gyerekes család lakott, mégsem kopácsoltunk egymásnak!
Azt mondta a riportalany, 41 éve lakik ott! Szerintem éppen ideje lenne elköltöznie egy barlangba, ahol senki sem zavarja!
24-es. Szerintem nem kell a gyereket rendszabályozni, hogy "lassan sétáljon". A felnőtt léptei is hallatszódnak, azért lebegni még nem tudtok, ugye? Persze ugrálni meg rohangálni nem kell, meg tárgyakat direkt dobálni és ordibálni, de a mindennapi élet normális zajai még beleférnek. A szomszédotok meg kapcsolja be a tévét, ha halálos csöndben zavarja a gyereked.
Én is beleestem ebbe a csapdába, hogy az állandó dörömbölés miatt egész nap a gyereket szidtam, aztán mikor már csak ült a szőnyegen és rágta a rongyát, mert már semmivel sem játszhatott, akkor mondtam, hogy elég, forduljon fel a szomszéd, ha az egyáltalán nem hangos gyerekem miatt dörömböl.
Köszi a biztatást!
Most itthon van szegénykém, mert lebetegedett és tegnap du. fél 3-kor rosszul ébredt, sírt kb. 5 percig, erre már megint ordított az elmebeteg szomszédom, hogy "hallgattasd már el".
Kész vagyok tőle :(
Ne vegyél róla tudomást, ez tényleg idióta. Gyerekkoromban nekünk is volt hülye szomszédunk, az partvissal verte az ablakunkat fentről, mert öcsém a kisautóit tologatta és (tényleg) nem hangosan mondogatta hozzá, hogy tütűű meg ilyenek. Fényes nappal persze, nem hajnalban. De olyanokért is beszólt, hogy apukám hangosan telefonál, persze ezt apámmal nem merte közölni, csak nekem mondta mindig, hogy mondjam meg neki :D Pedig amúgy szerintem padlóra tapasztott füllel hallgatta, hogy mit beszél, mert betegesen kíváncsi volt :D A végén már az egész ház rajta röhögött, hogy milyen egy hisztérika.
Szerintem minden társasháznak megvan a maga hülyéje. Gondolom szemtől szembe már nincs ekkora arca.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!