Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Komoly név gyermekkorban?...

Komoly név gyermekkorban? Adnátok/adtok komoly nevet?

Figyelt kérdés
Szeretem a férfias neveket, és olyat is szeretnék adni a születendő kisfiamnak. Csak olyan furcsa egy babának egy komoly nevet mondani. Kettősség van bennem ezzel kapcsolatban.
2012. dec. 1. 23:22
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
Nekem pld. nagyon tetszik a Martin név. Becézgetni se igazán lehet, komoly is, és gyereknek is, felnőttnek is jól áll szerintem :) Szóval én adnék.
2012. dec. 1. 23:25
 2/29 anonim ***** válasza:

Igen, nehéz kérdés.

Pl.: Napsugár a kislány, de egy neveletlen gyerek...

Vagy Bendegúz, és később cégvezető lesz. (szegénynek semmi hitele nem lesz :D )

Babás név gyerekkorban jó, de egyszer felnő az a gyerek. sőt többet él felnőttnek. Nehéz jó nevet találni.

Az én fiam Roland lett. Aztán majd kiderül, h Rolis-e vagy sem :)

2012. dec. 1. 23:30
 3/29 A kérdező kommentje:

Ilyen nevű gyerekeket ismerek, így nálam nem az a kategória.

De találkoztatok már olyannal, hogy még becézni is nehéz

a komoly nevet?

2012. dec. 1. 23:47
 4/29 anonim ***** válasza:

mire gondolsz? mi jöhet nálad szóba?

Rolianyu

2012. dec. 1. 23:48
 5/29 anonim ***** válasza:
1. vagyok... igen, a Martint sem lehet becézni. (ismerek több Martint).
2012. dec. 1. 23:49
 6/29 anonim ***** válasza:

Én a Martint Marcinak hallottam már.

Amúgy nekem sem jönnek be az állat-virág-égitest-éghajlat-ország-zöldség- stb nevek. :)))

2012. dec. 1. 23:52
 7/29 anonim ***** válasza:
A Marci a Márton, illetve a Marcell becézése.
2012. dec. 1. 23:59
 8/29 A kérdező kommentje:
A férjem Tivadar, édesapám Konrád. Mindkét név ngyon tetszik, el tudom képzelni fiatal fiúnál, érett férfinak. De egy babánál olyan, nem is tudom.
2012. dec. 1. 23:59
 9/29 anonim ***** válasza:

Mindenkit lehet becézni, szándék kérdése. :) Mi pl. egyedi becenevet találtunk ki a lányunknak (nem igazán becézhető a neve, illetve ami becézése van, azt nem akartuk). Ezt a becenevet használja a család, barátok, ismerősök - sőt, az évek folyamán még tovább becéződött a becenév. :)

Szóval ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy egy név becézhető-e vagy sem! :D

2012. dec. 2. 00:01
 10/29 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs,mi ebben a furcsa!De télled,elgondolkodtam pedig,de nem értem...hát nem baba lesz egész életében,sőt!Ha esetleg olyan név,amire Én nem gondoltam,akkor bocsi,de pörgetem a férfi neveket az agyamban és egyikre sem merül fel,hogy ne lehetne adni azért,mert először nyilván a teremtés pici lesz.

Remélem megnyugtattalak!?:)

2012. dec. 2. 00:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!