Komoly név gyermekkorban? Adnátok/adtok komoly nevet?
:) Hát szívesen... :)
Ha Kondrád lenne, nekem a Kúnó tetszik, ha Tivadar, akkor a Tédi vagy Titi.
Biztosan lesz neki majd valami édes, babás beceneve, ez szinte mindig jön magától, ne aggódj.
Az én fiam Dorián, mi is aggódtunk a becézés miatt, de amikor megszületett, rögtön Dodónak meg Dodinak hívtuk, és szerintem ez így nagyon is illik rá. Felnőtt korában már szólíthatja mindenki Doriánnak, aztán öreg korában lehet Dodi bácsi, szerintem mindegyik jól hangzik :)
Na nekem a Martin meg Dorián stb. bocsánat de egyáltalán nem komoly nevek hanem épphogy az a kategória hogy kisgyerekként jobb mint később na mindegy nem ez volt a kérdés.
Értem amit írsz, mondasz és nekem is fura de igazuk van abba a válaszolóknak hogy egyáltalán nem törvényszerű hogy a rendes nevén szólítod - szólítjátok majd. Az én fiam Lénárd sose szólítjuk így (16 hónapos) mert lássuk be fura egy kicsi gyereknek ilyen komoly név én ugyanígy vagyok az András névvel pl. ha így Andrásnak van szólítva, barátnőm pl. ragaszkodik hozzá hogy az ő gyerekét ne becézzék, ő András és kész de ismerek olyat aki meg Istvánnak hívja a gyerekét így ahogy van, nem Pisti, Isti vagy IstvánKA legalább hanem csak az alapnév. De nekem mindig az jut eszembe hogy jóval többet lesz felnőtt ember mint amennyit kisbaba tehát inkább érdemes felnőttes, komolyabb nevet választani mint babásat.
Boldizsárnak hívják a kisfiamat. Nekem is mondták, hogy ez nem illik majd egy kisfiúhoz, és én is azt válaszoltam, hogy remélem, lényegesen többet viseli felnőttként, mint kisfiúként a nevét. Egyébként míg aprócska volt a barátaink Bobónak becézték, a mama Boldikának hívja, mi Boldinak, de leginkább nem becézzük a nevét férjemmel.
Nekem a Konrád és a Tivadar név is tetszik egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!