Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Komoly név gyermekkorban?...

Komoly név gyermekkorban? Adnátok/adtok komoly nevet?

Figyelt kérdés
Szeretem a férfias neveket, és olyat is szeretnék adni a születendő kisfiamnak. Csak olyan furcsa egy babának egy komoly nevet mondani. Kettősség van bennem ezzel kapcsolatban.
2012. dec. 1. 23:22
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Pontosan azt akartam írni, mint a 9es. Találtok majd neki becenevet.

Az én fiam (még mindig ) Roli, de sokszor MÉG nyuszikámnak hívom. 3,5hós :) De Tempó is szokott lenni, mert folyamatosan jár keze-lába: tempózik :)

Kialakul. :)

2012. dec. 2. 00:07
 12/29 anonim ***** válasza:

A Tivadar és a Konrád is szép név, én adnám mindkettőt.. nekem a Konrád kicsit jobban tetszik a Tivadarnál. :)

Becézhetitek Öcsinek is..aztán kamaszkorában (ha nem ragad rajta az Öcsi) akkor lehet komolyan a nevén szólítani :)

2012. dec. 2. 00:09
 13/29 A kérdező kommentje:
Amikor kérdezik, mi lesz a neve a babának, és elmondom, miből fogunk választani, sokszor úgy reagálnak, hogy de komoly lesz egy édes babának, meg kis koravént akarok. Utóbbit tudom, hogy hülyeség. De akkor is beleültették a bogarat a fülembe.
2012. dec. 2. 00:11
 14/29 anonim ***** válasza:

Mondd azt nekik, h még nincs meg a baba neve :)

Rolianyu

2012. dec. 2. 00:14
 15/29 anonim ***** válasza:
Mondd nekik azt, hogy mindegyik Tivadar és Konrád volt pici baba, mégis itt vannak... :)))
2012. dec. 2. 00:19
 16/29 A kérdező kommentje:
És valami becézést tudnátok írni?
2012. dec. 2. 00:19
 17/29 anonim ***** válasza:
Konrádnál: Koni, Kúnó
2012. dec. 2. 00:22
 18/29 anonim ***** válasza:

A Tivadar név jelentése: Isten ajándéka

Eredete: A Tivadar, a Teodor magyarosodott alakja, ami görög eredetű, Theodoros-ból alakult át. Több nyelvben is szerepelnek változatai. Rokon név a Fedor, Teodor, Tódor nevekkel.

Becézése: Tédi, Tibi(ke), Tiva, Tivacs, Tiv(ke)

Előfordulása: Mind a ’90-es és a 2000-es években is igen ritkán fordult elő.

2012. dec. 2. 00:23
 19/29 anonim ***** válasza:
Ja, és most ismerkedtem meg egy 1 éves Flórián nevű kisfiúval, akit Fofónak becéznek.. :) Szóval mindenre van megoldás.
2012. dec. 2. 00:24
 20/29 anonim ***** válasza:

Tivadarnak sztem míg kicsi(bár ezek "ráragadnak" a gyerekre, emberre) lehet a Titi. Volt szomszéd kisfiút is így becézték. Ő mondjuk Krisztián volt.

De sztem meglátod majd, úgy is kialakul. Úgy fogod imádni, h mindent fogsz neki mondani. :) Kicsikém, drágám, stb. Ezek persze sablonosak, utáltam is őket. De mégis sokszor hívom így a fiamat.

+ Ha lesz vmi nagyon rá jellemző tulajdonsága, lehet az lesz a becenév.

Rolianyu

2012. dec. 2. 00:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!