Feljelentettek csalás vádjával, mennyit kaphatok? Komoly.
Komoly, nem csak unatkozok, hanem tényleg megtörtént a feljelentés és kellene a segítség hogy ilyen helyzetben mit kell tenni illetve milyen büntetésre számítsak, amit tudni kell hogy 18. életévem betöltöttem így nagykorú vagyok ami ugye nem kedvez az ügynek.
A történet az hogy adott egy webshop ami pc ket árul nagyon olcsón, én a vaterára feltöltöttem egy hirdetést, pár ottani gép paramétereivel és az ottani árhoz képest +20.000 forintot rátettem, gondoltam én majd "megveszik" vaterán, elküldik a pénzt, megrendelem a gépet elküldöm nekik és mindenki boldog, de akkor jött egy "vevő" aki mondjuk nem a gépet hanem egy másik valós itt lévő termékemet akarta megvenni, de végül nem jött össze az adásvétel majd feljelent hogy csalás, ezt az ittlévő terméket még megúszom, de a pc-kért nem tudom hogy kaphatok e valamit,azóta letöröltem a vatera accountom és a hirdetéseket is kitöröltem. de amúgy vaterán nem vettek tőlem gépet így ha ez valami csalásnak számít is akkor is csak maximum kísérlet mert nem vettek, nem küldtek pénzt nem történt semmi csak feltöltöttem majd később töröltem is őket. mi lesz? :O
max az lehet a csalás, de inkább megtévesztés, ha azt írtad a hirdetésben, h a gép a tied és ott áll nálad azonnal elvihető módban.
De nem értem. Egy valós készleten lévő termékedet megrendelték, nem vitték el és feljelentettek? ez nem kerek, ez gyökérség.
Itt max te perelhetnéd be, amiért megszegte a szerződést. Nem látom, hogy megvalósult volna bármilyen bűncselekmény.
BTK 318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
Okoztál kárt? Nem? Akkor nem volt csalás.
Szabad országban pedig bárki azt jelent fel akit akar. De szerintem csak szivat.
Ha visszaküldted neki a pénzt, akkor csak kísérlet miatt kaphatsz egy kis pénzbírságot, de lehet, hogy inkább egy figyelmeztetés lesz, de mindenképpen beidéznek vallomást tenni.
Következő ilyen alkalommal már súlyos pénzbüntetést is kaphatsz, és ez elzárással sújtható szabálysértés ha 50eFt alatt van, ha felette, akkor pedig bűncselekmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!