Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nevelés kérdése, vagy temperam...

Nevelés kérdése, vagy temperamentum-függő?

Figyelt kérdés
Nekem 2 fiam van.Elég akaratosak.Ez tény.Gyakran hallom,hogy ez az én hibám,mert elkényeztettem őket.(család,barátok)Nos,hát elég nehéz néha,szinte mindig egyedül voltam/vagyok velük.De nem hiszem,hogy el lennének kényeztetve. Nagyon életrevaló,okos gyerekek.Kérdésem az lenne,szerintetek,mitől függ ez?Véleményem szerint vannak nyugodtabb gyerekek és vannak persze rosszcsontok is,és szerintem ez nem kényeztetés kérdése,hanem egyszerűen így születnek,alapvető tulajdonságaikkal,temperamentumukkal.Szerintetek?

2013. jan. 17. 14:53
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok,jó választ.Amúgy nekem,32 hónapos gyerekeim vannak.Nem egyformák egyikük hisztisebb,másik nyugodtabb típus.Nagyobbikat 1perc alatt leállítom,kisebbiket 5 perc alatt is nehéz.De ketten együtt igazi energiabombák,sokszor nem tudok nyugodt maradni mellettük.Egyformán vannak nevelve..
2013. jan. 17. 15:18
 12/13 anonim ***** válasza:
Húú ikrek, nem lehet könnyű. :)
2013. jan. 17. 15:23
 13/13 anonim ***** válasza:
Nekem 14 hónapos a kisfiam. Az, hogy végtelenül kíváncsi és aktív, már az első hónapokban kiderült. Az akaratát olyan 10 hónapos kora körül kezdte intenzíven kifejezni. Nagyon öntörvényű már most, és akaratos. Egyedülálló anya lévén még jobban odafigyelek, hogy következetes legyek vele. Különben egy értelmes, tündéri kis srác, de oda kell rá figyelni. Nem érzem, hogy elkényeztettem volna. Mivel lehetett volna egy ilyen pici gyereket? Azzal, hogy nem hagytam sírni magában? Nem hiszem. Nem is engedem neki azt amit nem szabad és nem hat meg az éktelen ordítása ha ki akarja venni a kezemből ami épp nálam van és nem játékszer. Szépen elterelem a figyelmét mással és el is múlik a hiszti. Remélem egy jó ideig ez még hatásos "trükk" lesz. :)
2013. jan. 17. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!