Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » El lehet "rontani" egy 15...

El lehet "rontani" egy 15 hónapos nevelését? Vagy ez még temperamentum, jellem kérdése?

Figyelt kérdés
Sajnos kislányom az utóbbi időben borzasztóan hisztis, néha olyan szinten belelovallja magát, hogy semmivel nem lehet a sírását, vergődését megfékezni, "ejti" ki magát a kezemből, ordít, nagyon akaratos. Eddig elég nyugodt baba volt, de az utóbbi hetekben, ha fáradtabb, olyan nyűgös, hogy semmi sem jó, még ránézni sem lehet, és bármit csinálok ilyenkor, semmi nem jó neki. Folyamatosan azon tűnődöm, hogy hol rontottam el, pedig nincs minden megengedve neki, vannak határok. Pl. legutóbb egy esküvőn voltunk, amit a kislányom szerintem érthető módon, nem akart végigülni, állt volna fel és ment volna, sírt, így az apja kiment vele, ahol sétálgattak. Szerintem ilyen esetben normális, hogy a szülő enged az akaratának, nem szögezhetem a padhoz, vagy rosszul gondolom? Mit engedjek, mit tiltsak? Azt hittem, jól csinálom, de most már egyáltalán nem vagyok benne biztos... Hogyan előzitek meg és kezelitek a hisztit és az akaratosságot?
2010. szept. 19. 21:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Törödj bele már nem baba kislány és hisztikorszakát éli kitartás.
2010. szept. 19. 22:04
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia! Én eddig kétszer jártam úgy,hogy elkezdett hisztizni másfél éves kislányom, egyszer a játszón nem engedtem lecsúszni egyedül,a múltkor meg nem engedtem,hogy kimenjen a kismotorral az útra, elmagyaráztam neki miért nem szabad azt amit akar, hisztizett tovább, úgyhogy mondtam neki, hogy amiért így viselkedik hazamegyünk. És haza is mentünk. Nála ez beválik, mert annyira szeret lennt lenni csavarogni,hogy ez hatásos. Ma is mentünk sétálni, és mostmár egész szófogadó, ha megyünk át az úton még a kezem is megfogja.

Sztem nem rontottál el semmit,lehet most ilyen korszaka van, próbálgatja a határait. Azt persze nem várhatod el tőle,hogy végigüljön egy esküvőt, kicsi még ahhoz.

2010. szept. 19. 22:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem rontottál el semmit. Az tök normális, hogy egy gyereket nem hagy az ember egy helyben ülni órákig, jól tettétek, hogy inkább apuci sétált vele.

Hisztikorszakát éli a leányod, vagy dackorszak, talán így hívják a pszichológusok.

Kemény időszak, én én is kínlódok vele. Ha hisztizik, igyekszem megérteni, mi baja lehet, de nem engedek, ha a helyzet olyan. Néha engedek egy kicsit, de ha veszélyes rá nézve, akkor semmi esetre sem.

2010. szept. 19. 22:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Most kezdődik majd igazán, nyugi és eltart évekig.

A hisztivel meg egyéltalán ne fogalkozz, csinálj úgy, minhta nem csinálna semmit.

Én lányom (18 hónapos) simán(igazi drámakirálynő)földre veti magát. Aztán mondom, hogy "Akorr szia, megyek/megyünk!

Kicsit még rájátszik, aztán feláll és jön.

Az esküvővel kapcsolatban, meg én is így csináltam volna, egyszerűen megunta, még kicsi, ez más.

2010. szept. 19. 22:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia,örülök a kérdésednek és a válszoknak, mert mi ugyanígy vagyunk. Most töltötte be a fiam a 16. hónapját és 2-3 hete kezdett hisztizni. Ha valami nem úgy van ahogy neki tetszik vágja ki magát a kezemből, lefekszik a földre és ordít. Általában otthagyom tombolja ki magát. 2-3 percig is eltart, de aztán felkel, odajön és megölel. Már én is várom legyen vége ennek a korszaknak, de mindenki azt mondja ez még csak a kezdet...

Azt nem tudjátok véletlenül, hogy ez örökölhető vagy éppen gyerekfüggő e?

2010. szept. 20. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!