A kisfiamnak adott név senkinek nem tetszik?!
Szerintem is jó a Merse! Szokatlan az biztos, de egyszer minden név szokatlan volt! Inkább ez, mint a marlonbrandó, rikárdó, fernandó, és társai! :)
2013. jan. 14. 14:48
Ismerek egy kisfiút ezzel a névvel. Szerintem semmi gond nincs vele, nem nehéz kimondani és könnyen megjegyezhető. Igaz az elején nekem is furcsa volt, de pikk-pakk megszoktam.
2013. jan. 14. 14:50
Szerintem csak különleges és nem szörnyű!!
2013. jan. 14. 14:50
Szerintem teljesen vállalható név.
Mondjuk így elsőre nekem is fura, de inkább azért, mert még sosem hallottam.
Reméljük, azért illik a vezetéknévhez.
2013. jan. 14. 14:51
15/34 A kérdező kommentje:
Magyar név. Csak nem értem a kiakadásukat. Szinte sajnálják a fiamat. Nekem tetszik, azért kapta, nem gondoltam , hogy senkinek sem fog:( Anyumnak sem tetszik, el is felejti mindig, így "kisbabád"nak hívja.
Egy olyan embernek, akinek a József, a Ferenc és a László kimeríti a férfinév fogalmát, nyilván furcsán fog hangozni. Ez téged ne zavarjon, sajnos sokan félnek az új, más, nem megszokott dolgoktól. Nagyon szép és különleges név, és egyáltalán nem közönséges! Légy büszke rá! :)
2013. jan. 14. 14:54
Az én lányom egy olyan nevet kapott,ami nem ritka,mégis tágra nyílt szemekkel bámulnak rám.(Petra)
Szerintem nem azért "szenyóznak" mert nem túl gyakori név a Merse,hanem azért,mert nekik nem tetszik.A probléma csak ott van,hogy a ti gyereketek ergo a névválasztás a ti feladatotok,ha a szomszédnőd gyerekének nem te választottad a nevét,akkor neki sincs joga eldönteni a te babád nevét.Büszkén vállald fel a picid nevét.Én pedig azt a gyereket sajnálom,akinek minősíthetetlen stílusú anyja van.Ha nekem nem tetszik egy név nem azt mondom,hogy fúj,hanem mosolyogva bólintok,és megdicsérem a babát.
8 hónapos anyukája
2013. jan. 14. 14:57
18/34 A kérdező kommentje:
Úgy örülök, hogy legalább ti nem hurrogjátok le. A kislányunknak nagyon gyakori neve van, persze az mindenkinek tetszik.Érdekes ez....
Egyébként majd megszokják.
Mi is olyan neveket adtunk a fiainknak, amik rendes magyar nevek, csak nem ma "divatosak", hanem 50 éve voltak azok.
Mindenki furcsállotta meg fanyalgott, aztán most már teljesen természetesnek veszik.
2013. jan. 14. 15:00
Semmi baj sincs ezzel a névvel, pedig én vagyok a legjobban ellene az ilyen sosem hallott ősi magyar Hitvándoknak meg Hadúroknak. De nem hinném, hogy a Merse ez a kategória lenne. Meg úgy amúgy sem értem miért nyilvánítanak véleményt, ha senki nem kérdezte őket :/ ha még rákérdeztél volna, de így... ne is foglalkozz az ilyenekkel, hülyék és kész.
2013. jan. 14. 15:06
Kapcsolódó kérdések: