Nem csinálunk már valamit, hogy emeljék a gyest és a családit?
40-es! Nekem nincs egy rakás gyerekem, csak 2. Jó anyagi körülmények között élünk, és képzeld, én nem kapok a gyerekek után sem gyest, sem családi pótlékot, pedig a kicsi 5 hónapos! Nekem nem jár! Hogy miért az hosszú, de ha kíváncsi vagy rá elmondom!
Viszont, ha egy fizetésből kellene egy gyereket felnevelni, nem vállalnánk, mert egy átlag kereset nem fedezi 3 ember igényeit.
Sajnos az ország nagy része átlagfizetésből él, és lehet, hogy lenne joga gyereket szülni, de nem tudná felnevelni ennyi pénzből. Ergo nem szülnének a nők, és kihalna a magyarság!
Lehet lepontozni, de akkor is ez az igazság, ha tetszik, ha nem!
29. voltam
Miért nem kapsz gyest, az alanyi jogon mindenkinek jár? Vagy nem fizeted a TB-d vagy miért?
Az alanyi jogon járó gyest én is megszüntetném, ha szülés előtt megélt 0Ft-ból akkor szülés után is éljen meg annyiból. Azt meg ne mond, hogy mi van ha feketén dolgozót, mert aki nem adózik a munkájából az ne is akarjon kivenni a közös kasszából.
Az én történetem teljesen más. A férjemnek külföldön van munkaviszonya, én pedig magam után fizetem a tb.-t M.o-on. Nem vagyok jogosult semmi féle ellátásban, mert kint van bejelentve a párom. Hiába jár alanyi jogon (fizetve a tb+ magyar állampolgár vagyok), nekem azt hozták ki a papírjaimból a külföldi kapcsolatok osztályán, hogy nem jár, és kopogtassak pénzért abban az országban, ahol a kedves férj dolgozik.
Röviden ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!