Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem csinálunk már valamit,...

Nem csinálunk már valamit, hogy emeljék a gyest és a családit?

Figyelt kérdés
2013. jan. 14. 14:09
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem bármit csinálnánk, nem emelnék, ahogy az egyetemisták se érték el azt, amit szerettek volna. Talán jövőre emelik, addig van befagyasztva a gyes és a családi.
2013. jan. 14. 14:11
 2/46 anonim ***** válasza:
68%
Jo otlet. Javaslom a munkat es a felelossegteljes gyermekvallalast.
2013. jan. 14. 14:13
 3/46 A kérdező kommentje:

Javaslod a munkát? Köszi, dolgoznék, ha lenne munkahely, azonnal beadnám a gyereket bölcsibe. Egész eddigi életemben dolgoztam, képzeld, nem keveset és nem gyengén, külföldön is, ha érdekel, ahol jól ki is használnak...

felelősségteljes gyerekvállalás??????gondolom neked nincs gyereked és nem tudod, hogy ma van munkahelyed, holna nem biztos....

2013. jan. 14. 14:17
 4/46 anonim ***** válasza:
60%
De, van gyerekem, kepzeld. Csak amikor vallaltam, ugy vallaltam, hogy ne gyest kapjak, hanem gyedet. Amikor lejart, visszamentem dolgozni. Sem a gyes, sem a csaladipotlek nem arra valo, hogy abbol neveld a gyereket, az csak egy kis plusz, csak ezt a magyar ember nem kepes megerteni-tisztelet a kivetelnek.
2013. jan. 14. 14:20
 5/46 anonim ***** válasza:
53%
Hja, akkor megsem volt felelossegteljes az a gyerekvallalas. Az elso utan is vissza lehetett volna menni dolgozni, a masodik utan is... De amint latom, amugyis a "foallasu anyasagra" hajtassz....
2013. jan. 14. 14:28
 6/46 anonim ***** válasza:
89%
és mégis mit??? ha fejre állunk se csinalnak semmit lényeg nekik megvan a pénz mást meg lecarnak ennyi vagy benyeljük vagy elmegyünk magyarországrol
2013. jan. 14. 14:31
 7/46 anonim ***** válasza:
76%

"Egész eddigi életemben dolgoztam,"

akkor gyedet kapsz, nem igaz????

2013. jan. 14. 14:34
 8/46 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezeknél és hozzá tenném,hogy a 10%-os rezsicsökkentés helyett is az alapvető élelmiszerek áfáját kellet volna lecsökkenteni!!! Ezzel a nagycsaládosoktól kezdve az egyedülállókig és a gyes összegével megegyező öregségi nyugdíjminimumot kapó szomszéd néni is sokkal jobban járt volna.Arról nem is beszélve,hogy pl több hús fogyna kevesebb gazda,cég stb menne tönkre,számolná fel az állományokat és több munkahely lenne.
2013. jan. 14. 14:38
 9/46 anonim ***** válasza:
71%

és milyen mértékű emelésre gondoltál???

szerintem a 25 ezret nem lehet annyira felemelni h meg lehessen belőle élni mert akkor mindenki szülne a nagyvilágba.....

ha már 2 ezerrel emelnék már az is nagy szó lenne....

2013. jan. 14. 14:53
 10/46 anonim ***** válasza:
75%

Én külföldön élek a nagy "unió" közepén, és elmondom hogy a mi családink sem több mint amit ti kaptok, összvissz 100 euró. Csinálhatsz Mo-n bármit, nem fogják megemelni, amíg máshol is ennyi. Olyan hogy gyes vagy gyed nincs is itt. Az apuka fizetése van csak. Akinek ez kevés, az nem nyafog otthon, hanem elmegy/visszamegy dolgozni, és tud is dolgozni/visszavárják, jó fizetésért, a gyereket meg beadja bölcsibe vagy valaki vigyáz rá. Ez van. Mo-n is inkább ezt kellene valahogy követnünk, vagy legalább megpróbálni követni, ha már mindent a nyugattól lesünk.

Nem állítom, hogy ez a jó minta. De sehol sincs az hogy az állam tartja el a gyerekeinket, kivéve Magyarországon érzik azt az emberek hogy így lenne a helyes. (na meg a gazdag olaj országoknál, de azoknál van is miből)

2013. jan. 14. 15:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!