Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem csinálunk már valamit,...

Nem csinálunk már valamit, hogy emeljék a gyest és a családit?

Figyelt kérdés
2013. jan. 14. 14:09
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem csinálunk már valamit hogy emeljék a munkahelyek számát? Adjanak munkát!!!!!!
2013. febr. 6. 14:08
 32/46 anonim ***** válasza:
66%

Én nem törölném el az összes juttatást, csak a gyest.

Ismerek olyan embert, akinek 3 gyereke van. Mikor lejárt a gyese, akkor se ment el dolgozni. Oké, anyaságira ment. Mikor az is megszűnt, akkor se ment el dolgozni. Most már ott jár, hogy csak 1 gyerekre kap családi pótlékot, mert a másik kettő már több mint 20 éves. Erre kitalálta, hogy akar még egy gyereket és 43 éves. Szerintetek? Nem akar dolgozni. A párja 200 ezret keres. Na, de az se olyan sok, mert a két nagyobbik gyereke se dolgozik, az egyik csak úgy van otthon, a másik még középiskolába jár 21 évesen.

Inkább szülne 42 évesen, mint dolgozzon. Igaz, 9 éve van otthon. 9 éve tartjuk el mi, adófizetők.

Engem se tud a párom eltartani, 110 ezer forintot kap, napi 10 óra fizikai munkáért, én 70 ezer forint gyedet kapok és 2 gyereket nevelek. Ami 26600 családi pótlékot kapnék. Eltörölném a gyest, mert idegesítenek az ingyenélők, az én adómból élnek, amiért én megdolgoztam, meg fogok dolgozni. Ha meg nincs munkám, nem is vállalok gyereket. A családi pótlékot és az adókedvezményt tartanám meg.

2013. febr. 6. 14:12
 33/46 anonim ***** válasza:
Egyetértek, csak az a helyzet, hogy az adókedvezmény semmit nem ér nagyon sokaknak. Kidolgozod a beled és minimálbért kapsz, nem tudsz adókedvezmény érvényesíteni. Legyen munka! Legyen a munka rendesen díjazva! És akkor oké, ne legyen gyes. Hasson ösztönzőleg a munka. Ha sokat dolgozol keressél sokat, szülhessél többet legyen több az adókedvezmény. De amíg már azért büntetnek szinte ha dolgozni akarsz, vagy épp dolgozol, mert elmész kapálni, nem vagy bejelentve. Hiába dolgozol napi 12 órát mondjuk faluhelyen, dolgozol feketén, mert nincs lehetőséged jobbra, tehát mint dolgos ember nem tudsz mégse gyereket szülni, mert csak gyesre vagy jogosult. Sajnos elég összetett dolog ez és a legkevésbé sem igazságos!
2013. febr. 6. 14:19
 34/46 anonim ***** válasza:
Minimálbéren 1 gyerek után 10 ezer forint adókedvezményt tudsz érvényesíteni. Ha 2 gyereked van és a párod is dolgozik, akkor a másik gyerek után lehet megint 10 ezer forint kedvezményt érvényesíteni. Ez már 20 ezer forint plussz bevétel. Csak igen, munkahelyek kellenének és nem az, hogy próbaidő után mehetsz. Több óvoda és bölcsöde kellene, ha az anya visszamegy dolgozni, legyen hova tenni a gyereket.
2013. febr. 6. 14:25
 35/46 anonim ***** válasza:
Munkahely, munkahely, munkahely, Megfelelő fizetéssel. Az ideális az lenne, ha a fizetések 60% elég lenne kajára, rezsire. A többiből meg futná a ruha, félre lehetne tenni üdülésre, fogorvosra, gyermekvállalásra. A férjemet azért nem helyezték jobb pozícióba a munkahelyén, mert szó szerint,neki fontosabb a család. Tüdőgyulladásom idején volt pofája egy napot kikunyerálni, hogy itthon legyen velem. Így azt mondták, hogy nem megbízható.
2013. febr. 6. 14:28
 36/46 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ismerősöm akinek most járt le a gyese.Mindenáron terhes akar lenni a 3.-al,hogy nagyobb családi adó kedvezményt kapjanak és ne kelljen dolgoznia.Amikor kiderült most,hogy nem jött össze a baba bőgve hívott fel,hogy most akkor mi lesz,mert ő nem akar dolgozni.Pedig lenne neki hova menni.Várják is,csak ő nem akar,kényelmes neki otthon.Mindenféle segélyt igénybe vesz,ingyen zabálnak a kölkei az óviban....és mindezt úgy oldja meg,hogy igaziból annyira nem is lennének rászorúlva.Mindent kijátszik...

Bocs nem válasz volt a kérdésre,de írtak itt már annyi mindent,gondoltam leírom...ez az UNDORÍTÓ!!!!!

2013. febr. 6. 14:31
 37/46 anonim ***** válasza:
Ja és azt még el kell hozzá mondanom,hogy még ha jó anyuka lenne oké,hogy így kihasznál mindent,de rettenetes rondán viselkedik a gyerekeivel.Volt,hogy a boltban egy bácsi megfenyítette,hogy ráküldi a gyámosokat,mert a gyerek cukrot akart,hisztizett az m,eg úgy elverte a boltban,hogy szégyeltem,hogy ismerem egyálltalán,azóta nem is mutatkozom vele....szóval így akar még 3.-at több pénzért
2013. febr. 6. 14:38
 38/46 anonim ***** válasza:

Én sem a gyest emelném, hanem munkahelyeket teremtenék. Én nagyon szerencsésneek érzem magam, hogy fiam születése után amikor a gyed letelt visszamehettem dolgozni. A m.helyemen vártak vissza, viszont ha édasnyám nem lenne itthon a gyereket nem tudtam volna hova tenni, mert a bölcsibe nem vették fel. Így a munkahelyek mellé bölcsit is építtetnék (és ez kétszeres jó, mert ha ezt teremtek akkor munkahelyeket is teremtek ezáltal, így jól jár a munka nélküli és az is aki vissza akar menni dolgozni).

Csak az "okosok" nem így gondolkodnak, ez csak egy "józan paraszti ésszel" kigondolt folyamat.

2013. febr. 6. 14:42
 39/46 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy minden nagycsaládosra rásütik, hogy azért vállalt több gyereket, mert abból meg lehet élni. Én nem tudok a gyerekeimből megélni. Pedig négy van. 25000 Gyes, nem elég eltartani egy embert. A családi, meg el is megy rájuk. A mi régiónkban egyébként nagy gond a munkanélküliség. A másik probléma az, hogy a bölcsik tele vannak. Az oviba meg ugye fél hat előtt nem lehet bevinni a gyereket. A szülő, meg hiába járna dolgozni, reggel hatra nem tud beérni. A munkahelyek meg szintén nem rugalmasak. Én szívem szerint költöznék ebből a régióból, mert itt esélyünk sincs. Ám egy darabig még kötve vagyunk.
2013. febr. 6. 14:46
 40/46 anonim ***** válasza:

29-es, nem, nem vállalnék be úgy egy rakás gyereket, hogy nem tudom eltartani. Ilyen egyszerű.

Nem vagyok az a típus, aki évente kipottyant egy gyereket, aztán várja az államtól, hogy ő tartsa el az egész pereputtyot.

2013. febr. 6. 19:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!