Nem csinálunk már valamit, hogy emeljék a gyest és a családit?
Én nem törölném el az összes juttatást, csak a gyest.
Ismerek olyan embert, akinek 3 gyereke van. Mikor lejárt a gyese, akkor se ment el dolgozni. Oké, anyaságira ment. Mikor az is megszűnt, akkor se ment el dolgozni. Most már ott jár, hogy csak 1 gyerekre kap családi pótlékot, mert a másik kettő már több mint 20 éves. Erre kitalálta, hogy akar még egy gyereket és 43 éves. Szerintetek? Nem akar dolgozni. A párja 200 ezret keres. Na, de az se olyan sok, mert a két nagyobbik gyereke se dolgozik, az egyik csak úgy van otthon, a másik még középiskolába jár 21 évesen.
Inkább szülne 42 évesen, mint dolgozzon. Igaz, 9 éve van otthon. 9 éve tartjuk el mi, adófizetők.
Engem se tud a párom eltartani, 110 ezer forintot kap, napi 10 óra fizikai munkáért, én 70 ezer forint gyedet kapok és 2 gyereket nevelek. Ami 26600 családi pótlékot kapnék. Eltörölném a gyest, mert idegesítenek az ingyenélők, az én adómból élnek, amiért én megdolgoztam, meg fogok dolgozni. Ha meg nincs munkám, nem is vállalok gyereket. A családi pótlékot és az adókedvezményt tartanám meg.
Van egy ismerősöm akinek most járt le a gyese.Mindenáron terhes akar lenni a 3.-al,hogy nagyobb családi adó kedvezményt kapjanak és ne kelljen dolgoznia.Amikor kiderült most,hogy nem jött össze a baba bőgve hívott fel,hogy most akkor mi lesz,mert ő nem akar dolgozni.Pedig lenne neki hova menni.Várják is,csak ő nem akar,kényelmes neki otthon.Mindenféle segélyt igénybe vesz,ingyen zabálnak a kölkei az óviban....és mindezt úgy oldja meg,hogy igaziból annyira nem is lennének rászorúlva.Mindent kijátszik...
Bocs nem válasz volt a kérdésre,de írtak itt már annyi mindent,gondoltam leírom...ez az UNDORÍTÓ!!!!!
Én sem a gyest emelném, hanem munkahelyeket teremtenék. Én nagyon szerencsésneek érzem magam, hogy fiam születése után amikor a gyed letelt visszamehettem dolgozni. A m.helyemen vártak vissza, viszont ha édasnyám nem lenne itthon a gyereket nem tudtam volna hova tenni, mert a bölcsibe nem vették fel. Így a munkahelyek mellé bölcsit is építtetnék (és ez kétszeres jó, mert ha ezt teremtek akkor munkahelyeket is teremtek ezáltal, így jól jár a munka nélküli és az is aki vissza akar menni dolgozni).
Csak az "okosok" nem így gondolkodnak, ez csak egy "józan paraszti ésszel" kigondolt folyamat.
29-es, nem, nem vállalnék be úgy egy rakás gyereket, hogy nem tudom eltartani. Ilyen egyszerű.
Nem vagyok az a típus, aki évente kipottyant egy gyereket, aztán várja az államtól, hogy ő tartsa el az egész pereputtyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!