Nem csinálunk már valamit, hogy emeljék a gyest és a családit?
A kérdező lehet már csak gyest kap ha elmult a gyereke 2 éves,és mi van ha megszünt a munkahelye szülés elött?
Én is csak a gyest kaptam most meg a családit,mert miután a gyerekem betöltötte a 3t,elküldtek a munkahelyemről..onnantól nem voltam védett...persze egy hónappal később a cég is megszünt(multi-műszaki áruház,ami ugye nem egy kis cég...)
És igenis jol jönne ha több lenne a gyes meg a családi,mivel én még kaphatom mert beteg gyereket nevelek.
Én nem akarok bunkó lenni, de a gyedet a gyerek 3 éves koráig adják. A gyest szüntessék meg, vagy kössék ugyanúgy munkaviszonyhoz. Akinek nem volt munkaviszonya az csak családit kapjon. Bár a lehet, akkor a kisebbség kétszer annyi gyereket szülne mint most.
Vagy az nagy segítség lenne az államtól, hogy aki a gyerek 2 éves kora után vissza tud menni dolgozni, annak a gyerekét kötelesek lennének a bölcsödék bevenni. Mert oké, menjünk vissza dolgozni, de hova tegyem a gyereket, még az is rossz sok helyen, hogy az óvodák is visszautasítják a 3 éves gyereket, mert nincs hely. Igaz jövőre kötelező lesz az ovi 3 éves kortól.
Szőrnyű emberek vannak itt...szerintetek csak a gazdagok szülhetnek,mikor nem egy diplomás megy gyárba dolgozni?
Akkor hova menjen a többi?
Munkahely teremtés kéne és normális bér...
Bajorországba ugyan úgy van gyes családi csak más a neve...a legkisebb fizu is 900 euro...ételek ugyan ennyibe kerülnek mint itthon..és van munkahely
24-es. Úgy értettem, hogy a gyedet adhatnák a gyerek 3 éves koráig. Tudom, hogy csak kettőig jár.
Én megszüntetném a gyest, akinek nincs legalább 1 éves munkaviszonya, az csak családit kapjon. Bár ez se jó megoldás, mert rengeteg abortusz lenne sajnos.
Igy értem,köszi:)
semmi nem jó megoldás sajna...jobb fizetés és több munkalehetőség kéne...akkor kevesebben lennének a gyesre rászorulva,lenne munkahelyük ahol dolgozhatnak,és nem éhbérért.
Én még vissza is fizetném az állambácsinak ezt a rengeteg gyest, amit ez alatt a pár év alatt kaptam.
2009jún20-2014jan18ig.
Ha tudom, hogy ha holnap jelenkezek egy céghez, akkor ott tényleg csak azért nem vesznek fel, mert túl nagyot akartam, amúgy se papírom se tudásom az adott pozícióhoz, nem azért mert papírral-tudással kellek, de mert gyerekem van nem vagyok alkalmas- megkaptam burkoltan már, köszi, marha jó érzés.
És a legszomorúbb, hogy ha elmegyek 3műszakozni gyárba lehet kevesebb pénzt kapok mint ha jönne a 3.gyerek.
Ne legyen se gyes, se csp meg kiskutya füle, legyen munkahely, legyen normális fizetés, és senki se picsogna itt, hogy nincs pénz.
Kíváncsi lennék annak a válaszolónak a családi állapotára, aki eltörölné az összes juttatást!
Ha a férjed egy gyárban dolgozna 3szakban mondjuk 150.000 forintért, te bevállalnál egy, esetleg két gyereket, úgy hogy egy büdös kanyi vasat sem kapsz utánuk?
Tudod mi lenne ebben az országban? MEGSZŰNNE LÉTEZNI!!!!!!
Sajnos a mai világban nem teheti meg az átlag ember, hogy úgy szüljön gyereket, hogy "majd apa eltart"! Lehetetlen!
akinek nem inge, ne vegye magára!!!!!
29. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!