Irigységből mondják ezt az anyukák?
Több helyen olvasom, hallom,hogy ha baba túl korán kezd el valamit mozgásban, írják,hogy jaj, hát az nem jó, nem normális stb.
Ilyenkor mindig azon agyalok, hogy mennyi irigység áll a háttérben.
Szerintetek?
Nem tudom, lehet. Én mindenesetre nem értem, hogy miért irigykedik valaki erre, nem attól lesz valaki sikeres, okos, stb, mert 1-2 hónappal előbb kezdett el például mászni.
De azt sem értem, hogy az anyukák, akiknek előbb kezdett el valamit csinálni a babája, azok miért nézik le, és sajnálkoznak azokon a babákon, akik átlagos ütemben fejlődnek. Ez utóbbi gyakoribb, ahogy én észrevettem.
Az tény, hogy azok a babák, akik az átlagosnál jóval hamarabb kezdenek el egy-egy mozgásformát, vagy esetleg kihagynak egyet (pl kúszás, mászás), később esélyesebbek pl a diszlexiára, tanulási nehézségekre, hiperaktivitásra stb.
Köszi a válaszokat! Nem én pontozok! Illetve, én csak fel!:)
Ja az én fiam egyébként hipotón és eléggé el volt maradva a mozgásban! DE! Megfigyeltem,hogy ha egy anyukával beszéltem a barátnőm fiáról, aki tényleg mindent korán csinált, akkor szinte kivétel nélkül azt mondták,hogy nem egészséges, ahelyett,hogy ügyesnek titulálták volna.
Én ahhoz képest, hogy lehetettem volna irigy, sosem gondoltam,hogy baja van a gyereknek.
Viszont azt sem szeretem, amikor anyukák azt gondolják,hogy az ő érdemük,hogy korán mászik, áll fel a gyerek. Semmi köze ehhez anyukának, csak is a gyereken múlik!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!