Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Irigységből mondják ezt az...

Irigységből mondják ezt az anyukák?

Figyelt kérdés

Több helyen olvasom, hallom,hogy ha baba túl korán kezd el valamit mozgásban, írják,hogy jaj, hát az nem jó, nem normális stb.

Ilyenkor mindig azon agyalok, hogy mennyi irigység áll a háttérben.

Szerintetek?

2013. jan. 11. 17:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Nem hiszem, izomproblémákra utalhat a túl korai mozgásfejlődés, ha jól tudom. Én soha nem voltam irigy, nem vagyok kétségbeesve, hogy a 7 hónapos fiam még nem jár magától és nem beszél mondatokban :-) De őszinte leszek, azért nem is hiszek el mindent, amit itt egyes anyukák leírnak.
2013. jan. 11. 17:08
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen is és olyan is. Az én kisfiamnak elég korán beindult a mozgásfejlődése, szerencsére nem izomproblémák miatt. Egyszerűen a természetéből fakad, hogy minden érdekli, mindent meg akar szerezni, nézni ezért nem marad meg a hátsóján.

Szemtől-szemben csak "elismerést" kapott, csak itt gyakorin jött a gonoszkodás az anyukáktól. Nem szoktam dicsekedni, ha kérdeznek valami, akkor válaszolok.

Mikor azt mondta itt az egyik anyuka, hogy készüljek fel, mert az, hogy a fiam 10 hónaposan elindult, csak egyet jelenthet, hogy értelmi fogyatékos. Na, ez baromi jól esett, tényleg. Zárójelben megjegyzem, nem értelmi fogyatékos a gyerekem...

2013. jan. 11. 17:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mikor azt mondta itt az egyik anyuka, hogy készüljek fel, mert az, hogy a fiam 10 hónaposan elindult, csak egyet jelenthet, hogy értelmi fogyatékos, az irigység volt úgy gondolom.*

Bocsi, ez lemaradt az előző mondatból.

2013. jan. 11. 17:43
 4/12 Timóca Szamóca ***** válasza:
90%
Sziasztok,szerintem itt ne izomproblémáról van szó.Egyszerúen csak egyik gyerek erösebb,jobban akar,igyekszik,a másik lustább.Az én fiam 10 és fél hó indult el,most a pici lányom kicsit lustább,kényelmesebb.Igaz még nincs annyi,de én látom a különbséget.Szóval ez gyerekfüggö.
2013. jan. 11. 17:46
 5/12 Timóca Szamóca ***** válasza:
84%

Micsoda????!!!!Hogy egy gyerek fogyatékos lenne,mert ügyes,erös??Hát mék volt az a nagyon okos?Ezt én sértésnek veszem és kikérem magamnak,a fiam nevében is!!!!!!Még nem töltötte be a 6 évet,de iskolába ment,ír és olvas,dícséretekkel,a matek meg különösen jól megy.

Hát akkor miröl beszélünk?????!!!!!!!!!

2013. jan. 11. 17:50
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
Timóca, nyilván irigységből szúrt oda nekem az a jóindulatú anyuka...
2013. jan. 11. 17:52
 7/12 Timóca Szamóca ***** válasza:
100%

Lehet....nem...biztos...

Az ilyenek ne is válaszoljnak.Nem a gyereket kell minösíteni,hanem a kérdésekre válaszolni,segíteni a másiknak,aki tapasztalatlan ilyen-olyan téren.

2013. jan. 11. 18:01
 8/12 anonim ***** válasza:
81%
Valószínűleg irígységből! Mindenki azt szeretné, ha az ő babája lenne a legügyesebb mindenben, és rosszul esik, ha nem így van! Ez "normális" emberi reakció, nem feltétlenül kóros!
2013. jan. 11. 19:15
 9/12 anonim ***** válasza:
81%
Én is úgy gondolom, hogy inkább irigység állhat a háttérben. Eleve nem is értem, hogy egyes anyukák hogy képesek eleve látatlanban "diagnosztát" játszani, de amúgy sem értem miért okoskodnak, mert nem hiszem, hogy mind orvos lenne. Arról nem is beszélve, hogy manapság már minden gyereknek van valami problémája - az anyukák szerint. Ha nem beszél elég hamar akkor az a baj, ha túl hamar az a baj, ha túl gyorsan nő az abnormális, ha túl lassan akkor fogyatékos... tehát mondom, simán csak sokan hiszik magukat orvosnak, illetőleg tényleg maga az irigység is állhat a háttérben.
2013. jan. 11. 19:17
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mi lepontozni való volt abban, hogy leírtam, szerintem irigység volt abban a "kedves" anyukában, aki lefogyatékosozta a fiamat látatlanban, mert korán kezdett járni. Ha valóban rosszindulat nélkül állította volna, hogy ez bajra is utalhat, akkor nem hiszem, hogy bicskanyitogató stílusban, fogyatékos jelzővel kellett volna kifejezni a mondanivalóját...
2013. jan. 11. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!