Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyák, akik örökbe adtátok a...

Anyák, akik örökbe adtátok a kisbabátokat? Megnéztétek a kórházban, vagy inkább nem?

Figyelt kérdés
Előre is köszönök minden választ. Három dolgot nem szeretnék. Az egyik, ha minősítenétek a döntésem miatt. Persze szíve joga mindenkinek, de nem fogok belemenni vitákba, így ezekre nem reagálok. Nem szeretném azt sem, ha győzködnétek, hogy tartsam meg és kioktatást sem szeretnék, hogy miért nem vetettem el. Jól átgondolt döntésről van szó, nem fogok változtatni rajta.
2013. jan. 9. 13:05
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
49%
Kedves Kérdező!Minden tiszteltem, sztm felelősségteljes döntést hoztál!Nagyon nehéz erre a kérdésre úgy válaszolni h nem vagyunk a szitúban de sztm én megnézném és talán egy képet és csinálnék róla.
2013. jan. 9. 14:51
 22/42 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem ha nem nézed meg nem tudod igazából "reálisan eldönteni" hogy tényleg le akarsz-e mondani róla......

a kórházi pár napot szerintem töltsétek együtt, legyél mellette hogy reálisan tudj dönteni, persze jobban fog fájni az elválás de legalább tudod mit adsz fel....

tisztellek a döntésedért és semmilyen negatív minősítést nem érdemelsz!!!!

a lónak is négy lába van mégis megbotlik----követünk el hibákat de Te vállalod a következményét....(mert sokkal nehezebb megszülni és örökbe adni mint elvetetni)....

2013. jan. 9. 15:40
 23/42 anonim ***** válasza:
46%

Belőlem csak egyetlen egy gondolat kívánkozik ki:

Hogy az anyagiak nem minden!

Ott ahol van két embernek enni,jut egy harmadiknak is.

Honnan tudod,hogy jó helyre kerül?Lehet jómódban élnek,akikhez kerül,lesz sok játéka,meg minden,és ha boldogtalan lesz,ha pár év múlva valami baj éri,ha az örökbefogadókat baleset éri,meghalnak stb(ilyenre is gondolni kell..)

Volt egy osztálytársam,aki hasonlóan járt,de megtartotta a babát,én nagyon szépen felnevelte,nem gazdagon,kicsi albérletben,kevés fizuval,de tudom,hogy boldogok voltak mindennek ellenére,aztán rendeződött a helyzetük,van már 2 kis gyerekük,munkájuk,lakásuk..

Van ismerősöm olyan,aki örökbe fogadta a kisfiát,és nagyon szépen neveli,ők is boldogok.

Tehát az éremnek két oldala van.

Én drukkolok Neked.

A konkrét válaszra pedig neked kell válaszolni,tedd fel úgy magadban melyiket bánnád jobban és melyiket kevésbé?!

2013. jan. 9. 17:47
 24/42 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm.

Kedves utolsó, igazad van, mi is ugyanezen rágtuk át magunkat. Próbáltunk is megoldást keresni, de nem ment.

Sokszor a kollégium mellett már a megélhetés is nehézkes. És itt nem nevelhetek babát. Főleg úgy, hogy párommal sem élünk együtt, mert ő egy másik kollégiumban él. Gondolkodtunk albérleten, de ahhoz, hogy fizetni tudjuk, mindkettőnknek sokat kéne dolgozni és még akkor is szűkös lenne a megélhetés. Emellett még tanulásra is kellene időt szakítani, a kicsire nem sok időnk jutna. Én különben sem tudnék dolgozni egy újszülött mellett, a gyes viszont nem elég szinte semmire. Párom amikor megtudta, hogy baba lesz, azt mondta, hogy elmegy főállásba dolgozni és otthagyja a sulit. Én ezt nem akartam. Sok ideje és sok pénze van benne, enélkül nincs szakmája.

Tényleg számba vettünk mindent, és a mai napig szóba kerül, hogy mi lenne ha...? De tényleg kilátástalan. Ha lenne mibe kapaszkodni, a legkisebb remény is, akkor soha nem adnám oda a kisbabámat senkinek. Életemben nem fájt ennyire semmi és bevallom, bennem is megfordult, hogy elvetessem, mert az sokkal könnyebb lett volna. Már túl lennék az egészen. De mégis...valahányszor majd a kicsire gondolok, tudni fogom, hogy él és hogy esélye van egy boldog életre. Párommal gondolkodunk azon, hogy nyílt örökbefogadás legyen-e? (Vannak hátrányai és előnyei is) Én azt szeretném, ami neki a legjobb. És egy olyan család, ahol az apa sosincs otthon, mert több munkahelyen végez valami segédmunkát fillérekért, és még így is kérdéses, hogy lesz-e másnap mit enni, nem a legjobb neki.

Tudom, hogy az életben nem a pénz a legfontosabb, mi is szegényen és boldogan nőttünk fel. Ha legalább páromnak meglenne a szakmája, vagy nekem lenne GYED jogosultságom, ha lenne egy közös otthonunk, azt mondanám vágjunk bele. De jelenleg az életen kívül nem tudok neki mást adni. És csak abban bízhatok, hogy sosem fogja azt gondolni, hogy bár ezt se adtam volna.

2013. jan. 9. 19:13
 25/42 A kérdező kommentje:
Bocs, hogy ennyit írtam, nem panaszkodni akartam, csak annyira kínoz ez az egész.
2013. jan. 9. 19:13
 26/42 anonim ***** válasza:

Persze,ez a Te/Ti saját döntésetek,nem is akartam beleszólni.

Nyilván minden élethelyzet más és más,de gondoljátok át mégegyszer,esetleg lehet lesz írni Nektek olyan is,aki örökbe adta,olyan is,aki meggondolta magát,hogy évekkel,évtizedekkel később hogyan látja az akkori helyzetét,mit tenne másképpen talán tanácsos megfogadni.

Én úgy gondolom,hogy ebben az esetben Önkormányzatnál lehetne érdeklődni lakás ügyben,ők biztosan segítenének.

Baba mellett is lehet takarítani,vasalást,ruhavarrást,lépcsőház takarítást,sőt bébiszitterkedést,alkalmi munkákat vállalni,ha a párod el tudna menni dolgozni,a gyessel együtt egy kis garzonra,szobára szerintem elég lenne.

Babaruhákat,játékokat,felszereléseket szerintem nagyon sokan tudnának adni ingyen,többek között ha arra kerülne a sor én is.

Ha segítség kellene,akár később is,írj nyugodtan!

Kívánom,hogy a legjobb döntést hozd.

2013. jan. 9. 19:45
 27/42 anonim ***** válasza:

Szegények:( (Te és a Párod)

Mennyi idősek vagytok?

2013. jan. 9. 19:47
 28/42 A kérdező kommentje:
Én 21, párom 22
2013. jan. 9. 20:07
 29/42 anonim ***** válasza:
67%
Kérdező én is nagyon büszke vagyok rád a döntésed miatt és szégyellheti magát az, aki leszólt! Nagyon erős vagy, h meg tudod ezt tenni óriási örömet okozva egy gyerektelen párnak és életet adva egy babának, akit valóban szinte mindenki megölne a helyedben. Sok erőt és kitartást kívánok, végre egy ember, aki nem annyira önző, h a "baba érdekében" megöli őt.
2013. jan. 9. 21:15
 30/42 anonim ***** válasza:
52%
Külön "gratulálok" annak az "anyukának", aki a 4. babáját akarja a kórházban hagyni csak mert lány lesz, javaslom, h hagyd is ott, nem érdemli meg, h ilyen anyja legyen, majd kap normális nevelőszülőket.
2013. jan. 9. 21:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!