Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van joga mindenkinek...

Miért van joga mindenkinek gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Nem mindenki való szülőnek, ezt szerintem mindenki beláthatja. Agresszívak, iszákosok, drogosok, esetleg nincstelenek.

Még a vezetéshez is jogosítvány kell, akkor miért van joga mindenkinek ahhoz, hogy 1, vagy több élettel rendelkezzen?

Miért nem kötötték ezt még pszichológiai,vagyoni vizsgálatokhoz?

Kicsit elhadartam, de várom a véleményeket.

2013. jan. 4. 14:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem pedig érdekes kérdést vetett fel a Kérdező, már bennem is felmerült. Szerintem azt meg lehetne oldani, hogy ha pl. valaki az első gyerekét nem neveli, gondozza, elhanyagolja stb. akkor művi úton sterilizálni. Akár férfi , akár nő. Főleg a gyerekbántalmazókat kellene ilyen módon kivonni a gyerekgyártásból. Mert érdekes módon valahogy mindig annak van sok gyereke, akinek egy se kéne. Tisztelet a kivételnek. Az meg, aki normálisan , szépen neveli a gyerekét, megáll egynél-kettőnél.
2013. jan. 4. 19:24
 12/13 anonim ***** válasza:
62%

A kérdést már én is sokszor feltettem magamban, és nem csak az olyan extrém esetekben, amikor a szülők agresszívek, drogosok stb.

Én már azon is kiakadok, amikor valaki mindenáron gyereket akar, aztán amikor megvan a gyerek mást nem csinál, csak panaszkodik, hogy a gyerek éjszaka felébred enni, sír, stb (micsoda meglepetések), és minden módon próbálja elszeparálni magától a babát, pl hagyja üvölteni a kiságyban órákon keresztül, 6 hónaposan bölcsibe adja stb. Nem értem, hogy minek az ilyeneknek gyerek.

De a kérdés csak elvi kérdés marad, hiszen tényleg nem lenne egyszerű ezt szabályozni.

2013. jan. 4. 20:26
 13/13 anonim ***** válasza:

extrem esetekben sem lehet semmit tenni mert mi van ha a strilizacio utan 5 evvel megvaltozik az ember?

Kulonben is a nacik is sterilizaltak a 2. WH ban hat annak nagyon rossz ize lenne.

2013. jan. 5. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!