Szerintetek létezik olyan, hogy csak egy gyereket vagyok képes vállalni lelkileg?
Csak akkor vállalj több gyereket, ha Te is szeretnél és készen állsz rá. Ne hagyd, hogy rábeszéljenek.
Én szeretnék majd még gyereket, de nekem könnyű, a kislányom 8 hetes korától átalussza az éjszakát. Biztos neked is jobb lesz majd és akkor még meggondolhatod magad.
Szerintem várjatok még pár évet, a család vagy a férjed kedvéért ne vállalj gyereket, ha te nem úgy érzed, mert akárhogy is nézzük (és le lehet szólni vagy lepontozni), de főleg az első pár év az 95%-ban az anya életét befolyásolja + ugye a terhesség is. Bár nekem még nincs akkora tapasztalatom, napokon belül születik meg az első babám, de már most érzem, hogy kelleni fog egy pár (3-4-5) év szünet a tesóig. Szerintem nem önzőség, hogy 2 év után szeretnél egy kicsit magaddal is foglalkozni, Sok "önfeláldozó" anyuka van, aki azt mondaná rád, hogy önző vagy, én nem így gondolom. Most fog a kislányod oviba menni, kicsit "felnőni" annyira, hogy te megint emberek között lehess kicsit, dolgozz, legyenek körülötted emberek, akár a pároddal elutazzatok kettesben stb. Ha most erre megint rájön 3-4 év totális lekötöttség otthon, és már most érzed, hogy te erre nem vagy képes, akkor tönkre fog menni, megutálhatod az életed, esetleg a házasságra is rosszul hathat. És még egyszer hangsúlyozom, ez egyáltalán nem rossz, hogy így érzed, ilyen vagy, én is ilyen vagyok, de ilyen érzések mellett nem szabad most még még egy babót bevállalni. Majd akkor, ha Te úgy érzed, akkor jöhet. Kicsit most figyelj oda magadra, szánj időt másra is, és akkor lehet, hogy előbb fog eljönni a tesó ideje is. Minden jót.
24 éves 38 hetes kismama
Nekem könnyű terhességem volt, viszonylag könnyű szüléssel. Nem volt hasfájós a babám. kb 6 hós korától átalussza az éjszakát. Az első 6 foga úgy jött ki, hogy szinte nem is tudtuk.
De nekem akkor is fárasztó. Én így is leharcolva érzem magam, néha kész ideggóc vagyok. Nagyszülők távol laknak.
Én sem lelkileg, sem idegileg nem bírnám. Pedig 2 gyereket szerettünk volna.
De most szinte 99%, hogy 1 lesz. Egy 4 hónapja még 95%ot írtam volna.
Semmiképp ne vállalj többet ha nem érzed magam 100%ban késznek rá nem azt mondom hogy nincsenek az embernek aggodalmai hogy jaj hogy látok el 2 gyereket meg mindent meg tudok e adni kettőnek, fogom e szeretni a másikat is ugyanúgy stb stb..de jó esetben ezeket messze elnyomja a nagy vágy egy új babára! Ha ez nincs meg az emberben, győzködnie kell magát agyilag az eszével az már régen rossz.
Nekem 2 van 2 év van köztük, mert nagyon nagyon vágytam egy kislányra a fiam után. Ez mindent felülírt.
Semmi baj nincs azzal ha valaki tisztában van saját magával a korlátaival a lehetőségeivel a tűrőképességével és annak megfelelően vállal gyermeket. Mindegy hogy az nulla, 1,2,3 vagy akár 6.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!