Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van még más ilyen idióta...

Van még más ilyen idióta anyuka is, mint én, aki ezért nem mer még egy gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Szóval van egy egy éves gyönyörű babám. Sajnos sürgősségivel szültem, hipotón lett, de mára már szinte semmi baja, minden lemaradását behozza.

Eleve ez is megviselt, viszont ugye a Dévény kezelések által sok anyukával találkoztam, akinek még "betegebb" a gyereke. Gondolok itt shunt-ös kisgyerekre, Down-os babára stb. Valahogy a neten is elkezdtem követni egy-egy ilyen kisgyerek életét. A gond az,hogy rettegek 2. gyereket vállalni! Valahogy azóta jöttem rá, amióta meg van a fiam,hogy mennyi beteg baba születik, mennyi komplikáció lehet szülés közben stb. Nem akarom megadni a lehetőségét annak,hogy velünk is előfordul esetleg.

És itt jön a gond, mert a férjem ragaszkodik a tesóhoz. Mérgében már mondta,hogy kidobja a gépet, ha ilyeneket olvasok a neten, meg,hogy a gyereknek kell a testvér. Ezt én is tudom, de akkor sem tudok a félelmemtől szabadulni!

Mit tegyek?

2012. dec. 15. 06:50
 1/6 Jégtánc ***** válasza:
58%
Itt komolyan csak az segít,ha kicsit lazábbra veszed a figurát,és tényleg nem olvasol annyi mindent:))) Sajnos vannak ilyen esetek,voltak és lesznek is.Ez nem jelenti azt hogy a TE második gyermeked is betegen születik.Igaza van a férjednek:) Az ember előbb utóbb bebeszéli magának hogy tuti betegen születik majd a gyermekem.Egészséges érdeklődés természetesen kell,de túlzásba nem szabad esni.Mindenkiben vannak félelmek.38 éves vagyok 10 hónapja szültem a 3-ik gyermekem,paráztam én is hogy jújj mi lesz ha beteg lesz.Első gyermek nekem is sürgősségi császár volt.,zöld magzatvíz,láz,stb.Ott azt mondtam soha többet.Rá 3 évre megszületett a második fiam.Nem császáros,rá 12 évre a lányom.Szintén komplikációmentes sima szülés volt.Pozitívan kell hozzáállni.:))
2012. dec. 15. 07:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Most nem mondom, hogy kezdj el arról olvasni, hogy 1 éves gyerekekkel mi történhet, de az hogy beteg gyermeked születik, vagy hogy az élete bármely pillanatában történik vele valami az esély ugyan annyi.

Vagy is mi van ha holnap elüti a gyerekedet egy autó? Ettöl nem rettegsz?

De gondolom mint minden anyuka, de még sem állhat az életünk elé a rettegés. Vagy is át kell tenned magad ezen a rettegésen fel kell fognod hogy bizony a betegséggel születök aránya lényegesen kevesebb mint az egészségeseké. Ès hogy az élete során mennyi dolog történhetne vele.

Kezdj el hinni istenben, sorsban, mohamedben, budhában vagy amiben akarsz. De az isteneket pont azért taálták ki, hogy ezeket a rettegéseinket könnyebben legyözzük. èn hiszek abban hogy isten vagy a sors (nem vagyok templomba járó) vezérel minket és néha rossz néha jó dolgokat tesz elénk.

De attól, hogy legyözöd félemeidet még nem kell még egy gyereket szülnöd. Férjeddel viszont meg kell egyezzetek, mert ez olyan óriási ellentétet szülhet az évek folyamán hogy akár váláshoz is vezethet.

Talán kezd el ne down-s gyerekekkel találkozni hanem egészséges gyerekesekkel barátkozz, nézd meg milyen jól fejlödik a babája és ez adjon eröt.

2 gyerekem van, persze ezek a gondolatok nekem is megfordultak a fejemben, de nem csináltak rettegést.

Körülöttem hála isten senki gyereke nem beteg, vagy nincs lemaradva, pedig van 30-ik hétre született kis gyerek is.

Èn külföldön élek és itt minden nagyobb helyiségnek (pl 6000 fös városoknak is) van korháza. Szülési lehetöség is 50 km-es körzetben kb 20 van. DE gyermek-újszülött klinika csak egyetlen egyben van!!!! erre mondta a bába nekünk, hogy gondoljunk bele mennyire kevés szülési komplikáció történik, vagy a gyereekekkel milyen kevés dolog történik ha ekkora körzetben elég egyetlen egy gyermek részleg, míg pl szív részleg szinte minden korháznak van.

2012. dec. 15. 07:29
 3/6 anonim ***** válasza:

SZia, nekem mikor a kisfiam született, a gyesen töltött évek alatt végeztem el a gyógypedagógiai főiskolát, a munkahelyem küldött továbbtanulni. Akkor azt mondtam, milyen jó, hogy már van gyerekem, és nem tudtam azokról a dolgokról, amit ott tanultam, mert akkor biztos nem mernénk szülni. Mi minden körülményről tanultunk, ami egy babánál károsodást okoz, kromoszómarendellenesség, terhesség során kialakuló fejlődési rendellenességek, szülés közben fellépő oxigénhiányos állapot stb., a legszörnyűbb dolgokról is. amiről még életemben nem hallottam. Engem megviselt. Visszamentem dolgozni, de már 1 év után tudtam, hogy nem várhatunk tovább, hisz akarunk még egy babát, úgy is lett. Nem mondom, hogy könnyű volt, magamban nagyon mélyen el kellett temetnem a tanult dolgokat, hogy ne is gondoljak ilyenekre. A férjem is mondta, hogy ne kombináljak magamban. Ez az a tudás, ami ilyenkor veszélyes. Próbáltam a gondolataimat más irányba terelni, a terhességgel kapcsolatban csak a bárgyú kismamamagazinokat olvasgattam, és inkább gyermekgondozási könyveket nézegettem, kisfiammal foglalkoztam többet. Neked is csak ezt tudom javasolni, muszáj valahogy elterelni a gondolataidat, és bízni abban, hogy a második is egészségesen fog születni. Mivel még csak 1 éves a gyermeked, bőven van időtök, akár várhatsz is egy kicsit, ha úgy érzed, kell még egy kis idő neked. Én már 3 év után úgy éreztem, nem várhatok, nagyon akartam a másodikat, és akkor már nem érdekeltek a hülye gondolataim se.

Ja és a férjedet is meg lehet érteni, csak beszéld meg vele nyugodtan a dolgokat.

Minden jót kívánok nektek!

2012. dec. 15. 08:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem vagy idióta, csak reálisan gondolkodsz. Dönthetsz még később, hogy akarsz-e több gyereket. De indig gondolj arra, hogy milyen lenne az elsőnek, ha beteg testvére születne!
2012. dec. 15. 09:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor én is ilyen idióta vagyok,ahogyan te nevezted magad,ugyanis én is pont emiatt nem merek/mernék még egy gyermeket vállalni.

Nekem is egy gyermekem van,egy 1 éves kisfiú,koraszülött lett (szerintem ez is rá tesz egy lapáttal nálam).

És elég nehéz terhességem volt,veszélyeztetett lettem,mivel állandóan bevéreztem.

Tehát attól is félnék,hogy végigrettegném a terhességet megint és minden olyantól is mint te.

Nekem a férjem bár nem erőlteti,ő is szeretne még egyet,de én nekem még nem sikerült helyretenni a fejemben a dolgokat.

Csak remélni tudom,hogy tudom majd máshogy is gondolni az idő teltével.

2012. dec. 15. 10:28
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek!

Hát mind-mind igazakat írtatok!:)

Igazából még egy éves ugye a fiunk, és 3 éves kora előtt nem is akartunk nekiállni a következő babának, tehát van még idő. Addigra hátha bennem is csitulnak a félelmek! Az eszemmel tudom,hogy jó lenne a fiunknak egy tesó, csak mindig azon agyalok, hogy mi van,ha pont velünk történik meg a baj.

Már az ő születése is olyan volt,hogy ha megérzésből nem megyek be a kórházba, csak pár órával később, akkor már nem él. Csodababának is nevezték a kórházban!:)

Attól is félek,hogy pont ezért, végig rettegném a terhességem. Hogy nem tudnám jónak megélni!

2012. dec. 15. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!