Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mikor "jön el az...

Szerintetek mikor "jön el az ideje" gyereket vállalni? 22éves friss házasok vagyunk

Figyelt kérdés

anyám konkrétan közölte, hogy hülye vagyok 30 évesnél korábban szülni :D

Most ezt félretéve, szerintetek mikor jön el a dolog ideje? Párom is feltette a napokban a kérdést nekem, bár szerintem csak kíváncsiságból.

Nekem elég racionális válaszom volt, hogy legalább 2 évig "szeretnék" előtte dolgozni, nem áll szándékomban GyES-re szülni, mindenképp kivárnám, míg meglesz a GyED-hez a jogosultságom. Ez nagyon hülye válasz volt, igaz?

Na de most ettől függetlenül... ugye ma már nem nagyon lehet arra alapozni, hogy saját ház, autó... (autó már van szerencsére, nem hitelből, de ház... ) mikor "jön el az ideje"??

Ti hány évesen vállaltátok az első babát/ hány évesen kezdtetek a projektbe?

22N

2012. dec. 15. 00:00
 1/9 anonim válasza:
83%
Akkor jön el az ideje, amikor mind a ketten egyformán akarjátok, és már semmivel kapcsolatban nincs bennetek kétely. Ez nem korfüggő.
2012. dec. 15. 00:20
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Már eljött az ideje. Nagymamám 20 éves volt, mikor az apám született. Sokkal jobb is ez így, fiatal anyja van/volt. Amikor én születtem, anyám már 35 éves volt, és utálom ezt a korkülönbséget közöttünk. Emlékszem, gyerekként mikor kérdezte az egyik barátom, hogy hány évesek a szüleim, letagadtam, mert képtelen voltam megmondani az igazat, nagyon szar érzés volt. Szóval nem véletlen alakította a természet, hogy 20 éves kor körül már elég érett egy lány ahhoz, hogy szüljön. 20 év egy generáció.
2012. dec. 15. 00:25
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

Hát nekem semmi ingerem nem volt gyerekhez 30 éves koromig... még utána sem nagyon ... 1 éve, hogy elkezdtünk a témával komolyabban foglalkozni.. Most jön. És nagyon nem bánom, hogy nem vágtam bele korábban..

33L

2012. dec. 15. 00:42
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

Szia! Elég gáz, de így éjszaka, totál ugyanarra gondoltunk én is most írtam ki egy majdnem ugyanilyen kérdést, utána láttam meg a tiedet :)

Mi is friss házasok vagyunk, és párom már gondolt rá, de én még nem akarok babát.

Az érzelmi oldaláról biztos sokan fognak írni. Én inkább racionálisan próbálom megközelíteni a kérdést.

A tökéletes alkalomra várni tényleg badarság, mert ilyen nincs.

Van egy szerető férjed, van autótok ez már jó, a gyes nagyon kevés, szerintem dolgozz, hogy kaphass gyed-et.

Lakás: ha nem tudtok vásárolni, vagy nem akartok hitelt felvenni, akkor is legyen fix albérletetek, ha lehet ne a 15.emeleten. Döntsd el, hogy majd magán dokihoz akarsz-e járni vagy államira. Lehet ez ilyen hülye dolognak hangzik, de a terhesgondozás, és a doki szülési tarifája ha magán 100-200 000 Ft visz el, ami azért nem kevés pénz.

Mérd fel,hogy mire lesz nagyvonalakban szüksége a babának, rengeteg mindent be lehet szerezni olcsón, de azért ez sem kis összeg.

Fontos, hogy lesz-e segítséged pl nagymamák, tesók, a mai világban lehet hamar vissza kell menned dolgozni és nagyon jól jön a segítség.

Ha ezek megvannak gondold át, hogy kijönnétek-e, mire kell gyűjteni stb.

Amúgy mégis eszembe jutott valami az érzelmi részéről, nekem azért ütött szöget a fejembe a baba téma, mert elkezdtem meglátni a páromban az apukát, ahogy néz, foglalkozok más babákkal a családban, biztosra veszem, hogy jó apa lesz. Persze még én is kellek hozzá,na meg, hogy fényesebben álljunk anyagilag, én nagyon nehezen döntök, főleg nagy kérdésekről, de egyre biztosabb vagyok én is magamban.

2012. dec. 15. 01:08
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

Amikor összeházasodtunk nálunk is mindenki autómatikusnak vette,hogy akkor irány szülni. Viszont nekünk fontos volt, hogy a fősuli után dolgozzam, legyen GYED-em, munkatapasztalatom,hogy utána is vissza tudjak menni dolgozni stb. Pedig saját családi ház, kocsi van, hitel nélkül. Szülőktől kaptuk, de nem akartuk a gyerekvállalást is rájuk alapozni.

Én nem figyelgettem ezt a hülyeséget (már bocs),hogy hány évesen áll úgy a szervezet,hogy szüljek. Cseszhetem, ha nem tudom tisztességgel eltartani, meg felnevelni!

Sokan riogattak,hogy majd nem fog összejönni! Elsőre összejött a fiam, akkor voltam 28 éves. Nekünk ez így tökéletes volt. Nem érzem magam öreg anyának, most 29 évesen, egy éves gyerekkel. Viszont könnyebb, hogy nem kell aggódni az anyagiakon, nem függünk a szülőktől, stb!

2012. dec. 15. 04:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Akkor fog eljönni az ideje, ha már túl leszek a diplomán, lesz bejelentett állásom, amiben eleget dolgoztam, hogy GYEDet kapjak. Legyen egy saját lakásunk, ami hiteles lesz, de fele annyi sem lesz a törlesztőrészlet, mint a mostani lakásra való kiadás. Illetve legyen megtakarított pénzünk. Ezen kívül mind a kettőnknek le kell fogynia, és a páromnak el kell olvasnia néhány gyermeklélektani, és egyéb témába vágó könyvet.
2012. dec. 15. 09:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia! Elképzelésem az volt,lediplomázom 23 évesen dolgozok hozzá még 1 évet és jöhet a baba.Ember tervez,Isten végez." évesen 2.os főiskolásként teherbe estem,és az volt a vicces,hogy óvszer nekünk sohasem szakadt ki,és mindig használtunk.

megtartottuk,eleve nem mennék bele az abortuszba csak abban az esetben ha a saját életemet veszélyezteti,és a baba sem élné túl a terhességet,meg hát 2 évesen nem vagyok már kislány,nem foghatom a koromra,és azért olyan rossz helyzetben sem vagyok,szóval az én helyzetemben mindenképp önzőség lett volna az abortusz.

A Fiunk mellett csináltuk már meg az utolsó évet,párom dolgozott,én otthon dolgoztam.Aztán kisfiam 6 hónaposan bölcsibe ment és gyakorlatra.Most még van pár vizsgám plusz az államvizsgám nyáron,közbe munkát keresek,nem csak azért,mert én csak Gyest kapok,mivel a diákmunka nem számít munkának,hiába dolgoztam 5 éves koromtól,hanem mert szeretek dolgozni,szeretem ha nem kell otthon ülni egésznap.Saját magunkat tartjuk el,persze a szülők segítenek szívesen bármikor és tényleg támogattak,kivéve azt az időszakot amikor megtudták,hogy terhes vagyok anyósomék nagyon ki voltak,persze most már mindenki imádja kis unokát.Apukám lakásában lakunk amit már rég nem használt,felújítottuk,rendbe tettük,nem kell albérletet fizetni,sem hitelt,csak a rezsit,autónk is van.Tulajdonképpen nem volt egyszerű így a suli mellett,de egyikünk sem bánja a dolgot.Úgy gondolom,hogy nem a kor határozza meg ki milyen anya,arra manapság sajnos tényleg nem lehet alapozni,hogy valaki megvárja,hogy legyen saját háza autója,csak akkor ha a szülők pénzzel támogatják,vagy annyira jól keres hogy pár év alatt még egy családi házat is fel tud építetni,vagy örökölt.Úgy gondolom,ha van mit enni,van mibe felöltözni,van mivel fűteni,van miből rezsit fizetni,alap szükségletet ki tudjátok elégíteni,és ha jön egy betegség amikor a gyógyszer drága és akkor sem lenne gond a pénzhiánnyal szerintem nyugodtan be lehet vállalni a babát.Mi szeretnénk még legalább 2 gyereket,de most tartjuk magunkat az elképzeléshez,hogy diploma,kb 1,5-2 év munka templomi esküvő 2. baba. 23L

2012. dec. 15. 11:01
 8/9 anonim ***** válasza:
*20
2012. dec. 15. 11:04
 9/9 anonim ***** válasza:

elnézést a 0,1 es valamiért nem mindig működik

20 éves voltam,és 16 hónaposan ment a kisfiam

2012. dec. 15. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!