Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van joga mindenkinek...

Miért van joga mindenkinek gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Nem mindenki való szülőnek, ezt szerintem mindenki beláthatja. Agresszívak, iszákosok, drogosok, esetleg nincstelenek.

Még a vezetéshez is jogosítvány kell, akkor miért van joga mindenkinek ahhoz, hogy 1, vagy több élettel rendelkezzen?

Miért nem kötötték ezt még pszichológiai,vagyoni vizsgálatokhoz?

Kicsit elhadartam, de várom a véleményeket.

2013. jan. 4. 14:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a jó Istent, miért teremtett mindenkinek szaporító szervrendszert. Az agyat viszont tényleg kifelejtette néhány emberből.
2013. jan. 4. 14:03
 2/13 anonim ***** válasza:
16%

mert a szaporodas alanyi jog Minden arra nem erdemes ember vcallalhat gyereket sot fel is nevelheti.

Hogy gondoltad ki adna ra engedelyt?Es a veletlen megfogant gyerekek? Mert sajnos a Magyar szex kultura nagyon alacsony es csak ha a GYIK olvasol minden 2. terhesseg veletlen es nem tervezett.ezekkel a gyerekekkel mi lenen? Megolnek oket? abortusz mert nem volt engedelyuk ra?Ez volt kinaban is kegyetlen embertelen dolog.Kotelezo anticoncetie? Hitler is megprobalta a betegeket kotelezoen sterilizalni nem jott be.Es ha megis 1% nem sikerul?megoljuk?

De en is sokat gondokodtam ezen mint szakmabeli latom a szerencsetlen gyerekeket akik mar a terhesseg alatt hatranyos helyzetben vannak pl anya kabitoszer ill alkohol rabja stb.

Az egyetlen amit az ember tehet az anticonceptiot a raszoruloknak tehat az alacsony jovedelem alacsony iq stb ingyen adni igy kicist segithetunk az ugyon.

Amig a gyereknemzes a szexhez kapcsolodik senki nem szolhat bele sajnos.A lombikbaby programban mar van szelektalas es feltetelek sokan ezt sem tartjak elfogadotnak pedig ez jo dolog.Napokat tudnak etikailag es filozofiailag vitazni ezekrol a dolgokrol.

2013. jan. 4. 14:09
 3/13 anonim ***** válasza:
34%
egy igazi humanista vagy, kérdező!
2013. jan. 4. 14:11
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Értem hogy mit akarsz,és valahol egyet is értek veled! Bennem is felmerült már ez a kérdés,főleg azért mert az örökbefogadás szigorú feltételekhez kötött. Ott nem adnak egy nincstelen alkoholistának gyereket,de ha magának szül az miért más......???
2013. jan. 4. 14:28
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Értem mit mondassz, de ezt képtelenség lenne szabályozni.
2013. jan. 4. 14:34
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Gondolom először magadat tisztelnéd meg a lehetőséggel és utánna már nem sajnálnád mástól sem a családot :(

Cáfold meg ha nem így van.

2013. jan. 4. 17:17
 7/13 anonim ***** válasza:

Átérzem én is a kérdés igazságalapját, de ahogy előttem már írták, lehetetlen lenne ezt szabályozni. Ráadásul, ha csak abba gondolunk bele, hogy hány „rossz” szülőnek lesz remek ember a gyerekéből, máris bukott az egész szabályozási terv etikai alapja.

A 4. hozzászóló írásához csak annyit tennék hozzá, hogy az örökbefogadásnál sem tudják a hülyéket kiszűrni, csak ezen az oldalon több olyan kérdést olvastam már örökbefogadó szülőktől, hogy égnek állt a hajam. (Ismerek felkészítőt vezető embereket, és hát ők is mesélnek elég kemény sztorikat. Mert hát a megfelelő anyagi körülmények nem jelentik a szülői alkalmassátok.)

2013. jan. 4. 17:18
 8/13 anonim ***** válasza:
(7. vagyok, bocs a sok elírásért! „Mert a megfelelő anyagi körülmények még nem jelentik a szülői alkalmasságot.”
2013. jan. 4. 17:20
 9/13 anonim ***** válasza:
73%

Szomorú, ha nem látja be valaki, hogy nem való neki gyermek. Viszont ezzel együtt is felháborítónak tartanám, ha még ezt az ősi "jogomat" is be akarná szabályozni az állam, vagy bárki idegen. Lehet, hogy a fogantatás pillanatában nem vagy alkoholista, de 3 év múlva azzá válhatsz. Az időutazás pedig még nem elérhető, hogy visszaszaladjunk és megakadályozzuk, hogy szaporodjon az ember. Vagy lehet, hogy milliomosként vállalom a babát, de aztán beüt a krach és elvesztem mindenem.

Én sajnos évekig drogfüggő voltam, viszont már évek óta tiszta vagyok, mondhatom, hogy meggyógyultam. Viszont a hajszálamból meg a gerincvelőmből halálomig megmondhatják, hogy mit csináltam. Talán nekem már nem szabadott volna családot alapítani? Rendbe jött az életem, normális vagyok. Egy évekkel ezelőtti dolog miatt örökké kellene bűnhődnöm, mert szerinted egy exdrogosnak nincs "joga" gyereket szülni. Te is beláthatod, hogy ez közel sem olyan egyszerű ügy, mint ahogyan itt előadod.

2013. jan. 4. 18:15
 10/13 anonim ***** válasza:
73%
Ezen már én is elgondolkodtam, amikor látok itt egy-egy nagyon buta, képzetlen, írni-olvasni alig, valószínűleg helyesen beszélni se tudó anyukát, hogy atyaúúúúristen, ez vajon mit tud átadni annak a születendő gyereknek? Milyen tudást? Mit tud tőle tanulni a gyereke? Ilyenkor arra gondolok, h igen, a jogsihoz kell KRESZ-tesztet írni. A leendő szülőkkel is írathatnának egy IQ-tesztet vagy valami hasonlót.
2013. jan. 4. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!