Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kit neveznétek felelőtlennek...

Kit neveznétek felelőtlennek ebben az esetben? Anyát (szülőket) vagy a lányukat?

Figyelt kérdés
15 éves lányka teherbe esik. Tanácstalan, nem akar a szüleihez fordulni, el akarja vetetni.
2009. aug. 25. 22:26
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
21%

Úr Isten!

Hogy ti mennyire primitívek vagytok.

Ilyen hülyeségen csevegtek? Nem is ismerni a lány körülményeit/szüleit!

És képes voltál kiemelni a szar kérdésedet??????????

2009. aug. 27. 23:19
 22/26 anonim ***** válasza:
84%

nagyon sok választ olvastam itt eddig. mindegyikben volt igazság, és számomra olyan dolgok is, amikkel nem értek egyet. de nem is értem, hogy ebben a helyzetben miért is kellene idegen emberekhez fordulni. ilyenkor már tök mindegy ki volt a hibás. együtt kell megoldani a problémát, mert hogy ez a lány életében biztos,hogy probléma. a szülő? ki tudja, lehet, hogy elmondta, ezerszer a szájába rágta, stb. a lány? hát megtörtént, becsúszott, jó volt, vagy éppen nem. A fiú, hát igen, a fiúk a hibásak. nem mindig. nem egy lányt ismerek, aki fennhangon mondja, ő aztán szedi a bogyót. aztán kiderül, hogy mégsem. most akkor ki a hibás???? Itt már egyedül a leendő gyermek a lényeg.

Az én véleményem: 15 évesen a lány kislány, ne szedjen fogamzásgátlót. egy életre semmivé teheti az életét! / tapasztalat, 19 évesen a fogamzásgátlótól mélyvénás trombózisom és tüdőembóliám volt, majdnem belehaltam./. Viszont feltétlenül ne is a szex legyen az életcélja. na, ezért már a szülő is felelős azért.

A gyerek pedig ne vállaljon gyereket. Nincs jövője az egésznek. a kislány tönkreteszi a saját életét jövőjét, a szülei életét is. És a gyereknek sem fogja tudni megadni azt az életet, jövőt, amit esetleg 5 évvel később már később képes lesz megadni.

összességében én azt mondom, nem kell megtartani a babát, ha csak nem a szülei azt mondják, mindenben támogatják, segítik, vigyáznak a gyerekre esetleg, míg ő majd az iskolát végzi, és anyagilag is segíteni tudják megfelelően.

2009. aug. 27. 23:45
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszoló tökéletesen megfogalmazta,az utolsó mondat volt csak hibás,de azért felpontoztam:)

A bibi csak annyi,hogy a gyerek éppúgy hibás.Én 15 évesen felelősségteljes voltam,pedig nem világosított fel sem anyám sem apám,magamtól tanultam mindent,a suliban,a barátaimtól.Egyszer nem estem teherbe akarattal,egyszer sem volt olyan,hogy nem használtam óvszert csak mert nem volt nálunk és elkapott a hév.Sőt,habár fogigátlót szedek mellette óvszerezünk is(és anno is),mert a fertőzésektől is megvéd az utóbbi.Érdekes,hogy én ezt szülői felvilágosítás nélkül is tudtam.Szóval a gyerek éppúgy hibás,felelőtlen és egy nyavalygó kis hülye,aki előbb cselekszik és aztán gondolkodik,csak azt felejti el,hogy ha elveteti gyilkol,ha megtartja lelki nyomorékká is teheti a gyereket,főleg hogy még ő is gyerek...:/

2009. aug. 28. 00:01
 24/26 anonim ***** válasza:
Nos nézzük a felvilágosítás a szülő feladata. Ha ez hiányos akkor bizony baj van és az ő felelősége. Ám nem lehetettlen, hogy a gyerek megkapja a felvilágosítást, de gyenge jellemmel rendelkezik és cukkolás tárgya a fúnál, ha védekezni akar, vagy a lányoknál ha nem fekszik már le valakivel. Ám ha mindent tud és ő ennek ellenére bajba keveredet, az már az ő hibája.
2009. aug. 28. 12:29
 25/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azért emeltem ki a kérdést, hogy minél többen gondolkodjatok el ezen az eseten. A mostani babáink hamar felnőnek, remélem mindenkinek sikerül olyan kapcsolatot alakítani a gyermekével, hogy nyíltan tudtok beszélgetni MINDENRŐL!

2009. aug. 28. 20:55
 26/26 anonim ***** válasza:

Ez kevés infó ahhoz, hogy ítélkezzünk.

Elsősorban a szülő dolga felvilágosítani időben a lányát, ha nem tette, abszolut és egyértelműen ő a hibás

Ha megtették, de a lány mégis felelőtlenül terhes lett, akkor a lány a hibás.

Ha nem felelőtlenül lett terhes, senki nem hibás.

De ha a lány nem meri elmondani a szüleinek, azért az árulkodik egy nem megfelelő szülő-gyerek kapcsolatról, ami szintén mindkét fél hibája is lehet.

De ha a szülők nem veszik észre előbb utóbb, hgoy baj van, az megint a szülők hibája!

2009. aug. 28. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!