Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen hátrányom lehet ebből?...

Milyen hátrányom lehet ebből? Hamarosan szülni fogok Gyulán, de nincs fogadott orvosom. Mindenki csak azt kérdezi tőlem, hogy van-e fogadott orvosom? Nem tudom eldönteni, hogy ezzel felelőtlennek számítok-e?

Figyelt kérdés
Azért nem fogadtunk orvost, mert táppénzen vagyok és úgy is 2 hetente kell járnom felülvizsgálatra és a kötelező orvosi vizsgálatokat is csak úgy csinálják meg, ha a táppénzen tartó orvosok küldenek el.Véleményetek szerint mit kellett volna tennem? Úgy gondolom, hogy egy állami kórházba megyek és miért kellene már mindenért külön-külön fogadni valakit?
2011. aug. 10. 10:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem számítasz felelőtlennek. Szerinte azért kérdezgetik, hogy ha beindul a szülés, kell- e értesíteni a dokidat. Nem kötelező orvost választani, mindenki maga dönti el. Nekem volt fogadott orvosom, mert nem akartam, hogy minden alkalommal más vizsgálgasson. Teljesen megbíztam, megbízom benne. Mindent meg tudtam vele beszélni és ismerte a nyűgjeimet.
2011. aug. 10. 10:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van, nekem sem volt fogadott orvosom, úgy gondoltam azt a pénzt inkább rá költöm a babára. Egyébként soha nem volt semmi gond, mindig szépen bántak velem az orvosok. Nem lehet semmilyen hátrányod én úgy gondolom! Hiszen ez a munkájuk, és kötelességük is!
2011. aug. 10. 10:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem mindegy milyen a kórház. Ahol én szülök, nagyon rázós doki nélkül szülni.

Persze az igaz, azért van ott elvégezze a munkáját, csak ne mindegy,hogy hogy. Ez a szülésznőre is igaz. A mi kórházunkra rengeteg beteg jut, kevés az orvos. Az ügyeletes doki van,hogy 5-6 szülés között ingázik. Ha van olyan,akinek ő a fogadottja nyilván való,hogy vele lesz többet, a többivel,meg amennyit muszáj!

Nekem ismerősöm szült ebben a kórházban fogadott doki nélkül, úgy egyszerre sokan szültek, hát....! Volt,hogy majdnem egy órán keresztül sem a doki, sem a szülésznő nem nézett rá, nem kérdezték,hogy hogy van stb. Jó, persze, megszült, de ő mondta,hogy legközelebb tuti dokit fogad.

Szóval nem mindegy,hogy hol szülsz. Van,ahol úgy kell a fogadott doki,mint egy falat kenyér!

2011. aug. 10. 10:17
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem felelőtlen.De arra felkészülhetsz hogy ha van ott más aki fogadott orvostl vagy szülésznőt,akkor te leszel akire utoljára ránéznek.Én egyedül szültem meg a babám 23hétre,mert nem volt orvosom.Nem volt ott senki csak a férjem ,már amikor üvöltöttem,hogy kint a feje akkor jött be valaki.Unokatesóm pedig 3 napig vajúdott és amikor váltásnál jött egy normális doki ,sőrgösségi császár lett mert a baba már belekakilt a vizbe.

Nem rémiszgetni akartlak.Másodjára én fogatdam.Nem is akart elfogadni pénzt,20ezret úgy rejtettem a bonbonba és végig ott volt szülésnél.

Viszont a szomszédunknak nem volt orvose,se szülésznője és rendesen foglakoztak vele.mondjuk ez egy másik korház volt.(mintkét kórház bp)

2011. aug. 10. 10:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem volt fogadott orvosom, és jól meg is jártam így, mert sokáig vajúdtam, és a kutya nem nézett rám, csak néha az ügyeletes orvos. Mikor valaki odajött, aki addig nem látott, kérdezte, ki az orvosom, mondtam az nincs, mire ott is hagyott fintorgó fejjel. Nem állunk rosszul anyagilag, de én senki zsebére nem akartam szülni. Ám következő gyermekemnél biztos lesz, mert így konkrétan semmibe néztek! De ez nem Gyula, hanem Kecskemét..
2011. aug. 10. 22:52
 6/9 anonim ***** válasza:

mikorra vagy kiírva?

én aug 30-ra, és én is gyulára megyek, nekem sincs dokim...!

fel a fejjel, minden oké lesz, elég rendesek ott a dokik!

2011. aug. 15. 16:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hozzászólásokat és a jó tanácsokat! Egyébként 23-ra vagyok kiírva. Ha megszültél, kérlek ide írj. Könnyű szülést, egészséges gyönyörű kisbabát kívánok!!!
2011. aug. 15. 22:51
 8/9 anonim ***** válasza:

na majd csak találkozunk a kórházban... :)

neked is könnyű szülést kívánok és egészséges babát!

sok sikert és ne izgulj ( én már kezdek parázni, bár már van egy 2,5 éves fiam... :) )

2011. aug. 16. 12:53
 9/9 anonim ***** válasza:
ja, igen, és majd jelentkezem itt :)
2011. aug. 16. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!