Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kit neveznétek felelőtlennek...

Kit neveznétek felelőtlennek ebben az esetben? Anyát (szülőket) vagy a lányukat?

Figyelt kérdés
15 éves lányka teherbe esik. Tanácstalan, nem akar a szüleihez fordulni, el akarja vetetni.
2009. aug. 25. 22:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
88%
Kedves utolsó! Részben igazad van, nyilván akinek még nincs, vagy kicsi a gyereke, az könnyen mondja, hogy szülők hibája, hogy nincs megfelelő kapcsolat a gyerekkel, de ettől ez még tényleg a szülők hibája (mármint a nem megfelelő kapcsolat). Nem lehet azzal mentegetőzni, hogy másoknak is ilyen a viszonyuk a gyerekükkel. A jószándék pedig szerintem itt mindenkiben megvan, mindenki azt szeretné, ha a gyereke bízna benne. De mondom, az ide írók többsége - köztük én is - egyelőre csak remélheti, hogy majd az ő kapcsolata olyan lesz a kamasz gyerekével, hogy mindenről tudjanak beszélni egymással. Ez viszont azon semmit nem változtat, hogy a vak is látja, mi a hiba.
2009. aug. 26. 11:37
 12/26 anonim ***** válasza:
68%

Az elso valaszado vagyok, koszi a lepontozast annak akinek ez kenyszere volt :D

Nem legbol kapott amit irtam, azert tudok egyet mast a nevelesrol, pedagogiarol, szexualpszichorol...

Az meg hogy a gyermeket nem erdekel egy kozos vacsora a szuleivel, eredendoen a szulo a felelos!

NEhogy mar egy 15 eves lanyt felnottnek titulaljunk! ugyan mar...

2009. aug. 26. 13:13
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki felelős. A lány is, az apuka is a gyerekek szülei is.

Gondolom hogy a lány kapcsolata nem lehet felhőtlen a szüleivel, ha nem akarja velük közölni a dolgot, ez egyértelműen a szülő felelőssége, mert nem sikerült olyan viszonyt kialakitani, hogy a gyerek a problémáival, bizalommal forduljon a szüleihez.

De egy 15 évesnek valóban tisztában kell lennie a kockázatokkal. Jól irták előttem, hogy ha máshol nem legalább a biológia órán kellett volna hallania róla, hogy, hogy is készül a gyerek. És gondolom azért a tanárok is kibővitették a száraz biológia anyagot. Legalábbis én emlékszem olyan osztályfőnöki órákra amit kimondottan ilyen beszélgetésekre forditottunk.

És gondolom a fiú nem 15 éves, bár az is lehet, de magamból kiindulva engem 15 évesen nem a korombeli fiúk érdekeltek, hanem kb 2-3 évvel idősebbek. Legalább neki lehette volna esze.

De feszegettétek itt azt is, hogy mit hall a lány a barátoktól. Én 15 éves koromtól, vagyis hogy bekerültem középsuliba, nagy bulihuligán lettem, pedig előtte nem is érdekelt még a zene sem. Egyszerűen olyan társaságba kerültem, ami húzott magával és hiába volt addig tökéletes a kapcsolatom a szüleimmel, bármit megtudtam beszélni velük, mégis kifordultam önmagamból és kezelhetetlen lettem. Pedig szegény anyum erején felül próbált rám hatni, de hiába nekem csak a barátok léteztek, ha kellett kimásztam az ablakon csak hogy elmehessek egy buliba. Viszont tudtam épp ésszel gondolkodni, és tudtam ha nem védekezem szex közben terhes lehetek és mindenféle nyavaját összeszedhetek, nem próbáltam ki drogokat, mert ismertem a káros hatásait és igy tovább. De lehet drogot csak azért nem próbáltam ki, mert nem volt senki a baráti társaságban aki használt volna, hiszen a cigire rászoktam, mert mindenki dohányzott körülöttem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a baráti társaságnak igeni nagy húzó ereje van, pláne kamasz korban, legyen bármilyen jó a gyerek szülő viszony.

2009. aug. 26. 14:54
 14/26 anonim ***** válasza:
86%

szerintem mindkét fél hibás. A kislány ha tudja hogyan rakja szét a lábát, akkor tudja h hogyan lesz a gyerek is. Meg a fiúcska is akivel ezt az egészet csinálják...szóval ha vki a szexről hall, akkor a kotonról is. Nem nagy művészet kitalálni a védekezési módszert.

De! A szülő hibája is ha nem tud olyan kapcsolatot kialakítani a gyerekkel, hogy a gyerek bevallja neki h már volt szexuális kapcsolata, és elcipelni nőgyógyászhoz, vagy felvilágosítani.

Sőt, nem is kell várni, már általános iskola 6.osztályában lehet neki mesélni bizonyos dolgokról.Így legalább abban nő fel h a szülő nyitott ilyen téren is, bármikor fordulhat hozzá segítségért.

Tehát mindenki felelős, és kb ugyanolyan mértékben.

2009. aug. 27. 18:49
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Igenis lehet egy kamasznak jó kapcsolata a szüleivel! Én még az apámnak is be mertem vallani 16 évesen, hogy kiszakadt a gumi és szeretném, ha pénzt adna esemény utáni tabira! Én már ovisként is hallottam a szexről, bármikor kérdezhettem és mindig válaszoltak a koromnak megfelelő szavakkal!

Ha a gyerek nem mer beszélni a szüleivel, akkor a szülő vastagon benne van. És igen, ha szét tudja tenni a lábát, akkor gumit is tud húzni a fiúja farkára!

2009. aug. 27. 19:54
 16/26 anonim ***** válasza:
84%

Én a szülőt és a gyereket is. Nekem 15 évesen már volt felelősségérzetem, vállaltam a tetteimet, de arra neveljük már a kicsiket is nem? A nemi felvilágositáson erre a korra már rég túl van, azért kár lenne csak a szülőre kenni! Illetve 14 évesen nekem már barátom volt, biciklink is volt, azt mondtuk, biciklizni megyünk, közben meg csókolództunk elbújva. Már miért is lett volna ezért felelős az anyukám??

30/L

2009. aug. 27. 20:00
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mindenki tud mindent a szexről, és persze már az óvodában is tudják , hogy hogyan készül a baba. DE ha most megkérdeznék 10 db 14-15 évest, hogy ugyan mondd el légyszíves a ciklus és a megtermékenyülés lényegét, 8 csak hümmögne. Teljesen mindegy, h fiú-e vagy lány. Hát ez itt a lényeg! a szülőnek igen is felelőssége van ebben, hogy elmondja , részletesen is ha kell. Azzal nem lesz okosabb, hogy "használj gumit"! És ha a fiú lebeszéli róla , hogy minek gumi??

A szülő felelőssége igen is nagy!

2009. aug. 27. 20:29
 18/26 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem egyértelműen a tini a hibás. És Te honnan tudod, hogy esetleg nem-e világosították fel tényleg a szülei. Egy 15 évesnek nem lehet fogni a kezét és állandóan mellette lenni. Pláne, hogy a mai tinik sokkal hamarabb érnek és sokkal hamarabb veszítik el a szüzességüket, mint 10 éve mondjuk. És ha már ahoz volt ezse, hogy lefeküdjön egy fiúval akkor ahoz is legyen hogy kell védekezni. Lehet, hogy a szülők elmondták neki a dolgokat a sexről, de egyik fülén be a másikon ki. Ha ők ezt megtették akkor nem hibásak. De ha nem akkor valamilyen szintem mégis, de akkor is a tini volt aki lefeküdt a fiúval és nem kényszerítette senki. Tudta mit csinál, vagy ezek szerint mégse.
2009. aug. 27. 21:33
 19/26 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem a szülő. És a felvilágositás közel sem 10 perces monolog kellene ,hogy legyen-kicsi korátol kedzve.Valaki irta,hogy megtörténhetett volna 30 évesen is,hogy kiszakad az ovszer.Igen ám,csak 30 évesen tudod mi a teendő ezek utén-nyilván te nem tudtaad mivel a szüleid fostak rá kivel mikor hol kefélsz.. Bocsánat ha nyersen fogalmazok,de nekem az a véleményem,hogy ezek csak üres kifogások.
2009. aug. 27. 22:27
 20/26 anonim ***** válasza:
77%
Anyucinak kellett volna elmondani hogy kell védekezni? Lehet el is mondta nem? De ha nem volt felvilágosítás akkor is az ilyen esetekről az a véleményem, ha arra van esze v.kinek h szexeljen a védekezés formáit is ismerje, ne csak a f...t! Ha becsúszott az más! Akkor sajnálom a kislányt. Amúgy engem sem világosított fel anyám de szex előtt utánnajártam mi merre! Pedig nem volt google!
2009. aug. 27. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!