Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan akinek a kisgyer...

Van itt olyan akinek a kisgyermeke oxigen hiany miatt lett ADHD-s?

Figyelt kérdés
Ma 2 evesunkkel kontrollra mentunk egy alvas vizsgalat utan. Muteni kell, de a mandualit meg nem vehetik ki majd csak ha elmult 3 - az meg egy ev. Egy darabot vesznek ki az orrmandulaja mellett, hogy jobban kapjon levegot de az orvos megmondta: ezzel csak idot probalunk nyerni. Mondta, hogy sok gyermek oxigen hiany miatt lesz adhd-s. Ezzel a total fraszt hozta ram. 3 het mulva mutik....
2012. dec. 29. 01:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Van.
2012. dec. 29. 09:31
 2/7 anonim ***** válasza:
De nem értem az orrmandula műtéttel az összefüggést?? 2 éves a gyermeked, tehát nem lehet ADHD diagnózisotok! Konkrétan nem értem , hogy jött ez szóba a fül orr gégészeten. Kicsit részletesebben írd már le légyszíves a történetet. Ha úgy érted, hogy nem kap rendesen levegőt az orrán, attól még nem lehet ADHD-s. Hisz ott a lehetőség, hogy a száján vegyen. Egy hosszabb időre leállt légzés, vagy pl a mi esetünkben születéskori oxigénhiány (85 %ban be volt sűrűsödve a vére) okoznak gondot az agyban.
2012. dec. 29. 09:34
 3/7 A kérdező kommentje:

Bocsanat a kuszasgert! Nagyon beijedtem tegnap.

Szoval a gyermek horkol, es kihagy levegoveteleket rendszeresen nyar ota. Eloszor azt hittem a legkonditol horkol esetleg nem jo a torkanak satb de meg oktoberben is horkolt, akkor elvittem dokihoz ahol alvasi apnoa-val diagnosztizaltak - fel is tettem itt egy kerdest ezzel kapcsolatban. Gyerekorvos elkuldott a ful-orr-gegeszetre ahol csinaltak idopontot alvasi megfigyelesre.

Na ott kapasbol kiugrott a szog a zsakbol pedig a gyerekem nem tulzottan kooperalt...

Nagyon keves az oxigen amit az agya kap mig alszik.

Doki mondta, hogy nincs mas, muteni kell de a mandulait meg nem veheti ki, mert nem mult el 3. Minnel elobb kell a mutet - en is latom, meg hallom, hogy ejjel mit muvel alvas kozben szegeny. Most, hogy bekapcsoltam a parologtatot aznap amikor az alvasi apnoat megallapitottak mar nem ebred arra orankent felorankent, hogy nem kap levegot. Tehat segit. De nem oldja meg a problemankat. Az oxigen hiany adhd-t okozhat. Tegnap talaltam meg a wikipedian pont ugy ahogy a doki mondta. azt szerettem volna tudni, aki hasonlo helyzetben volt, kialakult-e nalluk az adhd, mennyi idore mentek el orvoshoz miutan eszrevettek, hogy a gyermek nem kap levegot almaban es hogy vajon lehet e valami hatar amikor nincs visszaut? Jan 23.an mutik egy darabot kivesznek az orr es garatmandulak kozott, hogy levegohoz jusson. Nem ertettem pontosan minek hivjak azt a reszt( szovetet), mert a doki indiai es eros akcentusa volt meg meg hadart is.

2012. dec. 29. 13:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Így már érthető. Mivel nálunk nem emiatt alakult ki, így nem tudom rá a pontos választ, de ha a doki mondta, biztos úgy van. Én úgy értelmeztem, hogy nagy az orrmandulája, nem kap levegőt az orrán-ugye mint általában szokott ilyen helyzetben.

Melyik manudláját veszik ki? garat? orr? Mert itt kivették az orrmandulát 2 évesen is.

Esetleg keress másik szakorvost, hátha. Mert az ADHD, hát tudnék mesélni, inkább előzd meg! Én keresnék másik orvost is, kikérném a véleményét!

2012. dec. 29. 14:04
 5/7 A kérdező kommentje:

Gyerekorvosunk is megmondta, hogy nem veszik ki. Ez a mutet amit csinalnak lehetove teszi a legzest szamara es ahogy betolti a harmat kiveszik az orr es a garatmandulajat is. Az benne a vicc, hogy a ful-orr-gegesz mondta az adhd-t nem a gyerekorvosunk. A gyerekorvosunk asszisztense mondta, hogy az o fianak is alvasi apnoa-ja van raadasul meg alva is jar......de o sem emlitette az adhd-t.

Gyogyszert adtok a Kicsidnek? Vagy anelkul elitek a nem mindennapi napjaitokat?

2012. dec. 29. 21:14
 6/7 anonim válasza:

Nem értem az ADHD, hogy jön ide, van, hogy szülés közben oxigén hiányos állapot lép fel és agyi károsodás szenved a csecsemő az igen. De egy két éves gyereknél?

Az igaz -és a kisfiamnak is kivették az orrmanduláit 2.5 évesen -ha mandulák miatt a középfül nem szellőzik a gyerek nem hall jól, nem tud figyelni koncentrálni és beszélni is késöbb.

2013. jan. 8. 22:59
 7/7 anonim ***** válasza:
én kiskoromban születéskor kék voltam, újra kellett éleszteni. Adhd-m van.
2013. okt. 26. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!