Mi a véleményetek az oxigén hiánnyal született babákról, kinek a felelőssége?
Most kire gondolsz?
A túl korán született babákra, azokra akiknél valami történik (pl köldökzsinór a nyakon), vagy azokra akiknek valami gondjuk van a tüdejükkel és ugyan korban fejlettek, de a tüdejük visszamarad?
szerintem is borzalmas, ha egy egészséges baba oxigén hiány miatt mégsem egészségesen jön a világra. igazságtalan és kegyetlen. de nem mindig az orvos hibája, sőt, többnyire nem az orvosok tehetnek róla. a szülést nehéz kiszámítani, elég egy rossz mozdulat, fordulat a babától vagy bármi más előre nem látható probléma és kész a baj. nekem is van ilyen ismerősöm, a kislánya oxigény hiány miatt mozgássérült és némileg értelmi fogyatékos, bár úgy ahogy végzi a normál általános iskolát.
ha nem egyértelműen az orvos a felelős, akkor senki más nem tehető azzá, sem a szülő, sem senki.
Ha nem arról van szó, hogy elment az orvos, szülésznő kávézni, akkor azt kell mondani, hogy ilyen előfordul. Előfordul úgy is, hogy megtesznek minden elképzelhetőt, de mégis bekövetkezik.
Mint ahogy bekövetkezhet egy vérzés egy műtétnél, egy allergiás reakció egy injekciónál, egy nem látható daganat a CT-n.
Nem hiszem, hogy mindíg bűnbakot kéne keresni - bár lehet, hogy az érintett úgy gondolja akkor könnyebb elfogadnia a helyzetet, mert nem érthetetlen, hanem megvan az okozója - vannak dolgok amik egyszerűe megtörténnek. Mint a bölcsőhalál, mint egy vízbe esés, mint egy autóbaleset. Lehet, hogy nincs felelős.
Szia!
Hát én tudnék erről a témáról mesélni....
Az én fiam oxigénhiánxosan született.Nagyon nehéz szülésem volt,és a ctg végig jó szívműködést mutatott,így állítólag nem is számítottak rá,hogy a gyerekkel valami nem stimmel.Mikor kijött nem vett levegőt,lélegeztették,és rendben jött elég gyorsan,de aztán elszállították egy másik kórházba ahol kezelték stb...Borzalmas 2 hetem volt akkor...és soha az életben nem fogok szülni többé!!!
Kinek a hibája?Az orvosnak aki nem császározott meg?Az enyém mert nem voltam ügyes?Vagy a sors akart,hogy így legyen?Kit érdekel????
A gyerekem 8 hónapos,és már egyedül megy 12-15 lépést.Tökéletesen kiegyensúlyozott,nagyon okos,vidám kisfiú!!!Azt gondolom,hogy akivel ez megtörténik,azt később már nem rágódik rajta,hogy esetleg ki mit rontott el,mert kár ezen enni magunkat,megváltoztatni nem tudjuk a megtörténteket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!