Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csecsemőknél ( 9-12 hónap)...

Csecsemőknél ( 9-12 hónap) miben nyilvánul meg az értelmi fogyatékosság? van valami észre vehető jele? Pl. aki oxigén hiányosan született?

Figyelt kérdés
2011. márc. 30. 13:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

9-12 hónaposan már van.

az, hogy oxigénhiányosan születik egy baba, nem azt jelenti, hogy szellemi fogyatékos!!!

de ha sérült, ennyi idősen feltűnik, hogy a mozgásban le van maradva, pl. nem forog, nem kúszik, nem mászik, nem ül.

nem kommunikál, nem érdeki a világ, nem mondd szavakat, nem gügyög, nem nyúl tárgyakért :(

2011. márc. 30. 13:54
 2/19 A kérdező kommentje:

és az a baba amelyik le van maradva mozgásban mert hipótón és kötött izomzatú.

de dolgozik vele Dévényes és konduktor is

sokat nevet, mosolyog szem kontaktus teremthető vele, felismeri az ismerősöket, mosolyra mosollyal válaszol, hang irányába fordul, hangokat de még nem "beszél" azaz folyamatosan nem gügyög hogy pl. bababaab ilyesmiket, próbálja megfogni a tárgyakat, szereti ha énekelnek neki játszanak vele és kéri hogy tovább játszhasson, bár egyedül nincs el, anyás,

akkor van esély a javulásra? úgy értem a lemaradás behozható?

jobb agyfélteke sérült, nem tudják mikor hogy lehet terhesség alatt lehet szüléskor nem lehet tudni Apgart:9/10 volt

2011. márc. 30. 14:17
 3/19 anonim ***** válasza:
szia, kicsi korban még nagyon rugalmasak az idegpályák, sok funkciót át tud venni az a terület, ami nem sérült. jó hogy jártok adévényre, a legjobb kezekben vagytok .amúgy én még javaslom emellett a korai fejlesztést is, a védőnő meg tudja mondani, hogyva tartoztok területileg. itt ha van pszichomotoros lemaradása a lassabb mozgásfejlődés miatt, gyönyörűen lehet még ilyen kicsi korban fejleszteni. amit leírsz nem utal semmiféle szellemi deficitre, viszont az hogy nem gügyög, az lehet előjele a későbbi megkésett beszédfejlődésnek, persze nem feltétlenül. de mondom, a koraiban nagyon jól tudnak segíteni mindenen, van gyógypedagógus, gyógytornász, logopédus ha kell(persze ilyen kicsi korban még nem). érdemes elmennetek oda is.
2011. márc. 30. 14:37
 4/19 anonim ***** válasza:

az agy feljődést bizonyos mozgásformák váltják ki amit ha nem is tud a baba megcsinálni, dévény tornával kiváltható!

fejlesszetek sokat, tornázzatok, masszírozd el este, járd körbe milyen fejlesztések vannak a dévényen kívül, és meglátod, hamar behozza a lemaradását :)

sok sok erőt és kitartást kívánok, picurnak meg gyors gyógyulást :)

2011. márc. 30. 14:41
 5/19 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

járunk korai fejlesztőbe heti 3szor ebből 2 torna egy pedig fejlesztés az idegrendszerre

heti 1szer Dévény és most kezdjük a heti 1 vízi tornát is

itthon is sokat foglalkozunk vele

ezen kívül menjünk még valahova? vagy van valamilyen más fejlesztés is?

beszélni szokott játék közben főleg mikor örül de magától nem igazán gügyög főleg ha nincs vele játszva

ajánlanátok még valami fejlesztést?

2011. márc. 30. 15:30
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is ox.hiányosan született (4/8/9 volt az apgarja!).Rögtön kiderült,hogy baj van.Mi dévényre jártunk,mert ő is feszes volt.És emellett rengeteget foglalkoztunk vele.Én is mindent figyeltem,minden reakciót,lestem minden percben,hogy azt csinálja-e amit kell neki.Sosem volt lemaradva,sőt!Már 2 éves,semmi baja.Foglalkozz vele sokat,beszéljetek,énekeljetek neki nagyon sokat.Nem lesz semmi baja,ne aggódj!És élvezd a kisbabádat!(Sajna én így visszagondolva annyit agyaltam/aggódtam mindig,hogy kicsit "elfelejtettem" élvezni a kisfiamat.Ma már persze más a helyzet,mert folyékonyan beszél,és annyira jófej kisfickó.:-))
2011. márc. 30. 18:36
 7/19 anonim ***** válasza:
sztem máshova nem kell hordanotok, ez elég lesz. és amit látsz a koraiban, hogy csinálnak vele, azt te is gyakorolod vele otthon. így még hatásosabb lesz.
2011. márc. 31. 14:03
 8/19 anonim válasza:
Hasonló helyzetben vagyunk. A gyereked behozta a lemaradását?
2019. jan. 22. 13:51
 9/19 anonim ***** válasza:
Utolsó, mi is hasonló helyzetben vagyunk most. A te gyermeked behozta a lemaradást?
2022. ápr. 29. 21:41
 10/19 anonim válasza:
Sziasztok, mi is ugyanebben a cipőben járunk. Nálatok hogy alakultak a dolgok? Esetleg privában nincs kedvetek beszélni?
2022. máj. 26. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!