Veleszületett mozgásszervi fogyatékosság esetén is leszázalékolhatnak-e, és ha igen, mi alapján? Ugyanis 20 éves vagyok, és összesen 7 hónap munkaviszonyom van 4 órában.
Veleszületett végtaghiányom van, mind a 4 végtagon. Több, mint harminc korrekciós műtétem volt, hogy egyáltalán boldoguljak az életben. Mindkét kezemen csak egy-egy ujjam volt, semmi fogási képesség. A járással szerencsére nincsen gondom, bár rossz az egyensúlyom, de tűrhető, viszont a kezeimmel hosszútávon nem tudok dolgozni. Szinte bármit megcsinálok (írok, gépelek, varrok, stb.), de ha sokáig csinálok valamit "pihenés" nélkül, begörcsölnek, lezsibbadnak az ujjaim, de volt olyan is, hogy begyulladtak, és csak műtéttel tudták megszüntetni a gyulladást. Ezért csak olyan munkát tudnék vállalni, ami nem megerőltető számomra.
Sajnos csak 8 általánosom van, na meg a negatív diszkrimináció, fel se vesznek sehová. A 7 hónapom is csak azért van, mert családi vállalkozáson belül voltam.
Nem tudom, egyáltalán megérné-e elindítani a leszázalékolást. Hallottam a rokkantsági járadékról is, de nem tudom, mi járna és mi nem.
17:40-esnek: nullás alsó határ nincs. Ilyenkor esetleg méltányossági alapon adnak vmit.
Nem az embert nézik, hanem az idióta törvényeket, amik messze állnak a humanitástól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!