Milyen karácsony lesz ez? Még ajándékot sem kapnak szegény gyerekeim.
Semmi pénzünk nincs. Albérletben vagyunk, most jött ki a villanyelszámolás. A fa megvan, és egy csomag hal. Se ajándékot nem tudok venni, semmit. Annyira bűntudatom van, hogy napok óta nem alszom:(
Van még valaki ilyen helyzetben?
Akkor egyedül is nekiláthatsz:), ő is büszke lesz Rád, hogy milyen szépen,ügyesen megoldottad a problémát:)!
Még nem írtad, hol laktok, többen is kérdeztük, gondolom mások is azért mert esetleg tudnának segíteni valamivel:).
Gondolkodjatok már egy kicsit, mielőtt pénzt küldtök neki. Azért ez elég gyanús így. Mi a kérdése? Semmi, csak panaszkodni akart egy sort. Rengeteg hasznos ötletet kapott, hogy hogyan készíthetne ajándékokat a gyerekeknek, de ezekre csak kibúvót keresett.
Nagyon szomorú, hogy a hajléktalan kéregetőt messzire elkerüljük, a netes szélhámosoknak meg ész nélkül küldjük a pénzt...
Sajnálom, hogy így jártatok. Valamikor mi is hasonló szituációt éltünk át, így tudom, már augusztus-szeptemberben gondolkodni kell a karácsonyon. Most idén szeptemberben vettem meg az első ajándékokat, pedig akkor a másik gyermek meg sem született, és tudtam volna másra is fordítani a pénzt szülés előtt. De ezt minden évben így csinálom.
Én a helyetekben eladnám a 4500-as fenyőt 3000-3500-ért, és vennék ajándékot, meg néhány ágat. (akár azt szedhetsz is, vagy kérhetsz, nem tudom, milyen környéken laktok).
Ha most jött ki a villanyszámla, akkor azt is lehet esetleg januárban fizetni, bár a pénz felét biztos félreraknám, nem költeném el az egészet most.
Emellett megfogadnám a többiek ajánlatát, nagyon jókat írtak. De biztos nem várnám azt, hogy a netről küldjenek pénzt, ajándékot idegenek. Nekem ettől lenne bűntudatom, és ettől nem tudnék aludni.
Elég jó százalékom van, így nem hat meg a pontozás.
Én egyáltalán nem pénzküldésre gondoltam, hanem vannak játékaink, amikkel a lányom már nem játszik, csak állnak a dobozban, és a másfél éves tuti nagyon örülne neki(k), illetve van olyan könyv, ami duplán van meg, a 4 évesnek is tetszhetne:). Eladogatni nem fogom őket, de nem fértek bele cipősdobozba például, így oda tudtam volna őket ajándékozni ha itt laknának KÉrdezőék:).
Pénzt "elvből" nem küldök, nameg mi sem véletlenül sk. ajándékokkal készültünk az idei Karácsonyra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!