Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen karácsony lesz ez? Még...

Milyen karácsony lesz ez? Még ajándékot sem kapnak szegény gyerekeim.

Figyelt kérdés

Semmi pénzünk nincs. Albérletben vagyunk, most jött ki a villanyelszámolás. A fa megvan, és egy csomag hal. Se ajándékot nem tudok venni, semmit. Annyira bűntudatom van, hogy napok óta nem alszom:(

Van még valaki ilyen helyzetben?

2012. dec. 20. 21:15
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
100%

Merre laktok?

Gyed nem biztos, hogy lesz 2 ünnep között. :(

2012. dec. 20. 22:16
 22/51 A kérdező kommentje:
Gyes-en vagyok.
2012. dec. 20. 22:17
 23/51 anonim ***** válasza:
97%

Szomorú ezt olvasni.Ilyenkor olyan bűntudatom van,hogy nekünk meg van mindenünk,tele az asztal ,mindenki megkapja amit szeretne,és még pénzünk is marad...

Nem is tudom mit tennék a te helyedben!Remélem sose kell ezt átélnünk.De ne feledd,hogy van valami ami pénzzel nem vehető meg,a szeretet és ha ez van,akkor megvan mindenetek!!

2012. dec. 20. 22:28
 24/51 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, ezért ne legyen bűntudatod:) Remélem jövőre már normális karácsonyunk lesz nekünk is.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

Kellemes karácsonyt mindenkinek:)

2012. dec. 20. 22:30
 25/51 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon meghatott a kérdésed engem is, elkezdtem könnyezni is. :(

Nekem vannak ötleteim, amiket megtudtok csinálni pénz nélkül és mégis együtt lehettek boldogan. :)

- Játsszátok el a kicsik kedvenc meséit. (Egyszerű kis beöltözősdi vagy pl. papírból csinálhattok koronát, ha olyan a mese)

- Csináljatok ti magatok mesét! Üljétek körbe a fát, majd mondjatok szavakat, mondatokat.

- Nem tudom nálatok ki hozza az ajándékokat, de vagy Ti a férjeddel díszítsétek a fát vagy a gyerekekkel együtt, nagyon hangulatos tud lenni.

- Csináljatok magatok díszeket. Piros, zöld, rózsaszín, lila színekből. (Persze a saját színetekből.)

- A boltokban Penny, Lidl, Spart stb. vannak ingyen elvihető dobozok különböző formákban. Hozzatok pl. kettőt vagy többet és rakjatok bele csatokat, matricákat, kis plüssöket. De akár az internetről is tölthettek vagy újságokból is vághattok ki társasjátékokat. (Pl. Dörmögő Dömötör is ajándék lehet a nagyobbiknak, a kicsinek kifestő.)

- De nem csak játékot lehet venni, hanem pl. vastag és puha pléd. (Ha királyos mesét játszanátok jó lenne palástnak.)

- De mesélhettek, bohóckodhattok is nekik.

- Vagy bolondozzon együtt a család. Lufikat lehet jó olcsón venni, fújjátok fel és kész a lufi-labda. Ütögessétek, játsszatok.

- Olvassatok meséket, történeteket. Viszonylag olcsón lehet kapni néhány helyen DVD-ket, amit együtt nézhettek, popcorn-nal. (Vagy az interneten is nézhettek vagy tölthettek le, ez egyszerűbb.)

Az "ünnepi vacsira": (nem bántásból tettem idézőjelbe!)

- Ha szeretik a nutellát, kenőmájast az olcsó is lehet finom. Kidíszítitek paprikával, retekkel, paradicsommal és kész az íncsiklandó menü. Megfűszerezve pár százasért kapható zacskós levessel. A poharak szélére rakjatok citromot és máris nagyon hangulatos lehet.

Elsőre furának tűnhetnek az ötletek, de később jók lehetnek.

De akár jelmezt is varrhatsz nekik, az is jó ajándék. Vagy olcsó társas, amivel a kicsi később tud játszani. ;)

Remélem hasznosak voltak az ötleteim! :) Áldott, békés és szeretetteljes karácsonyt kívánok! :)

Nyugodtan írhatsz privátot, szívesen beszélgetek is veled! :)

2012. dec. 20. 22:42
 26/51 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem sértelek meg, Kedves Kedves Kérdező én szívesen küldenék a lányaidnak ajándékot. Kérlek írd meg a címed!
2012. dec. 20. 22:47
 27/51 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kedves és ötletes dolgokat írtak amikből lehet meríteni bőven :) Így már nem is olyan drámai!Köszönöm,hogy feltetted a kérdést nekem is sokat segített.
2012. dec. 20. 22:51
 28/51 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Én is kérdezem, merre laktok?

És nagyon- nagyon jó kisötleteket kaptál sk. ajándékok készítésére:)!

A mi két éves lányunk tőlünk például egy saját kézzel készített kiskonyhát kap, kartondobozból öblítős kupakokból lettek a gombok, befőttes üveg tetőkből a főzőlapok. Mi ma este karácsonyoztunk, mert férjem dolgozik, valamint utaznunk kell, és nagyon- nagyon örült neki, egész este főzött nekünk:). Igazázából nem került semmibe, csak a ragasztót vásároltuk, és mi ketten is könnyes szemmel néztünk egymásra, hogy a két kezünkkel készült játéknak örül a kicsink:).

Hülye dolog lehet, amit most fogok írni, de még talán jól is jött ki, hogy így alakult... mi legalábbis Férjjel jót szórakoztunk gyártás közben, igazi csapatépítő tréning volt mire összeraktuk:D, és így "utólag" nem biztos, hogy tudtunk volna drága pénzért jobb ajándékot tenni a fa alá:).

2012. dec. 20. 23:00
 29/51 anonim ***** válasza:
84%
Biztos van felétek családsegítő központ, fordulj hozzájuk, biztos tudnak segíteni!
2012. dec. 20. 23:04
 30/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az ötleteket:)

Hát sajnos az, hogy apával valamit is csináljak, csak álom:)) Nagyon sokat dolgozik, reggel 6 körül fog hazaérni, és 3-kor már indul megint.

2012. dec. 20. 23:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!