Január első felében fog születni a kisfiam és nagyon szeretnénk neki a Nail keresztnevet adni. Lehet-e erre a keresztnévre anyakönyveztetni?
azért ez a "te leélnél egy életet ezzel a névvel?" dolog nem annyira egyszerű és nem is fekete-fehér. nekem tradícionális magyar nevem van. egyrészt azért, mert az én szüleim is vonakodtak attól, h a másikat, a szívük csücskét adják, hátha utálni fogom egész életemben, másrészt mert ez egy picit jobban hangzik a vezetéknevemmel. így kaptam egy hagyományos nevet, ami egyébként hasonlít arra, amit nem "mertek" adni, ellenben egész kis koromtól kezdve úgy hívtak. ebből az lett, h bár szeretem az anyakönyvezett nevemet is, igazi, érzelmi kötődésem a másikhoz van, mert a család a rokonok, a közeli barátok, egyzszóval mindenki, aki szeret, így hív, így becéz engem. én pl sokszor eljátszottam a gondolattal, h megvátoztatatom a szép magyar nevemet arra, ahogy hívnak :)
36/N
Megkérdezhetném, hogy mi lesz a kicsi vezetékneve?
Ha a szülés időpontjáig nincs meg a határozat arról, hogy engedélyezik, nem fogják így anyakönyvezni. Persze a kicsi megszületése után is megjöhet az engedély, de számolj azzal, hogy addig semmit nem tudtok intézni. Sem TAJ, sem GYES,GYED,TGYÁS, Anyasági. Semmit. És 60 nap van rá, hogy döntsenek.
szemem fènye Nail... :(((
nekem ez a konyv jutott az eszembe rogton.szerintem anyakonyvezik mert Nail is itt szuletett magyarorszàgon.
Nekem is a könyv jutott eszembe, mèg tàn rèmlik, hogy Nail itt született magyarorszàgon. Biztos, hogy nem lehet adnom itthon? Bàr az is rèmlik, hogy talàn apukàja nem magyar volt.
Amùgy szerintem szèp nèv. Remèlem sikerülni fog.
Kicsit off: Bocsi, de nem tudom megàllni szò nèlkül. Szövegèrtelmezèssel, soha nem volt gondom, de ha mègis most lenne Bocsi, de a kèrdès nem az volt, hogy Nektek tetszik-e a nèv!!! A màsik meg, hogy soha nem èrtettem, hogy hogy lehet ismeretlenül valaki felett pàlcàt törni, lehülyèzni, mèg tudni is èn minek titulàlni, de ne haragudjatok, amiket itt ìrtatok nàlam kiverte a biztosìtèkot. Àllìtòlag felnőtt emberek vagytok, ès àllìtòlag iskolàzottak is, hogy lehet egy vad idegen embernek ilyent hangnemben nekiesni???
Abban persze mindannyian tökèletesen biztosak vagytok, hogy ti tökèletes nevet adtatok a gyereknek, aki tökèletesen elègedett lesz vele. Ne legyetek benn biztosak, mert egy Andràs, vagy Tünde is utàlhatja ugyanùgy a nevèt, mint egy Nail, vagy Noel.
"Nail
Nail
Receive, acquire.
Male Muslim names. Dictionary values. .
Nail
Gift, gift. worthy gift. successful. Benefits. Synonyms: Bulyak, Gata, Niaz (third value), Inam, Nafil, Ibatov, Hibat, Tufail, Tuhfat.
Tatar, Turkish, Muslim male names. Glossary. ."
Tényleg van ilyen név, csak nem orosz, hanem muszlim (török) eredetű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!