Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Január első felében fog...

F.andi79 kérdése:

Január első felében fog születni a kisfiam és nagyon szeretnénk neki a Nail keresztnevet adni. Lehet-e erre a keresztnévre anyakönyveztetni?

Figyelt kérdés
Ez a név nem szerepel a jelenleg érvényben lévő férfi keresztnevek listájában. Kérvényeztem a MTA-nál, de nem hiszem, hogy a válasz addig visszaér, míg meg nem szülök. Szerintetek, ettől függetlenül anyakönyvezik ezen a néven a kisfiamat? (márcsak a kisebbségből kiindulva, olyan lehetetlen neveket adnak a gyerekeiknek, hogy nem hiszem hogy azokat valaha valaki is engedélyezte. )

#Nail keresztnév #Nail anyakönyvezhetősége
2012. dec. 16. 15:18
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%

Ha netán engedélyezik is - amit erösen kétlek, akkor is fonetikus irásmóddal, azaz Nél-ként.

Ha nektek igy is megfelelne, akkor esetleg várj a döntésre, ha csak eredeti helyesirással jöhetne szóba, akkor inkßabb adjatok neki más nevet, és legfeljebb házi becenévként használjátok ezt.

2012. dec. 16. 15:34
 12/44 anonim ***** válasza:
100%

"márcsak a kisebbségből kiindulva, olyan lehetetlen neveket adnak a gyerekeiknek"

Áruld el, hogy a ti választásotok mennyivel jobb, mint a kisebbség Eszmeraldája? :)

2012. dec. 16. 15:34
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

A világvégés válasz nagyon tetszett! :) :) :)

Amúgy addig nem tudod anyakönyveztetni, amig nem kapsz rá engedélyt... és remélem, - a kisfiad érdekében - hogy nem is fogsz rá engedélyt kapni... Szegény gyerek.. ezzel a névvel ő is kisebbségi státuszba lenne.

2012. dec. 16. 15:38
 14/44 anonim ***** válasza:
51%
Bocsi, hogy közbeszólok, de szerintem itt egy kis félreértés van, ez a név tudtommal nem az angol "nail" szóból ered, ami tényleg körmöt, szöget jelent, ezért nem is nél-nek kell ejteni, hanem így, ahogy le van írva, tehát Nail. És szerintem régebben volt is ilyen név, a Szemem fénye alapítvány létrehozóinak a kisfiát hívták így, aki sajnos pici korában meghalt. Mondjuk én pont ezért nem is adnám ezt a nevet, mert nekem mindig ez a történet jut róla eszembe.
2012. dec. 16. 15:39
 15/44 anonim ***** válasza:
68%
Na, jól emlékeztem: [link] ezt a könyvet régebben nagyon sokszor láttam a polcokon, innen maradt meg bennem ez a név, bár először én is azt hittem, hogy angol, de nem az.
2012. dec. 16. 15:40
 16/44 anonim ***** válasza:
100%

10 es:DDDD bruhhahaha köszi feldobtad a napom:)

Kérdező: ezt Nailnak szeretnétek ejteni vagy Nél-nek (ahogy a köröm angolul) és honnan jött akkor a név, ha nem az angol szóból?

Egyébként visszatérve az eredeti témára barátnőm kislányának is olyan volt a neve ami nem volt anyakönyvezhető még akkor mikor született. 2 variáció van, vagy nem készítenek neki anyakönyvet amíg meg nem érkezik a határozaT az mta-tól hogy elfogadták és adható de akkor se taj kártya se adókártya se lakcímkártya és ezzel kapcsolatosan se anyasági se családi pótlék semmi se intézhető neki akkor. (amíg meg nem jön a határozat).

2. variáció: bejegyeznek neki egy másik nevet (ahhoz hasonlítót pl. ugyanaz csak hosszabb nem írom le a barátnőm kislányának nevét de az volt a lényeg hogy egy becézett alakot akart adni mint pl. a Sári (nem ez volt a név de hasonló) és olyat nem lehetett, csak Sárát, és akkor úgy anyakönyvezték) arra a névre kiállították a papírjait (amiket fent felsoroltam) és míg az engedélyezés zajlott addig ezen a néven "futott" a kislány, mikor pedig megkapták az engedélyt akkor 10 ezer ft volt az anyakönyv módosítása és utána minden irat újra készíttetése.

2012. dec. 16. 15:40
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
16 vagyok na közben írtak előttem úgyhogy tárgytalan a kérdésem a név eredetére vonatkozóan és sejtettem hogy Nail-nak kell ejteni majd...nem Nél nek:)
2012. dec. 16. 15:41
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
dec 16-a van, te január elején szülsz. ezt külön kellene kérvényezni, mivel nem szerepel a hivatalos listában. már csak emiatt is kizárt, h összejöjjön. előbb kellett volna gondolni rá. amúgy Nail-ként írni maximum akkor lehetne, ha így is akarjátok ejteni (legalábbis ezt mondjátok), mivel Mo-n a kiejtés szerinti írásmód a jellemző a keresztnevek írásánál is. tehát, ha bevalljátok, h az angol nail szóból származik az elnevezés, akkor jó eséllyel tényleg Nél-nek kell majd írnotok.
2012. dec. 16. 15:43
 19/44 anonim ***** válasza:
100%

18. vagyok

most látom, h le vagyok maradva. megfejtettétek a név eredetét, amíg én a saját válaszomat körmöltem :-)

2012. dec. 16. 15:46
 20/44 A kérdező kommentje:
12-es !Te kisebbség vagy,hogy ennyire véded őket!?Egyébként én olyan környéken lakok,ahol hallani ezeket a lehetetlen neveket,sem a magyar helyesírásnak nem felelnek meg,sem semminek.(pl.:Bimbó)Egyébként a kérdésem nem az volt ,hogy tetszik-e nektek,hanem hogy lehet-e adni!(tisztelet azoknak,akik nem szóltak le)Amúgy az első lányom neve Léna ez is különleges név és mellesleg nem magyar és soha nem panaszkodott rá,hanem büszke volt különleges nevére!
2012. dec. 16. 15:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!