Január első felében fog születni a kisfiam és nagyon szeretnénk neki a Nail keresztnevet adni. Lehet-e erre a keresztnévre anyakönyveztetni?
Ha netán engedélyezik is - amit erösen kétlek, akkor is fonetikus irásmóddal, azaz Nél-ként.
Ha nektek igy is megfelelne, akkor esetleg várj a döntésre, ha csak eredeti helyesirással jöhetne szóba, akkor inkßabb adjatok neki más nevet, és legfeljebb házi becenévként használjátok ezt.
"márcsak a kisebbségből kiindulva, olyan lehetetlen neveket adnak a gyerekeiknek"
Áruld el, hogy a ti választásotok mennyivel jobb, mint a kisebbség Eszmeraldája? :)
A világvégés válasz nagyon tetszett! :) :) :)
Amúgy addig nem tudod anyakönyveztetni, amig nem kapsz rá engedélyt... és remélem, - a kisfiad érdekében - hogy nem is fogsz rá engedélyt kapni... Szegény gyerek.. ezzel a névvel ő is kisebbségi státuszba lenne.
10 es:DDDD bruhhahaha köszi feldobtad a napom:)
Kérdező: ezt Nailnak szeretnétek ejteni vagy Nél-nek (ahogy a köröm angolul) és honnan jött akkor a név, ha nem az angol szóból?
Egyébként visszatérve az eredeti témára barátnőm kislányának is olyan volt a neve ami nem volt anyakönyvezhető még akkor mikor született. 2 variáció van, vagy nem készítenek neki anyakönyvet amíg meg nem érkezik a határozaT az mta-tól hogy elfogadták és adható de akkor se taj kártya se adókártya se lakcímkártya és ezzel kapcsolatosan se anyasági se családi pótlék semmi se intézhető neki akkor. (amíg meg nem jön a határozat).
2. variáció: bejegyeznek neki egy másik nevet (ahhoz hasonlítót pl. ugyanaz csak hosszabb nem írom le a barátnőm kislányának nevét de az volt a lényeg hogy egy becézett alakot akart adni mint pl. a Sári (nem ez volt a név de hasonló) és olyat nem lehetett, csak Sárát, és akkor úgy anyakönyvezték) arra a névre kiállították a papírjait (amiket fent felsoroltam) és míg az engedélyezés zajlott addig ezen a néven "futott" a kislány, mikor pedig megkapták az engedélyt akkor 10 ezer ft volt az anyakönyv módosítása és utána minden irat újra készíttetése.
18. vagyok
most látom, h le vagyok maradva. megfejtettétek a név eredetét, amíg én a saját válaszomat körmöltem :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!