Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hallottatok már arról,...

Ti hallottatok már arról, hogy az első, frissen esett hóval kicsit meg kell a babákat "mosdatni"?

Figyelt kérdés
Pár napja esett le a hó, és a szomszéd nénike kérdezte tőlem, hogy na ugye megmosdattam a kisfiam arcát az első hóval? Mondom nem, miért kellett volna? Erre ő: hát akkor lesz egészséges, hát nem tudom? Hallottam már erről, de nem gondoltam volna, hogy ezt az idősek ennyire "komolyan" veszik.
2012. dec. 14. 15:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
babona .....
2012. dec. 14. 15:21
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy pohárban olvaszd fel a frissen esett havat, és mindjárt nem akarod vele megmosni a gyerek arcát.:)
2012. dec. 14. 15:25
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg ha balról jön egy fekete macska, akkor is van valami, nem? :o)
2012. dec. 14. 15:48
 4/11 Golan Trevize ***** válasza:
100%
Ne egyél a sárga hóból!
2012. dec. 14. 15:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Felénk meg úgy ismerjük, hogy a kislányok, lányok ha megtörlik az első hóval az arcukat akkor szépek lesznek.

Ez tényleg afféle babonaszerűség.. ha látsz tűzoltót tekerj meg magadon egy gombot stb stb.. :))

2012. dec. 14. 15:57
 6/11 A kérdező kommentje:
oké, hogy babona, de láttátok volna a nénike arcát...áá, szikrákat szórt a szeme, amiért nem "mosdattam" meg a fiam arcát! Totál lerítt róla, hogy ő tényleg nagyon komolyan gondolja, hogy akkor lesz egészséges a gyerek! Azóta megkérdeztem a nagymamámat, ő is mondta, hogy igen, az "ő idejükben" az volt a szokás, hogy ezt tették. Sőt némelyik öregasszony ezt nagyon is véresen gondolta! "Ne egyél a sárga hóból", ez megnevettetett:-)))) Akkor ez mégsem annyira elterjedt szokás, csak van még békebeli nénike, aki emlékszik rá:-)
2012. dec. 14. 16:02
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A babona csak úgy "ér valamit", ha az illető komolyan gondolja.... :o)
2012. dec. 14. 16:08
 8/11 Golan Trevize ***** válasza:
100%
Én nem hiszek a babonákban. Szerencsétlenséget hoz.
2012. dec. 14. 16:10
 9/11 anonim ***** válasza:
58%
Én nem hallottam róla,de a párom s családjában elég ismert babona. Amikor megszületett kérdezte is apósom,h megfürdetjük-e. Ő egyébként nem pesti,csengeri. Szóval lehet az ország ottani felében ismert népszokás.. Mondjuk a párom "megfürdette" benne és most elöször beteg a lányunk pedig 3 éves lesz áprilisban.Szóval lehet benne valami... Mondjuk ők inkább a szépség miatt kérdezték,állitólag a hugát is megfürdették.
2012. dec. 14. 16:48
 10/11 anonim ***** válasza:

én is úgy ismerem, hogy akkor a nők szépek lesznek...

anyósom minden éveben azzal kezdi, hogy megmosakszik az első hóban... hát nem lesz szebb :)

azt nem biztos, hogy díjjaznám, ha a kislányom arcába havat nyomnának, és nem fogom csinálni, de ha kérdezi, majd ráhagyom, hogy persze.... ettől sem egészséges, sem szép nem lesz a baba, gyerek...

egyébként anyósnak van még kismillió babonája, de ezeket is ráhagyom... neki nem csak a fekete macska hoz szerencsétlenséget, hanem a fekete kutya is :D néha nehezen tudom visszafogni magam, hogy ne nevessem ki szegényt :)

2012. dec. 14. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!