Szerintetek ez jó megoldás?
17 hetes terhes vagyok és úgy tervezzük, hogy ha megszületik a baba én egy hónap után visszamegyek dolgozni és a férjem marad itthon a picivel. Szerintetek a környezetem nagyon le fog nézni emiatt?
Nagyon szeretnék én is otthon maradni vele, de az én állásom jobban fizet és biztosabb is mint a Páromé.
Előre is köszönöm a választ!
6 hónapos koráig a tgyás majdnem ugyanakkora, mint a béred, de ezt a férjed nem kaphatja, csak te.
Szerintem 1-2 hónapot érdemes lenne otthon maradnod már csak azért is, mert bármit is tervezel most, hidd el, ha megszületik a baba, teljesen máshogy fogod golndolni. Már csak a szoptatás szempontjából sem mindegy, ki van otthon vele, de szerintem egy anya, aki életet ad egy babának, nem "tud" 1 hónap után visszamenni dolgozni, ha nem létkérdés, bármit is tervez előtte...
Ne a környezeteddel törődj, és ne is az ellenzőkkel. Ti tudjátok, hogy nektek mi lenne a jó. De ha szoptatsz, akkor legalább 2 hónapig kellene a babával maradnod. Régen, amikor még 3 hónap volt a szülési szabadság, már a két hónaposa babákat is vitték bölcsibe. Igaz, akkor napközben volt másfél óra szoptatási idő. Amikor haza lehetett menni szoptatni.
Esetleg ez nálatok is megoldható lenne.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Igazából erről a tgyás-ról nem tudtam. Ebben az esetben már tényleg jobb lenne, ha 6 hónapos koráig itthon maradnék vele.
Ja é kedves Drága 2. válaszoló: nem elleni fogok..lehet te azt tetted, végül is mindenki magából indul ki.
Szia!
Nem tudom pontosan,hogy álltok anyagilag,beleszólni sem szeretnék,csak tanács.
A babád születése után kaptok egyszeri anyasági támogatást,annak feltételében,hogy négyszer megjelensz terhesgondozáson.Ez 64 ezer forint.Ott a családi pótlék,ami 13 ezer forint körül jár.Ezt havi szinten kapod.Esetleg:a baba születéséig még van 5 hónap,minden hónapba tegyetek félre,amennyit tudtok.Ezt a baba születése után használjátok fel,így bepótoltok,a te kiesett béredbe.
Nagyon hasznos kis oldal,ajánlom figyelmedbe:
Én nem akarok ítélkezni feletted, mert csak a Ti dolgotok, bár nagyon nem értek ezzel egyet. Az tök mindegy, hogy a környezeted mit fog ehhez szólni, bár készülj fel a támadásokra. Tudnod kell, hogy a szoptatás nem olyan egyszerű, mint ahogy gondolod. Elég kevés esélyt látok arra, hogy így anyatejes lehessen a babád. Az sem biztos, hogy 1 hónap után Te alkalmas leszel munkára, bár ez attól is függ mi a munkád. Az még bőven a gyermekágyas időszak, van akiből ilyenkor még ömlik a vér.
Aminek viszont érdemes utánajárni az a TGYÁS összege. Ez 168 napig, majdnem fél évig jár. Nekem a havi nettó bérem 170 ezer Ft volt. Mivel kaptunk év közben valamennyi jutalmat és egyéb juttatást is és a TGYÁS alapjába ezek is beszámítanak, most a TGYÁS-em 230 ezer Ft. Hülye lennék visszamenni 60 ezer-rel kevesebbért dolgozni (mondjuk nem is akarok). Az apa ilyet nem kaphat. Szerintem minimum az első fél évben érdemes lenne otthon maradnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!