Lányos anyukák, manapság kell még ettől tartani? Bőv. Lent
Az a baj, hogy szerintem manapság milliószor rosszabb dolgoktól kell tartani, mint egy mutogatós bácsi. (Tizenévesen én is találkoztam ilyenekkel.) Sokkal aktívabbak és aberráltabbak lettek szerintem az ilyen típusú szexuális bűnözők, a hírek alapján nem elégszenek meg a passzív mutogatással, sokszor el is kapják a lányokat (akár 10 év alattiakat is). Aztán változó, hol áll meg a dolog. Az internet és a kamerás mobilok egészen új tárházát adják a lányok csőbe húzásának, nem egy helyen hallottam, hogy idősebb férfiak neten kamera előtti vetkőzésre dumálták rá a lányokat. A rafináltabbak persze ez rögzítik, máris zsarolható a kislány, hogy tegyen meg több dolgot a felvétel birtokában. Ismerősi kör élménybeszámolói alapján általános iskolások részegen olyan szexpartikat rendeznek, hogy józan ésszel elképzelhetetlen. Ha buszon utazok hallom, hogy 14-15 körüli fiúk olyan sztorikat mesélnek egymásnak a kalandjaikról, ha csak a fele igaz, már az is sok. És a történetekben persze hasonló korú lányok is vannak.
Nem akarok általánosítani, de én már most azon agonizálok, hogyan lehet úgy nevelni a lányomat, hogy atrocitások nélkül váljon felnőtté, ill. hogy lehet megtanítani, hogy megvédje magát. Az a baj, hogy nem csak a média által nyomatott hírek kapcsán hallok ilyesmikről, hanem átlagemberek "átlag" gyerekei kapcsán is. Visszagondolva szerintem mi ezerszer nagyobb biztonságban voltunk a 90'-es években....
Igen, azt gondoltam, hogy az internet durvább ilyen szempontból.
Remélem a mi lányaink kimaradnak ezekből, akár a netes barmokból, akár az utcai mutogatósokból.
Tizenéves koromban és 30 éves koromban is találkoztam ilyennel. Utóbbi esetben sajnos nemcsak mutogatta, hanem használta is saját kezűleg. Buszmegálló melletti bokorból zörgette a leveleket, hogy felhívja magára a figyelmet. Undorító volt.
Sajnos még mindig köztünk élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!