Ti is elgondolkodtok néha, hogy milyen világra szültök gyermeket?
Rám speciel sehogy. Ez az élet nevű dolog sajnos ilyen - veszélyes. Még mindig jobb, mint pár ezer éve, amikor sokkal-sokkal könnyebben osztogatták a halált.
Ez ellen tenni sajnos nem igazán lehet. Meg kell birkózni a gondolattal. Azzal senkinek sem lesz jobb, hogyha bezárod egy vitrinbe. Az még rosszabb is, végképp nem élet.
Inkább a "nagy" dologok miatt aggódok: vízhiány, háború, ilyenek.
De ez nem akadályoz a gyerekvállalásban. Minden generációnak voltak problémái, mindig alkalmazkodtak. Az ember ilyen. A mi gyerekeink generációja is megoldja :-)
Nem érdekel!
Régen még rosszabb volt, háború, éhinség, meghurcoltatás, kínzás.... ez más semmi azokhoz képest!
Ha még visszább mész az időben, az anya vagy a gyerek bele halt a szülésbe, ha mégsem akkor valami gyermek betegségbe, ha mégsem akkor felnőtt korában valami mondva csinált indokkal legyilkolták....
Szerintem ahoz képest ami régen volt, jó élet van most, és te, illetve majd a gyermeked alakítja majd a saját életét!
Magyarországon azért nem néznek ránk ilyen veszélyek, hogy Óvodában, iskolában valaki tömegmészárlást tart, vagy öngyilkos merénylő felrobbantja a buszt, vagy két vonat egymásnak megy.... vagy jön a cunami, földrengés, hurrikán...
"Rátok hogyan hat a külvilág durvasága?"
A múltban nem kell sokáig menni, hogy ettől rosszabbakat is találjunk. Ott voltak a világháborúk, ott voltak a nyilvános kivégzések (Szaúd Arábiában ez még mindig divat), vagy középkorban nyilvános kínvallatások, ahol úgy állták körbe az áldozatot felnőttek, gyerekek, mintha moziba lettek volna. Akárhogy nézem ,szerintem a mai világban így is kevesebb erőszakkal találkoznak a gyerekek, mint régebben. Amúgy sem szabad örök félelem élni, az senkinek nem jó, nem is normális élet az. Félteni szabad, sőt kell a családot, de félni kilépni az utcára...
Tökéletesen egyetértek az előttem szólókkal.
Amúgy meg valószínűleg azért van ez most benned, mert a hormonjaid dolgoznak. Ismerős helyzet, én is most várom a második babót!:-)
Nem maradtál egyedül. Nekem még nincs gyermekem, de mióta olvastam a híreket, láttam a képeket, a szülők arcát, nem tudok nem arra gondolni, hogy ez éppen velem/ a gyermekemmel is megtörténhet a jövőben, és ezt az érzést nem tudom hová tenni. Szörnyű. Én is rettegős anyuka leszek sajnos, már most érzem. Gyermek nélkül vallom, hogy a legnagyobb kincsünk ők.
Ha hall vagy olvas az ember, akarva akaratlanul megfodul a fejében, hogy ez akár... Sokan hamar helyre tudják tenni ezt magukban (lásd előző válaszolók) én és ahogy olvasom, Te sem tudod egykönnyen. Félteni fogod a gyermekeidet akkor is, ha már 50 évesek lesznek. :)
Minden álmom, hogy anyává válhassak, de azt is tudom, hogy attól a perctől fogva vagyok a legsebezhetőbb életem végéig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!