Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti is elgondolkodtok néha,...

Ti is elgondolkodtok néha, hogy milyen világra szültök gyermeket?

Figyelt kérdés
Két kicsi gyermekem van, egy ovis, egy otthon, hamarosan születik a kistesó. Olvastam tegnap az aktuálhíreket - connecticuti ámokfutás, 18 kisgyerek van az áldozatok között, meg meggyilkolt csecsemő a 14. kerületben - tudom, szinte minden nap van ilyen szörnyűség, és nagyanyáink idejében meg másfélék voltak, legalább ilyen borzasztóak - de engem ezek annyira megviselnek. Komolyan már csak úgy érzem jól magam, ha mindenki itthon van. Rátok hogyan hat a külvilág durvasága?
2012. dec. 15. 08:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Rám speciel sehogy. Ez az élet nevű dolog sajnos ilyen - veszélyes. Még mindig jobb, mint pár ezer éve, amikor sokkal-sokkal könnyebben osztogatták a halált.

Ez ellen tenni sajnos nem igazán lehet. Meg kell birkózni a gondolattal. Azzal senkinek sem lesz jobb, hogyha bezárod egy vitrinbe. Az még rosszabb is, végképp nem élet.

2012. dec. 15. 08:34
 2/11 anonim ***** válasza:
Ilyen dolgok mindig voltak, csak régen nem szerepeltek a híradóban. Egyebkent meg lehet hogy a mi gyerekeink épp jobbá teszik majd a világot.
2012. dec. 15. 08:46
 3/11 anonim ***** válasza:

Inkább a "nagy" dologok miatt aggódok: vízhiány, háború, ilyenek.

De ez nem akadályoz a gyerekvállalásban. Minden generációnak voltak problémái, mindig alkalmazkodtak. Az ember ilyen. A mi gyerekeink generációja is megoldja :-)

2012. dec. 15. 08:56
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
6 évig küzdöttünk, hogy erre a világra szülhessek egy gyereket. Magasról teszek rá, hogy mi vesz körül. Soha életemben nem voltam még ilyen boldog, mint augusztus 10. óta.
2012. dec. 15. 09:06
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem érdekel!

Régen még rosszabb volt, háború, éhinség, meghurcoltatás, kínzás.... ez más semmi azokhoz képest!

Ha még visszább mész az időben, az anya vagy a gyerek bele halt a szülésbe, ha mégsem akkor valami gyermek betegségbe, ha mégsem akkor felnőtt korában valami mondva csinált indokkal legyilkolták....

Szerintem ahoz képest ami régen volt, jó élet van most, és te, illetve majd a gyermeked alakítja majd a saját életét!

Magyarországon azért nem néznek ránk ilyen veszélyek, hogy Óvodában, iskolában valaki tömegmészárlást tart, vagy öngyilkos merénylő felrobbantja a buszt, vagy két vonat egymásnak megy.... vagy jön a cunami, földrengés, hurrikán...

2012. dec. 15. 09:40
 6/11 anonim ***** válasza:

"Rátok hogyan hat a külvilág durvasága?"

A múltban nem kell sokáig menni, hogy ettől rosszabbakat is találjunk. Ott voltak a világháborúk, ott voltak a nyilvános kivégzések (Szaúd Arábiában ez még mindig divat), vagy középkorban nyilvános kínvallatások, ahol úgy állták körbe az áldozatot felnőttek, gyerekek, mintha moziba lettek volna. Akárhogy nézem ,szerintem a mai világban így is kevesebb erőszakkal találkoznak a gyerekek, mint régebben. Amúgy sem szabad örök félelem élni, az senkinek nem jó, nem is normális élet az. Félteni szabad, sőt kell a családot, de félni kilépni az utcára...

2012. dec. 15. 11:09
 7/11 anonim ***** válasza:

Tökéletesen egyetértek az előttem szólókkal.

Amúgy meg valószínűleg azért van ez most benned, mert a hormonjaid dolgoznak. Ismerős helyzet, én is most várom a második babót!:-)

2012. dec. 15. 11:16
 8/11 A kérdező kommentje:
No, hát akkor nagyjából egyedül maradtam a saját hülyeségemmel. Köszi a válaszokat.
2012. dec. 15. 13:38
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem maradtál egyedül. Nekem még nincs gyermekem, de mióta olvastam a híreket, láttam a képeket, a szülők arcát, nem tudok nem arra gondolni, hogy ez éppen velem/ a gyermekemmel is megtörténhet a jövőben, és ezt az érzést nem tudom hová tenni. Szörnyű. Én is rettegős anyuka leszek sajnos, már most érzem. Gyermek nélkül vallom, hogy a legnagyobb kincsünk ők.

Ha hall vagy olvas az ember, akarva akaratlanul megfodul a fejében, hogy ez akár... Sokan hamar helyre tudják tenni ezt magukban (lásd előző válaszolók) én és ahogy olvasom, Te sem tudod egykönnyen. Félteni fogod a gyermekeidet akkor is, ha már 50 évesek lesznek. :)

Minden álmom, hogy anyává válhassak, de azt is tudom, hogy attól a perctől fogva vagyok a legsebezhetőbb életem végéig...

2012. dec. 15. 19:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem maradtál egyedül. Én rettegek attól, hogy egyszer az én gyerekem életét oltja ki egy őrült.
2012. dec. 16. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!