Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikulas, vagy Telapo? Ki...

Mikulas, vagy Telapo? Ki mikor jon?

Figyelt kérdés

A 3 eves kisfiam megkerdezte hogy a Mikulas jon Mikulasra es hozza a csomagot akkor miert Telapo hozza a karacsonyfat es az ajandekokat? Vagy az is a Mikulas lessz? most mit is mondjak neki? teljesen osszezavart a kerdessel es nem tudtam valaszolni :-/ Ti mit mondanatok?

Koszi a valaszt.

2012. dec. 7. 11:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A Kisfiunk 8,5 hónapos csak, de úgy szeretnénk ünnepelni, ahogy azt gyerekként mi is átéltük.

Nálunk december 6-án jön a Mikulás (vagy Télapó, de inkább szeretem Mikulásnak hívni). Ilyenkor mi gyümölcsöt és édességet szoktunk kapni, 6-án reggel ott volt a kitisztított csizmánk mellett a csomag.

December 1-től van adventi naptárunk is (a Páromnak rejtek el benne bonbonokat). Advent első vasárnapján díszítek (az ablakokba 1-1 fény, adventi koszorú, ajtók fölé kicsi díszek, ajtóra dísz).

Karácsonykor nálunk a Jézuska jön. A fát együtt díszítjük fel szenteste délutánján. Este nálnuk úgy volt, hogy gyorsan lefeküdtünk aludni (persze nem aludtunk), merthogy a Jézuska csak akkor érkezik, nem láthatjuk. Aztán kb. fél óra múlva apukám megrázott egy csengőt, azt jelezte, hogy megjött a Jézuska. Akkor mehettünk ajándékot bontogatni.

Egyébként katolikusok vagyunk (templomba nem járunk igazán, de gyerekként úgy neveltek bennünket), innen ez a hagyomány.

Nyilván nem mindenki vallásos, vagy más a vallása, ők máshogy, esetleg máskor (vagy mást) ünnepelnek. Nincs ezzel gond. Én imádom a karácsonyt, a Baba miatt most még inkább különlegesnek érzem, és én ezt a hagyományt szeretném neki átadni, amit én is kaptam. Meg főleg a sok szeretetet.

A Te esetedben én azt mondanám, ha nem akarsz Jézuskát bevonni :), hogy Mikuláskor a Mikulás jön (végülis akkor van a névnapja), és akkor karácsonyra meg jön a Télapó. Aztán a szokásokat meg alakítsátok úgy, ahogy szeretnétek (melyik mit hoz, stb.).

2012. dec. 8. 22:20
 12/12 renato-n válasza:
A mikulás/télapó Szent Miklós volt sok neven illetik de egy és ugyanaz azért jön a télapó/mikulás december 6.án mert akkor van miklós nap és mikor még élt a névnapján a gyerekeknek csokit osztogatott és ez így megmaradt.Karácsonykor a Jézuska hoz mindent. :)
2012. dec. 9. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!